.

.

25 Ocak 2011 Salı

Dikiş Kutusu Ve Müştemitalarını Yenileme Çalışmalarımın En Yenisi:))


 Şuu dikiş kutusu var yaaa, şuu dikiş kutusu, bir dile gelse de  anlatsa derdini size... Her halde dillense ilk dileği;  ''Dört tekerim olsun kaçayım şu Fiamma'nın elinden'' olurdu. EEE haksız da değil hani, neredeyse her daim bir tarafını yenileyip duruyorum.
Ya bana ne demeli, o benden şikayetçi de benim ondan kalır yanım mı var? Yok aslında birbirimizden farkımız, ben de her daim hoşnutsuzum dikiş kutusundan ve de müştemilatlarından. Bende mi malzeme çok(!!!), yoksa yerleşmeyi mi bilmiyorum da bir türlü sığamıyorum,aklım ermiyor. Kim dikiş kutusu yapsa hep içini görüp birşeyler öğrenme isteği ile yanıp tutuşuyorum ama ne yalan söyleyeyim şöyle ebatları daha fazla büyütmeden aklıma yatan bir tane fikir de bulamadım.Daha bir dolu malzemem de eksikmiş üstelik o da mutlaka olmalı diye düşündüğüm. Mesela rulo makasım yazlıkta kalmış, yokluğunu ancak 2 yıl sonra farkettim,çıtçıtlarım, ağraflarım bitmiş... Duyan da beni Yıldırım Mayruk sanacak!!!
Bu kutuyu ilk aldığımda bir heves ham haliyle kullanmaya başladım ama içindeki asansörlü bölüm iç mekanı inerken çıkarken çok daraltıyordu, aslında düzen de yaratmıyor değildi ama o darlık beni fena halde rahatsız etmeye başlayınca aldım elime tornavida o iç mekanı söküp alt zemine indirdim. Bu kere de oluşan bölümlü alan makasın ipliğin, iğneliğin alanını bölmeye başladı yani öyle de olmadı, onu da çıkarttım nihayetinde.
Ama her el attığımda üst üste yığın yığın duran malzemelerden bunaldım durdum.
Yılbaşında Sevgili Nedukcuğum bir surpriz yapmış, ''Ayyy ne kadar guzel iyi günlerde kullan'' diye yorum yazdığım (ki içim gitmişti güzelliğini görünce) makas kılıfını bana göndermiş(Teşekkürler arkadaşım, sağolasın düzelmeme sebep olduğun için ayrıca), nasıl güzel, nasıl misler gibi  keçe bir kılıf  hem de iki gözlü... İçine görüntüsü hoş olmasa da keskin olduğu için kullanmaktan memnun olduğum makaslarımı yerleştirdim bir heves  gösterdim ev ahalisine ama hiç yakıştıramadılar o güzel kılıfa, o plastik saplı makasları, cık-cıklayıp durdular..huysuzlar ama  haklılar da... benim de hiç içime sinmedi:(
Evdeki malzemelerle 2011 model bir dikiş kutusu yaptım, umarım uzun ömürlü olur bu defakinin kullanımı ama şimdiki haliyle sonuçtan hoşnutum.
Gelelim neyi nasıl yaptığıma,kendimle inatlaştım, dışarıdan hiç malzeme almadan evdeki malzemelerle aslında hem ekonomik hem de mütevazi bir kutum olsun istedim. Bir tek makaslarım yeni :))) Aylar önce mutfak için alıp da kullanamadığım yapışkanlı folyo kağıt arandı bulundu ve kutunun içini dışını kaplamakla işe başladım, biraz aydınlansın içim istedim bu defa...renk olarak makas kılıfıma pek uygun değil, biliyorum, ama ufak tefek aksesuarlarla ona uyumlu hale de getirmeye çalıştım... 2 adet çikolata kutusu, bir adet kalın nikah davetiyesi, plastik şişe kapağı koltuk kaydırmaz keçesi, kumaş yara bandı, cırt cırt ve çeşitli kumaşlarla  iğneden ipliğe yenilenmiş hali ile işte huzurlarınızda...
Hadi gelin bakalım içineee eksiği gediği kalmış mı diye?Ay bulursunuz siz bir sürü eksikgedik:=( bulursunuz da, düşmenin artçıları yüzünden sol kolumla başım dertte:( bir de sol elim işe  yaramaz sanırdım öyle değilmiş meğer:(/ dirseği ve bileği bandajladık  3öğün jelleyip tekrar sarıyoruz dr 2 haftaya kadar düzelir dediydi ama işe yaramadı:(  pazartesi kontrol var ama cesaretimi toplayabilirsem yarın gidip bir an evvel yüzleşeceğim, büyük bir olasılıkla atelli bileklik takılacak bu defa:( dirseğe ne yapar düşünmek istemiyorum ama asıl sorunun kaynağı orası inşallah alçı falan demez düşer bayılırım yeniden:(( Moralim çok bozuk yani.. idare ediverin, eksik gedik görseniz de görmemezlikten gelin yaaa:))
Dikiş Kutusu ve müştemilatları:) Düğme Kavanozu, iplik kutusu ve lastik fermuar kutusu bir arada:))



Üst kapağa davetiye ile kapak yapılıp gizli bir bölme yapıldı. Mezura koltuk ayağı keçesi ile kaplandı. Minik çiçeği Esracığımdan:) Gğnlük iğneler için otel terliğinden sayfalı bir kitap yapıldı.Su şişesi kumai ile kaplanıp iğneliğe dönüştü Çirkin makaslarıma  da uydurukta olsa tümünü kaplayacak şekilde kılıf diktim.

Yeni makaslarım yeni kılıfında:)
Üst kapağı tutması için çırt-çırt kullanıldı yara bandı ile sol tarafı kutuya sabitlendi.

Çikolata kutusuna iplikler için bölme yapıldı. Kapitona kumaştan çıtçıtlar için 2 gözlü bir zarf dikildi.Eski iğnedenlik atılamadı, yapışkanlı kağıt ile kaplanıp, Dendenakcığımın Kartpostal etkinliğinde gönderdiği Matruşka ile süslendi:)

14 yorum:

  1. Ne güzel olmuş Fiamma, uğraştığına deymiş canım ama bileğini zorlama yinede..Bir süre sonra geçecektir, bozma moralini.

    YanıtlaSil
  2. Sağol Nazancığım iyi geldi guzel yorumun:))Moralimi bozmamaya çalışıyorum.Bilek idare ediyor da dirsek yastığa bile dayayamıyorum. Yarın ola hayır ola:)

    YanıtlaSil
  3. ne güzel olmuş ellerine sağlık. geçmiş olsun bu arada kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  4. Nasıl da uğraşmışsın, aklına emeğine sağlık. çok ta güzel ve kullanışlı olmuş. Davetiye, otel terliği, koltuk ayağı keçesi, daha birsürü detay.
    kimin aklına gelir bunları böyle kullanmak. Hele bir de ağrıyan kolla. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  5. Kolay kolay geçmiyor, sabırl ol Fiamma'cığım. İnşallah iyi haberlerle dönersin.
    Kutular iyi olmuş. Hepsi ayni desen olunca hoş olmuş. Hakikaten Yıldırım Mayruk'tan kalır yanın yok. Ne çok malzemen varmış:)))

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun diyeceğim amma...
    Sen böyle cıva yutmuş gibi kıpraşır durursan geçmez bileğin mileğin.
    Ben okurken yoruldum ayol.
    Bunca iş,bunca emek...AMA ÇOOOK GÜZEL OLMUŞLAR VALLA.
    Güle oynaya kullan canımın içisi.

    YanıtlaSil
  7. Adadenizciğim,ayserciğim teşekkür ederim, dışardan malzeme almak yok:)) adadenizciğim senin hediyeni daha önce görseydim belki kapağını öyle yapmak için yanıp tutuşurdum, neyse daha çok yenilerim ben bunu nasılsa:)))
    Nedukcuğum Tülinciğim sabırlı oluyorum daha 5 gün varmış kontrole olmazsa mr çekecekmiş bekleyelim dedi dr bugün aradım randevu için. Sıkılıyor insan boş oturunca sağ elimi kullanıyorum az az,bunlar sadece günlük dikiş malzemeleri ve 5 te biri:(

    YanıtlaSil
  8. Ay yoruldum okurken, gözlerim yandı, şu yazıları büyüt biraz, şimdi nereden büyütücem diye sorarsın, "tasarım"sayfasında, "şablon tasarımcısı"tıkla "gelişmiş" tıkla, seçenekler var düzenlemen için orada "metin yazı tipi" orada "px boyut"unu arttırırsın....
    Gelelim dikiş kutuna, çoook şirin olmuş, senin elinden her çıkan şirin oluyor zaten, neler dikiyorsun şimdi?

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Fiamma çook güzel olmuş bu yenileme :) Ama kolunu bu kadar yorarsan iyileşme sürecini de geciktirmiş olursun. Biraz daha az yorulacağın işler yapsan da çabucak iyileşsen daha iyi değil mi? :)

    YanıtlaSil
  10. bebenin telaşından uzun süredir nete girip koşarak çıktığımdan düşmeni ve sakatlanmanı duymamıştım .Gecikmiş bir geçmiş olsun canı.İnşaallah artık iyileştiği tanısını koyarlar.
    Ama sen de elini kolunu yorma. Bilirim canın sıkılır,ne yapacağını bilemez insan bu durumda.Ben kitap okumaya vururum kendimi sen de öyle yap.
    tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  11. Banuca'ya: Yazıları büyüttük efem:)))
    Yeşimciğim, Nalancığım kitap okuyorum ama sıkılıyorum,yormadan yapıyorum bakmayın tek yazıya sığdığına, incik cincik coğu zaten yapışkanlı kapıtla kaplama:)
    Annanem bebiş nasıl oyyy oyyy Eertuşumla arası nasıl?

    YanıtlaSil
  12. Bak ne güzel olmuş işte açık seçik:))
    Yazan : Yaşlı kadın

    YanıtlaSil
  13. abla yaa sen neler yapmışsın böyle şundan şunu bundan bunu derken şaştım kaldım yine:)

    YanıtlaSil
  14. Toplu toplama çalışması oldu sevgili yeteneksizinciğim:))

    YanıtlaSil