.

.

30 Temmuz 2010 Cuma

HAYDİ HAYIRLISI DEMEKTEN BAŞKA NE DEMELİ???

Fena halde kedim geldiii:))) o nasıl oluyor demeyin artık biliyorsunuz ki tuhaf mı tuhaf bir blogdaşınız var, bana ne geleceği ne zaman geleceği belli olmaz, ayrıca gelir gelir kedi buuu:)))
Geçen yıl buradaki bilançomu kedilerle kapamıştım, üşenmeden oturup saydıydım kedi çıktıydı koca yılın bilançosundan...
O zaman ruhsal gelişimim konusunda kendimi çözümleyip yorumda bulunamamıştım:)))Tüm bu çalışmalarıma şu andaki yorumumsa şöyle;demek ki benim mevsimsel ve zamansal olarak kedi depreşimlerim oluyor ve kendimi birden kedi yaparken buluyorum...
Bakın şimdi neler oldu baştan birbiir anlatayım:)
Ben bambaşka bir proje peşindeydin aslen, yani kendimi şu şişeye ve onu nasıl yassılaştıracağıma konsantre etmiştim.İnternette uzun araştırmalar yaptım, 10marifet org da yazılarını severek takip ettiğim Sevgili ''Camtasarımlar''a da  her ne kadar şahsen tanımıyorsam da mail attıydım nasıl, nerede yaparım , yaptırırım bunları kolaycacık diye... Sevgili Camtasarımdan henüz cevap gelmedi, araştırmalarım sonunda da cam fırınına ve profesyonel bir yardımın gerektiği sonucuna vardım. Ama halen şahsi olarak bu işe Istanbul il sınırları dahilinde pratik olarak çözebileceğimi, nereden ,nasıl satın alabileceğimi henüz bulmuş değilim.
Hadi yassılaştırmaktan vazgeçeyim diyelim ama en azından tam ortasından dikey olarak bölebileyim ona da razıyım:(Ama yok yokk daha ortada öyle bir çözüm  ve oluşmuş fikir de yok...yok...Buraya kadar peki kedi  lafı hiç geçti mi, tabii geçmedi ...Sadece bu şişe vardı yassılmayı bekleyen:)))

Peki şimdi ne var elde;işte bu Kedicik...O birdenbire geldi.. Öyleyse neymiş:Yapacak bir şey bulamayınca habire kedi yapıyormuşum:)))yani depreşik, yani zamansal ve mevsimsel:)))




Hadi bakalım hayırlısı, kimbilir yassılaşana veya bölünene kadar neler gelecek elimdeki bu şişeciklerin başına daha???

11 yorum:

  1. İlk ben yazıyorum yaşasın, kedi şahane de sadecene sanki kuyruk kısmı bişi ama ne bilemdim. Renk süper olmuş sevgili Şule hanım, bir de şöyle bir şey geldi gözümün önüne bilmem severmisiniz; o güzel renklerin üzerine renkli mumlar koysanız onları kullansanız eridiklerinde şişeden aşağı süzülseler ve muhteşem renk armonisi yaratsalar..varsa elinizde fazla salı günü alabilirmiyim sizden acaba..bir ağırlıkları olur mu size:P
    Sen harika bir kadınsın sen...ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Hayatım,
    anlattığın şişeleri 2 yıl kadar önce PirinçHan da bir dükkanda görmüştüm.
    İki zarif hanım işletiyordu orayı.
    Aklımda kalan bu peynir tabaklarından almak geçen bahar aklıma geldi.Tahminin üzre dükkan kapanmış,hanımlar da Kaş a yerleşmiş.(akıllılıklarını bir kez daha ispatladılar gözümde)
    Komşularına şişeleri sordum birkaç tanesini bırakmışlar satılsın diye.
    Ama fiyatları uçuktu.Nerede yaptırdıklarını sordum,hanımın bahçesinde cam ocağı olduğunu söylediler.
    Dururmuyum,Ankara kazan ben kepçe cam ocağı aradım.Aradığım adres Ulus da eski bir işhanının son katındaymış.
    Geçenlerde ,bu sıcaklarda vardım,tırmandım dil daşarıda.
    Heyhat...kapalı.
    Şimdi 40 derece de elimde şişe kapılarına tekrar varsam,o şişeyi kafama yerim diye korkmaktayım.
    Hele biraz havalar serinlesin...Bakıcaz çaresine.

    p.s:
    öncesinde tel .görüşmesi yapıldı,adamcağız ne anlattığımı anlamamış olacak;
    gelin görüşelim .dedi.

    YanıtlaSil
  3. Tulincigim sagolasın canım..detayları mail olarak gonderdim sana..bak ben de bu arada bos durmuyor boyle kedicikler yapıyorum degil mi ama?

    YanıtlaSil
  4. Aaaa mugeciğim niye kedimin kuyruğunu sevmedin:)) o kuyrugu dik tutuyor, bir az önce bir muzurluk yapmış ama masummuş gibi duruyor..yani 7 numaralı bakış:masumiyet(tabii 10 marifet yayınlarsa yazımı tez elden butunleşecek iki yazı birbiriyle..) haaa bu arada kedi senindir zati alilerinin uyruğunu mu sökersin uzerinde mum mu eritirsin bilmem ama mumu nerede yakıp eriteceksin fena meraktayım..sen yap yapınca da goster barim:)) ben kirletmeyeyim simdi:))

    YanıtlaSil
  5. duzeltme::... uyruguna değil kuyruğuna olacaktı ama duzeltme seceneği bulamadım:))
    yani..... zatı âlilerinin kuyruğunu mu sökersin uzerinde mum mu eritirsin....

    Hey turkce senin canını seveyim ve ey blog senin de duzeltmemi engellemeni:))

    YanıtlaSil
  6. Yaaaa, ben sona kalmışım ve de dona kalmışım. Dün yorgundum, bugün çoook işim vardı, maillere ancak şimdi dikkatlive baktım.
    Neyse gelelim kediye, yok gelmiyelim o mügenin kedisi olacakmış, rüşvet herhalde :))))))
    Şu şişeleri araştıramadım bir türlü, dur ben biraz bakınayım google ağadan....

    YanıtlaSil
  7. O dediğin... tanrı google:))
    Yorma kendini ve anneni lutfen,bu beni gerçekten üzer...
    Ayy cok merak ediyorum o mumları nasıl eritecek benim caaanım kedimin üzerinde, göreceğiz bakalım....

    YanıtlaSil
  8. Şahane olmuş ben bayıldım bu kediciğe :)

    YanıtlaSil
  9. yeşimciğim teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar,
    Bloğunuza bakınıyordum öyle ilgimi çekti ki en baştan başlamam gerektiğini düşündüm.
    Şu şişe bölme işine bir de ben el atayım dedim. Bir yerlerden duyduğum ama benim hala hiç denemediğim bir yöntem var. El sanatlarıyla uğraşan resim öğretmeni bir arkadaşım denemiş ve başarılı olduğunu söyledi. Sicim gibi bir ip gazda biraz bekletilip şişenin etrafına sarılıp bağlanıyor, yakılıp sönmesi beklendikten sonra sert ama şişeyi de parçalamayacak bir yere hafifçe vuruluyor ve alt tarafı çıkıyor şişenin. Tabi gaz mevzu olunca biraz dikkat de istiyor. Her ne kadar siz dik kesmek istediğinizi yazmışsanız da olura belki bir fikriniz gelir ve enine kesmek isteyebilirsiniz. Sizi okumaya devam edeceğim.
    ozlemkan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşeyidenemekisterimsadeceyapmak istediklerimiyaparım :)) Ne güzelbir başlığın varmış Sevgili Derya sanki beni anlatmış, belki hepimiz varız içinde:)) Şişenin canını çıkarma işlemlerini şimdilik aklımdan da elimden de rafa kaldırdım, ev uygun değil Allah korusun yangın vs. çıkabilir. O yöntemi biliyorum ama onu bile denemedim, gaz da gerekmiyor ispirto yeterli oluyor diye de arkadaşlar yazmıştı, hatta kolonya aseton bile olur mu aceba? Altı çıkarılarakda güzel şeyler yapılabilir

      Sil