.

.

7 Aralık 2012 Cuma

Nostaljik Broşlar...

Nostaljik nostaljik dolanıyorum evde günlerdir:)) Bir yanım yorgun, bir yanım da bu keşiften sevinçli ve kârlı,. her yere bir şey tıkalamış durmuşum ve sonuç olarak da ne nerede bilemez hale gelmişim. Bunlar oldukça eski dönemlerde yaptığım takılardan, en az 15 yıllık, antika değerli bile var artık yaniii:)), hangi kutuya elimi atsam  en az 10 dakika kalkamıyorum başından, bir kutu açıyorum sanki kargodan paket gelmiş de ben içinde ne var diye merakla döküyorum, saçıyorum, yayıyorum tabii tekrar dağılıyorum:) Ellerimi ellikten çıkarmıştım bunları seneler önce yaparken, yad ederken geçmişi bunu hatırlamadan geçmek olmaz! Çok sonra, yıllar sonra ben internetin nimetlerini keşfe çıktığımda, 10marifet.org'u ve tabii siz güzel dostlarımı buldum. www.10marifet.org vasıtasıyla Sevgili Sesiber'le yorumlarda sohbet ederken teli mikserin ucuna bağlayıp bu burguların çok kolaylıkla yapılabileceğimi öğrendim:), benden sonra mı keşfedilmiş yoksa hep var mıydı da ben o yorumlarla keşfettim, halen gülümsetir beni mikserin bu kullanım şekli.  İnsanların paylaştığı bilgilerle birbirlerine keyif vereceklerinin, hem uzun soluklu güzel dostluklara vesile olacaklarının hem de birbirlerine çok güzel şeyler öğretebileceklerinin güzelliğini hissettirdi bu broşlar bana... Bu vesileyle kafayı da dağıttık günden, gündemden koptuk iyi geldi bu nostalji yani :) Aylardan Şubat, yıl 2009, 4 yıl geçmiş  aradan neredeyse üstelik bir blogum da  oldu bu süreçte...

Bu kadar nostalji yeter mi? Hadi bugünlük bu kadar olsun... Gelelim yoğurt kabından çıkan hazinelere...

Bu burgu tel kullanarak yaptığım takılar, yüzükten küpeye, bilezikten kolye ucuna kadar geniş bir aksesuar serisinden oluşuyordu. Elimde kalan bu parçalarsa ya kolye ucu ya da yüzüktü. Formları ile ufak oynamalarla hepsini broşa çevirdim halen kolye ucu olarakta kullanılabilirler ama yüzük için gözüme pek alengirli geldiler.  O zamanlar ne düşünüp yapmışsam, bilemedim:)) Ama bundan sonraki hayatlarına broş olarak devam edecekler...







15 yorum:

  1. çok hoş anlatmışsın..bazen ben de dökerim öyle kutuları içinden yaptığımı unuttuğum şeyler çıkınca öyle bakarım..blog yazmak da günlk gibi zaten eski yazdıklarına bakarken de böyle oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili MorMenekşelerciğim teşekkür ederim, uzunca süre el sürmediğim yerlere el attım, iyi de oldu gün yüzüne çıkanlar beni de güldürdü. Eski yazılara bakarken ben de çok gülüyorum bazen sanki başkası yazmış gibi oluyorum üstelik.

      Sil
  2. bence kesinlikle çok şıklar
    bir kıyafeti süsleyebilecekleri gibi bir çantayı da gayet güzel abiye hale getirebilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nilhancığım, broş heryerde kullanılabiliyor. çanta üstünü bende severek sıkça kullanırım bir de fular takmayı çok severik ki, hiç tutamam üstümde broş olunca hem şık oluyor hem de zapt oluyor bende:)

      Sil
  3. Çok güzelmişler ama hakikaten... Bunları mikser kullanarak mı yaptınız gerçekten. O yöntemi ben de duyduğumda çok gülmüştüm ve benimde aklımın ucuna bile gelmezdi, neler buluyor insanlar nasıl çalışıyor pratik beyinleri bilemiyorum , insanın aklına nasıl gelir ki bu hala gülerim ama işe yarıyormuş baksanıza :) Çok güzel olmuş broş halledi de.. Evet kolye ucu da olabilirler ama yüzük sürekli biryerlere takılıyor büyük olunca kullanışlı olmuyor. Broş cuk oturmuş bence de ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Senaycığım, bunları mikser kullanarak yapmadım, bileğimin hakkıyla yaptım:)) Çok fazla yaptığım içinde tetik parmak oldum zaman içersinde. Ben de sonradan öğrendim kolay yolunu ama iş işten geçmişti:(Kim bu yöntemi buldu bilmiyorum ama bir kadın olduğu muhakkak hme de aklını kullanan bir kadın, helal vallahi... Teşekkür ederim ayrıca beğendiğin için çok mutlu oldum.

      Sil
  4. "Dönüştürme Ustası" diye bir sıfat var mı bilmiyorum ama yoksa da uydurmuş olayım.Hatta "Yakıştırma Ustası" da diyebilirim senin için.
    Ben ne çok şey söyleyebilirim sana dair, bak şimdi farkettim. Her biri ayrı meziyetini, arkadaşlığını, insanlığını öven.
    Bunların güzelim broşlarla alakası var mı? Var.
    Sayfanın kenarındaki yazı ile var mı? Var.
    Daha ne olsun.
    Öptüm seni, sarıldım kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviyorum canım benim böyle geriye dönüştürebildiğim işleri, bazen kendime kızıyorum da al 2 metre kumaş dik veya yap diyor ama bu kadar heyecan vermiyor bana ki:)) Bak Sp li çocuklarımızı oraya aktarmayı unutmuşum iyi hatırlattın o köşeyi yarın onunla da ilgileneyim ne de olsa az zamanımız kaldı. Ben de seni öptümm.

      Sil
  5. Kutuları açarken yanında olasım geldi okurken..Hani vardır ya sandık karıştırmak, onun gibi olmuş seninkisi. Eskiden anneme gitiğimde çok yapardık sandık karıştırma işini, hatta gittiğim evlerdekileri de merak etmişimdir hep ama dökmüyorlar ki ortaya:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel gel ben dökerim, şaşıra şaşıra bakarız. Komik komik şeyler buluyorum üstelik ama asıl aradıklarım daha doğrusu atmadığıma inandıklarım yok ortada:))Bizde yaparız bazen annemle özellikle yazlıkta pek zevkli olur:))

      Sil
  6. Darısı başıma!İnşallah bir gün ben de ne var ne yok dökeceğim ortaya Şule'ciğim.Güya herşey tasnifli ama gene de ne nerede aramadan bulamıyorum :)Broşlar çok güzel olmuş her yere yakışır ellerine sağlık.
    Bu mikserle tel bükme işini yıllar önce gittiğim gümüş örücülüğü kursunda bizzat öğretmenimden öğrenmiştim!Çok güzel bir fikir,bulanın aklına sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldenciğim bazen tasniflilik de işe yaramıyor, özde düzenliyimdir yani herşeyi kutularım, birbiri ile alakalı objeleri bir arada tutarım falan filan ama çok çeşitlilik beni de bunaltıyor. Hiç kursa gitmediğim için benim öyle şansım olmadı kendi kendimi yormuşum tel sararken:)

      Sil
  7. Broşlara yeni hayatlarında başarılar dilerkenbuluntuların devamını merakla bekliyorum. Aralık 20den sonra İstanbulda görüşmeyi umut ettiğimi de ekleyeyim hu,Gülden sen de duy:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulduğum öyle ahım şahım birşeyler yok be canım, ben komik ama anısı olan küçük şeylerle de mutlu olabiliyorum. İçlerinde unutulmuş bir altın yüzük çıksa umurum olmazda teki kaybolmuş bir küpe ile ne yaparım ben bunla diye 1 saat oyalanıyorum:)
      Istanbul'a gelişine çok sevindim öncelikle senin adına ve Ertuşla Elgız adına özellikle, seni ben de çok özledim umarım görüşebiliriz arkadaşım, bir gününü bana ayırabileceksen de çok memnun olurum.

      Sil
    2. Duydum Nalancığım,yaşasın:)

      Sil