.

.

1 Kasım 2012 Perşembe

O süpürsün:))

Şu günlerde yani son zamanlarda kendimi pis işlere adamış durumdayım:) Neye elimi atsam darman çorman bir ortalıkla vıcık vıcık bir halde kalıyorum:))


Bilgimden değil ilgimden bu kere bulaştığım iş. Az da olsa yazlıkta çok sevdiğim mısır bebek koleksiyonum var ki devamını bulamadığımdan olsa gerek fazla gelişemedi, geçenlerde 10Marifet.org segisini gezerken yine depreşti bu sevgim. 10Marifet üyesi Huber'in (Bloguna da bir bakın derim:) )çok güzel bir kapı süsünü sergi de görünce zınk diye durdum önünde ve tabii alıp eve geldim hatta diğerlerini neden almadım diye de hayıflandım hatta halen 2. sergi olunca gidip alacaklarımın arasına not aldım. Öz hakiki kapı süsüymüş ama ben kapıya birşeyler asmayı, astığım şeyleri görmeden yaşamayı pek sevmeyenlerdenim lakin ortalıkta çok dolu her şeyi de seviyorum diye her yere asamıyorum ama böyle sevdiğim bişi olunca gidip gelip gözüm ilişsin de isterim ne ironik durumdur bu böyle! Bu yüzden onu oturma odamızın camına misina ile astım. Gittim geldim baktım, iyi mi oldu kötü mü bilmem ama hadi ben de kendi  yolculuğuma çıkayım ve kendime bir tane mısır bebek yapayım dedim. (Öbür tarafa gidince bu işe de bulaşamadım, vaktim yoktu, mısır koçanı falan bulamadım diye boyun bükmeyeyim değil mi ama:) )


Ayyy ne pis işmiş öyle, ya da ben onu öyle pis hale mi getirdim bilemedim:)) Püskülleri ayrı kaplarını ayrı kurutmaya çalıştım tabii bu nemli havalarda balkon ortamında:( Bir de yağmur yemiş koyduğum yerde ki kimileri çürümüş el değmeden atıldı. Kala kala bir mısır kocanından 6-7 düzgün yaprak, bir de didelenmiş küflenip siyahlaşmış halde saç olarak kullanmayı düşündüğüm mısır püsküllerinde az miktar kaldı elimde. Mutlaka ki bunun düzgün kurutma yolu vardır benim gibi bodoslama dalınmaz her işe ama napim demek ki bunun da vakti gelmiş ki kalkındık bir kere. Yurtdışında paketlenmiş halde satıyorlarmış üstelik bu işler için  belki bizde de vardır ama ben bakmadım bile var mı yok mu diye... 

Neyse gelelim biz kendi bebeğimize. Kafası için biraz pamuk, kolları ve bacakları için bükülebilir orta sertlikte tel (ki onları da sokak da tomarla tesadüf buldum:)) ) mısır kabuğu, püskül ve yapıştırıcı az da olsa kullanmak üzere. Tabiii su, su işin olmazsa olmaz kısmı çünkü yapraklar kuruduğundan eğilip bükülürken kırılmaya müsait suyla ıslata ıslata yumuşatıp şekil veriyorsun ki işte ben bu aşamada bulanmışım da bulanmışım. Etrafa saçılan o püsküller suyu sprey aparatla sıktıkça yapışmış da yapışmış sağa sola:)) Ama ne yalan söyleyeyim çok zevk aldım bu işten ve kendimi de oldukça başarılı buldum üstelik. Bebek bittiğinde bir şımardım bir şımardım ki görmeyin gitsin:)) İlk bebek ilk deneyim hiç fena değil, değil mi?  Çok beğendiğim modeller var üstelik google da görüp beğendiğim, onları da kendi yorumumu katarak yapmayı arzulamaktayım. Bu naturel oldu ve öyle de kalsın istiyorum. Ama gerisi gelecek belki onlarda naturel olacak ya da renklendirmeler de yapmayı düşünmekteyim. Tabii mısır koçanı bulmak sorununu halletmem lazım öncelikle:))




Umarım bir bilen ya da Sevgili Huber cevaplar beni ama verniklemeli miyim vermiklememeli miyim bilemedim.Verniklemesem bozulur mu, böcüklenir mi, verniklersen formunda deformasyon olur mu?

Şimdilik benden bu kadar, ortalık onun yüzünden dağıldı, alsın eline çalı süpürgesini o süpürsün ortalığı!!! 



Çokk sevdimmm yaa, güzel olmamış mı yoksa yine kuzgunluğum mu tuttu da bana güzel gözüküyor?
Bir de şu kovayı boyasam mı naturele yakın bir renge mesela tabanın açık bir tonuna?
Vallahi yakından daha güzelll inanın bana, boşuna değil yani bu şımarıklığım:)) 




37 yorum:

  1. şuleciğim mısırdan bebeğin ne güzel olmuş çok beğendim.yorumum kısa oldu valla çok yorgunum temizlik vardı bugün pelte gibi oldum.özledim seni.24-25 kasımda gezi var gelsene fidoşda geliyor.mudanya-trilye-bursa-cumalıkızık ve iznik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayartmayın beni:=( yol çok uzun üstelik bana göre:)) (Teselli bulayım) hem Fidoşta dayanamaz, araba tutar:)) Ama çokk da güzel yerler. Ne zamana kadar haber vermem gerekiyor gelirim dersem son an olabilir mü mesela, kalmalı mı bir de? Güle güle kirlen ben de kışlıkları çıkaracağım önümüzdeki hafta sonra detay temizlik falan kasım'ı bitiririm:))

      Sil
  2. Geçen hafta son mısır pişirme işini yaptık.Tam yaprakları atıcam şöyle bir baktım durup.Yok ya ,dedim.Ben öyle güzel yapamam...Attım gitti.Bileydim senin buna da bulaşıp (her anlamda) bir de güzel becereceğini kuruturdum Ankaranın nemsiz ortamında :(
    Tüh,görüyomusun,yazık oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var daha mısır piyasada Tülinciğim de ben pazara falan gidemiyorum bu aralar:9 Yok artık demiyceksin bir şeye, yine de atma sen bir dahakine başka bişi göstereceğim henüz aklımda hayata geçirmeye fırsat bulursam ancak olacak o:))

      Sil
  3. şahane olmuş fiammam.sprey vernik bişi yapmaz gibi geliyor ama.ve bu arada bence kesinlikle devam et bu işe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum da belki Sevgili Huber görür de yorum yazar ilk elden tecrübe ile:)) Devam edeceğim etmesine de Alanaycığım içime kaçan şu maymunu çıkarmam gerekiyor önce:))

      Sil
  4. Şuleciğim ben çok sevdim.Bence devam etmelisin.Çok daha farklı şeyler yapacağına eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazanım devam edeceğim etmesine de maymun iştahım ve vakitsizlik izin vermiyor bir de sizler gibi çalışsam ne olurdu kimbilir halim:)

      Sil
    2. Devam edeceğim etmesine de Nazancığım bir maymun iştahlıyım ki bir dala sap yapmıyor beni bu yüzden:)

      Sil
  5. Hemde çok güzel olmuş çooook. Keyifli kullanmanı dilerim ve de sağlıkla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Dilekciğim, kuzgunluk değil yani değil mi benimkisi:))

      Sil
  6. Harika olmuş ellerine sağlık.Tam bir ev kadını saçını süpürge etmiş:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Ben de kendime kuzgun diyorum ;-) Yok seninki kuzgunluktan değil valla çok güsel olmuş. Devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzgun yavrularına baktım geçenlerde meraktan gerçekten çok çirkin değiller yaaa:))) teşekkür ederim Ecehancığım...

      Sil
  8. Ay çok güzel olmuş, çocukken biz de bahçedeki mısır koçanlarından bebek gibi bişiyler yapardık (senin yaptığınla alakası bilem yok) onlar geldi aklıma, dur bir daha bakayım harika olmuş ya:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevdacığım:)) Dene çok zevkli:)

      Sil
  9. Zor olmaya gerçekten zor.Hele minik olması daha zor.Fikir çok güzel.Yeni figürleri bekliyoruz.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sibelciğim, gerçekten zor yapması ama zevkli. Küçük olması koca ellerimi zorladı bayağı:))

      Sil
  10. Hiç elleme yani boyama çok güzel olmuş çoook, bravo kız sana :)
    Koca bir torba biriktirmiştim püskül ve kabuklar, geçenlerde attım, ama burada mısırdan bol şey yok, gene toplarım senin için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulurum daha mısır var piyasada yaaa:)) Sen kendine biriktir yeniden çok eğlenceli oluyor bu bebekleri yapması:)) Başka bişi de yapmayı planlıyorum ama pis iş belki o zaman gerekir kargo ile gönderirsin canım:))

      Sil
  11. masallahh fıammacımmm huber e yetişmişsinn:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetiştim canım yaaaa hatta pişman bile oldum diğer 2 parçayı da almadığım için, biliyor musun sergiyi 2 belki 3 kere dolaştım ama bazı şeyleri resimlerde görüyorum:) neyse bir dahakine daha dikkat edeceğim bir de laf aramızda tek geleceğim:)

      Sil
    2. ben senın kot bıleklıgını amlıştım bır de beyaz bır bıleklık almıştım o da senınmış ama adın yazmıyordu..burada blogunda gördum:))

      Sil
    3. İyi gnlerde kullan canım, bir dahakine gelecek misin?

      Sil
  12. ellerine sağlık ablacım,çok güzel olmuş.bayıldım...

    YanıtlaSil
  13. Fiammam ben bu yazıya yorum yapmıştım ama göremedim. Neyse tekrar söyleyim, acaip tarz bir bebek olmuş, saç, elbise hepsi ayrı güzel. Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcığım teşekkür ederim:) Takılan yorum gözükmüyor ben de:(

      Sil
  14. Çok güzel olmuş güzel fikir=))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Yaşamsal Ganimetler:)

      Sil
  15. daha ne olsun .ilk çalışma için çok güzel olmuş bence.Aslında ben de konunun ustası değilim.araştırarak,farklı teknikleri birleştirerek,deneme yanılmayla kendimi geliştirdim.renkleri de deneme yanılmayla buluyorum.boya da doğal yani.sebze,meyve,yaprak sularıyla.
    çok merak ediyordum satıldı mı kapı süsüm ve kimde diye.merakımı giderdiniz. teşekkür ederim ve güle güle kullanın.onlar ilk yaptıklarımdandı ve o zamanlar verniklemeyi düşünememişti.sonra koruyucu bi şey olmalı diye düşündüm ve artık vernikliyorum.hobi marketlerde satılan mat sprey verniği uzaktan uyguluyorum şimdi.ben bir yıldır çalışıyorum.şimdilik bişey olmadı ama sattığım kişileri yılda bir kere de olsa uzaktan haşere ilacı kullanın diyorum her ihtimale karşı.bu arada dediğim gibi sizdeki ilklerden olduğu için bilmediğimden verniklememiştim.vernikleyebilirseniz sevinirim:))
    sevgiler ve güzellikler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, daha ne olsun demense ayrıca mutlu etti beni:)) Böcükleneceğinden korkmuyorum da küflenirse diye üzülüyordum. Halen natamam, bitince hemen vernikleyeceğim. Ben ikinci bir bebek daha deniyorum şimdi onu renklerdimdim ama öyle bitki kökleri falan değil evde ne varsa o boyaları kullanıyorum bu kere de elime kumaş boyaları geçti:) Pek yakında o da yayında:)) 10marifetin 2. sergisini heyecanla bekliyorum liste yaptığım parçalar arasında eğer satılmadıysa diğer 2 çalışman:)) sevgiler...

      Sil
  16. Ama çok güzel olmuş bu çooook kıskandım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili AslıHancığım, kıskançlık iyi bişi;) eline mısırı aldırır yaptırır adama:))Hadi dene bakalım sen de şimdi:)

      Sil
  17. Vay anasını ya :) Gerçekten çok güzel olmuş, hemi de %100 organik işte. Söylemesen inanmam gövdenin de kabuklardan olduğuna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ülkerciğim. Beğendiğine sevindim. Gövdenin içinde tel var %90 organikte anlaşalım:) Ama teli de doğadan buldum, sanırım telefon hatlarını çekenler atmışlar:)

      Sil