.

.

29 Kasım 2012 Perşembe

Evim, evim, güzel evimmm...


Hemşinli hemşerilerime teşekkürler vallahi, tadı damağımda halen çayın ama bitsin bir an önce de kutuya el koyayım diye  diye biraz müsrifçe de kullandım:)) Organik beslenme adına hiç takıntılı değilimdir ama tadı gerçekten güzel idi, velakin kutusu tahminimden fazla uğraştırdı beni bir daha olmasın kabartma yaptırmayın kutunun üstüne Hemşinli hemşerilerim, dilediğimizce kullanamıyoruz, olmuyor yani :)) 

İlk gözüme kestirdiğimde yayarım boyaları, hamurları dekupaj doldururum her yanına diye hayal ettiydim ama kutunun üzerindeki kabartmalar alttan görüneceği için hevesim yarım kaldı. Ben de elime kumaşları alıp kestim, biçtim, döktüm kumaş boyalarını ortaya, önce boyadım her türlü nakış tekniği, punch, uyduruk nakış kullanarak serbest işledim, ohhh Geyşa'dan sonra ruhuma bir iyi geldi ki sormayın gitsin. Terapi gibi oldu, ruhum da arındı, öyle de keyif aldım ki hani uğraştırdı ama bitsin de istemedim:)) Ohh bea bana böyle işler lazım, ne o öyle çarp çarp dur...

Şimdi 2. kutu'nun kedinin ciğer beklediği gibi bitmesini bekliyorum. Sevdim bu işi:))

Önce çatıdan başlayalım:)) Tersim ters:))

Sonra bir ev çizelim...


Hadiii ikinci terslik yapalım beyazdan kurtarayım evi tümden boyayalım:))

Sonra nakış işlemeye başlayalım Allah ne verdiyse...


Şu ağacı yaparken çok eğlendim, atık ipleri atmayorum biriktiriyorum bir yerde sap sap
rastgele karıştırıp ağaç gövdesi formunu vererek misina ile ara ara dikerek sabitleyip dalları oluşturdum, yakından çok güzel duruyor.


Detaylar...





Ve final..




Evim, evim, güzel evimmmm...





44 yorum:

  1. çok güzel olmuş,finale bayıldımmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yakından çok daha güzelll inan bana 2 gündür karşımda duruyor yerine kaldıramıyorum:)) Yılbaşı çamımın altına koyacağım biraz daha uzun dursun odada diye onu veya diğer kutu yetişirse onları:))

      Sil
  2. Banu bir, sen iki...Hanginize yetişeyim ben? İnsaf yahu! Ahtapot da değilim ki, iki elim var netice de.
    Ben de ne zamandır arşivimde ev figürü biriktirip duruyorum.Bu da güzel bir proje olmuş.Bende dar uzun iki kutu var.Tam apartmanlık :)
    Birini sana saklayım di mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahtapotum beniiiim, canımsın. Birini bana saklarsan sen ne yapacaksın, kıyamam ben sana, amma arşivindeki ev figürlerinden beğendiklerini paylaşırsan sevinirim. Benimki ilkokullarda yaptığımız evler gibi oldu ama şirin de oldu yahuuu. Çokk zevk aldım deşarj oldum resmen. Face'de Ece Hanım çok güzel panel evden kumaşlar satıyor, son metreler istersen alalım, uğraşmadan yaparız en azından , göndereyim bir bak istersen ama acele etmemiz lazım:))

      Sil
  3. bayıldımmm...sahane olm uş canım ellerıne saglıkk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serpilciğim, ben de çokk sevdim.

      Sil
  4. şule ben seni yerim yerim.bu ne güzel bir çalışma yaa şimdi aklım kaldı bu kutuda.offf off çok şahane olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsın da yaparsın şekerim:))Bu ilk çalışma deneme mahiyetinde 2.yi daha deneyimli yapacağım:))

      Sil
  5. İlk fotoğraflardan böyle bişey çıkacağını tahmin edemedim valla, altı üstü çay kutusu gibi bişeyler de düşünmedim dersem yalan olur ama netice itibariyle mahçup oldum :) çok güzel olmuş, ellerinize sağlık... Haklısınız insan bazenn yaptığına bakmaya doyamıyo, ben de son işlediğim etamin lavanta torbasını çam ağacına astım, gözümün önünden hiiiç ayırmıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hi hii çay kutusu ev olabiliyormuş meğer değil mi? LAvanta keselerini göremedim Sevgili Esen şu google+ işini bir türlü anlayamadım google 4 ya katılırsam blogumda sizinki gibi olursa çok mutsuz olurum diye de uzak duruyorum:( Teşekkür ederim...

      Sil
    2. Gördüm gördüm hatırladım da kızceleri, ellerine sağlık ama yorum halen yazamamaktayım bloguna tam da google+ yüzünden.

      Sil
  6. Ben de bilmiyorum ki hiç, orayı pek takip etmiyorum (ya da beceremiyorum diyim!)
    Bizde ikamet eden narin bebeğinizin selamı var size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederimmm,ben de o güzel hamarat kızınızın gözlerinden öpüyorum, bebeğim onun varlığı ile çok mutludur evinizde...

      Sil
  7. Çok güzel olmuşşşşş, içerken de içtikten sonra da tadı damağında kalır bu güzelim çayın şimdi :) Öncesi dmaklarda sonrası gözlerde şenliğe neden olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Senaycığım, tadı gerçekten güzel, yani bizim evde devamı gelir ki son zamanlarda karıştıra karıştıra çay hazırlıyorduk...

      Sil
  8. süpersin fiammacım... nasıl güzel bir ev olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ruşyenacığım:) el emeği göz nuru oldu, çok da zevkli tavsiye ederim kanaviçe de yapılabilir.

      Sil
  9. Hemşinli hemşeri basacak senin evi:))))Altı üstü teneke bir çay kutusu. Nasıl bir ilhamdır sendeki valla pes diyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemşin Mahallesi kurarım Adadenizim:)) bassın bassın:)) altı üstü teneke kutu da gel sen bana onun öyle olduğunu anlat, ruhum çocuk benim ilhaminin işi değil bunlar:))

      Sil
  10. sen ne yaptın nasıl güzel bişey yapmışsın arkadaşım!çok ama çok beğendim.ellerine sağlık ya.yaratıcılığına ve azmine hayran kaldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azmim konusunda vallahi haklısın Alanaycığım, baktım dekupaj olamayacak yırdırmadı beni o kabartılar ev oldu, ehh iyi de oldu. teşekkür ederim...

      Sil
  11. Fiammaaaaa, amanın coşmuşsun. Başyapıtlarından en önde geleni bu. Çok şeker çok.
    O evin içine giresim geldi. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha haaa başyapıtlar haa, vallahi kanaviçeler öyle de bunu bilmem, onları bitirince fiamma production iftiharla sunar diyorum da bunu da mı öyle yapsaydım:)) Kendimi ilkokulda gibi hissettim, hem çizmek hem işlemek kendi evini yaratmak eğlenceli oldu Nihalciğim:))

      Sil
  12. Şahane bir şey olmuş. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Dshandmadeciğim, beğendiğine sevindim...

      Sil
  13. Vaaay diyorum yine. Ne emek ne emek, ama keyifli olmuş gerçekten ellerine sağlık :)Bu arada nerede senin şu eski havlu değerlendirme projen ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkerciğim teşekkür ederim.Ah haaaa azmamış mıyım benimki havlu değil penye bluz tam bir hezimet birde ortalığı batırması ayrı. dur linkini yazayım buraya bak:)) Ayy canımsın yaaa nasılda dellenmişsindir havlu daha da beterdir.
      http://fiammaninguncesi.blogspot.com/2010/11/hezimet.html

      Sil
  14. muhteşem olmuş! hele yan taraftaki ağaç yok mu, köydeki evimizi hatırlattı. evimizin yan tarafında böyle büyük bir iğde ağacı vardı, evin bir yüzünü kapatıyordu. önünde ağaç olan evleri ayrı severim. ağaca nasıl bir işleme tekniği yaptın çok güzel olmuş . ellerine, emeğine ve çevreci fikrine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Filizciğim beğendiğine sevindim ve çok da şanslısın gerçekte de böyle bir evin olduğu için ben apartman çocuğuyum ve bu da hayal kalacak hep benim için. 2 yeni resim ekledim ağaçla ilgili. Belli bir teknik yok uyguladığım ya da ismi olupda bildiğim tamamen doğaçlama benim yaptıklarım. Ağacın yaprak kısmı için degrade yeşil ipi punch nakışı yaptım, meyveler fransız düğümü. Kanaviçe yaparken kullandığım ve birer sap artan ipleri saklıyordum bir işe yarar diye, kahve, yeşil ve bej tonlarını bir araya getirip ağaç gövdesi boyunda kestim, gövde ve dalları oluşturacak sekilde yaydım resmin üzerine sonra ara ara misina ile sabitledim, çok güzel oldu yakından...

      Sil
    2. nakış yeteneği lazım yani bu güzel ağacı yapmak için.ellerine sağlık . doğru renkler de bir araya gelince seyirlik bir iş olmuş :)

      Sil
    3. Öyle değil yani yetenek işi değil Filizciğim, bri sürü nakış tekniğini de internetten öğenebiliyorsun üstelik dene bence...

      Sil
  15. Aman Allahııım.... Bu nasıl güzel bir ev, tam hayalimdeki gibiiii...
    Aaaaa hem de kutudan yapılmııış, hemi de nakışlar var, dekopajlar var, nasıl becerikli eller yapmış bunuuuuuu....
    Tatlııım, emeğine ellerine sağlık, seviyorum seni kııız :))
    Ben rahatladım, sen de rahatladın mıııı :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dekupaj yok canım benim , kumaşa işleme bu:)) Ben de seni çook seviyorum. Hayır rahatlamadım, 2. ev var daha elimde onu da gözüne sokacağım:)

      Sil
  16. çayını bilmem ama,
    kutusu böyle süper olmuş,
    eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çayı da güzeldi Sevgili Cepaynası, 1. kutuyu çabucak bitirdik, 2. yi idareli kullanıyoruz, bitmiyor:(

      Sil
  17. :)) hakkaten evim - evim güzel evim olmuş
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. Fiammadır yapar:) hayranım şu üretken beynine.

    Yine harika bir iş çıkarmışsın ah bir de fotoğraflar büyük olsaydı ve ben doya doya inceleyebilseydim. Yeni çalışmalarda büyük fotoğraflar istiyoruz, taksime yürütme bizi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalancığım Fiammadır atmaz, Fiammadır uydurur desen ya:)) Cep telefonu ile çekip web olarak küçültünce böyle oldu sanırım, neyse 2. kutu bitince onu öyle katarım party'ye artık:)

      Sil
  19. ne kadar güzel bir geri dönüşüm olmuş. ellrine ve gönlüne sağlık.sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Birdemetmarifet:)

      Sil
  20. Yok böyle bir tatlılık amaaaaa görüntüler için acayip eksi puan ekledim puan hanenize valla billa ! sağ tıkladım bin bir umutla, kocaman yapıp bakayım istedim nerdeeeee öyle imkan?

    Bu oranik çay marketlerde satılıyor muymuş ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekle Gülsenciğim ekle haneme ne kadar varsa bu camia da eksi puan, ben de nefret ediyorum kendimden:)) 2. ye söz sağa tıklanır haliyle olacak inşallah:)
      Ablam Artvinden hediye getirdiydi marketlere bakmadım var mı diye ama vardır yaa bu kadar ambalaja özen gösterdiklerine göre olmalı da:)

      Sil