.

.

18 Ekim 2012 Perşembe

Testere, Çekiç, Bıçakkk Lütfen!!

Getirin bana aletlerimi:)) 
Hani her seferinde bistüri, neşter falan isterim yaaa, bu kere aştım kendimi de aştım.
Bu resim netten alıntıdır, diğerleri bana aittir.

Gerisini okumak istemeyenlere özetle Venuto (Veni'nin ''geldi'' hali:) ), Vidi, Vici yani:))

Okumak isteyenlere ise işte günün konusu:  Hindistan Cevizimizin evimizdeki seceresi...


Evimize ilk taze, kabuklu Hindistan Cevizi ben çok küçükken girmişti, abartmayayım belki o kadar da küçük değildim ki bu kadar net hatırlayabiliyorum.(Yoksa? :)) ). Kabuğunu  babam kırmıştı (sanırım!!) ama içinden süt beklerken bir damla bile su damlamamıştı fena bozum olmuş, içinden çıkan Hindistan Cevizini gevir gevir kemirmiştik. Kurusu pasta çörekte güzeldi de yaşından üstelik pek bir tad alamamıştım. İçinde sütü olmadığından mı bilmem ama öyleydi işte. O zamanlar ben hobi  mobi nedir (Allah'tan!) bilmezdim, bu nedenle kabı muhtemelen çöpe gitti.
Yıllar sonra yeniden Hindistan Cevizinin eve girmesi şu 10 günlük sürece rastladı. Bu sefer kaçırmam elimden diye daha ilk gün gözüme kestirdim :) Bir limon suyu çıkarıcıyı heba etme pahasına itina ile ufak bir delik açtım, üzerini streçledim ve çanağından bardaklara ikram yaptım:)) Aklım fikrim kabuğunda olduğundan içinde az da olsa bir miktar Hindistan Cevizi suyunu bırakıp ( bitmiş bu deyip atılmasın diye:) ) buzdolabında ele alacağım güne kadar beklettim. İyi ki öyle mi yapmışım yoksa keşke öyle yapmasa mıymışım demeliyim bilemedim ama dolaptan çıkarıp streci açınca bir fena koku sardı ki ortalığı sormayın gitsin.



Hemen mutfak balkonu kısmına geçip önce çekiç yardımı ile tepesindeki deliği genişlettim.İçinden fazla zorlanmadan Hindistan Cevizi meyvesini çıkardım.  

Dış kabuk acaip sert birşey ve arada bir lif dokusu var ki o da öyle sıkı bir doku ki hiç kolay olmadı içteki ağacımsı  ulaşmak istediğim kabuğa ulaşmak.
Rabbimin varlığını inkar edenler oturup bir gün Hindistan Cevizi ayıklasınlar ki o dokuyu görüp, oluşumu hissetsinler, her katı bir mucize, liflerin arasındaki tomur tomur bağlar inanılmaz güzel. Haa şimdi belki  aklınıza şöyle bir şey de gelebilir benimle ilgili, Rabbimin varlığını kabul etmek ve şükretmek için bu kadar uzak bir diyarın meyvesi mi sana ilham verdi:)) Yokk öyle değil ama elime bu geçti bugünlük ve şükretmenin hazzını yaşattı bana....
Bu arada reklam filmlerinde izlediğim maymunların neden muzları yiyip, Hindistan Cevizlerini de gelen geçenin kafasına fırlattıklarını da anladım:)) Kimm uğraşacak benim gibi meyvesini yemek, kabuğunu saklamak için:)) (Bayağı bir felsefe yaptım:)) Bir yanda iç kabuğu zedelememek  ve o dış kabuğu soymak için aletlere bir pense de ilave ettim ki o sert kabukları tuta tuta soydum.

Soydum....




Soydum...




Sonunda kabuklar çöpe gitti, çanak bana kaldı:))


İlerde ne yaparım henüz karar vermedim ama hoş bir tanecik çanağım oldu, ilk fikir asılacak bir şey yapmak deliği yana getirmek altından bişiler sarkıtmak, mumluk falan yapmak istemiyorum ama:) İyi ki bu meyvenin yetiştiği  topraklarda yaşamıyorum:)) yer gök battı çıktı. Şimdilik bu halde bir müddet duracak çünkü kuruması gerekiyor:))  Bu arada ne yap fikirlerine açığım, ne de olsa tek, bir daha evimize ne zaman girer, elim iş tutar mı bu süreçte bilemeyeceğim, en aklım kalmayacak şeyi yapıp bakıp bakıp bu günlerimi yağdedeyim, bu yüzden yardımmmm lütfen:))



Hepinize iyi geceler...



30 yorum:

  1. Aaa...dış kabuğunu soymamıştım hiç, altı daha güzelmiş, bodrumda 4-5 tane daha var, artık yaza soyarım onları :))
    Arka verandadaki rüzgar çanını hatırladın mı, bunlardan yapmıştım, hani sallantıları c vitamini tüplerinden olan :))
    Ama belki de güzel bir çanak olabilir... içi altın boyalı dışı boncuk işlemeli filan... hadi kolay gelsiiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahıma bin şükürler olsun, sonunda senin başına da iş açtım yaa:)) O yazının linkini versene ararsam zor bulurum çanı az biraz hatırlıyorum da bakim belki fikir verir bana da:))

      Sil
    2. Etiketlerde "hindistan cevizi" diye bulursun şekercim

      Sil
  2. Bunca uğraşmışsın, bence baş köşeye koy.Bir şey yapmasan da olur canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yokkk illa bişi olacak canağı ben napim hem çabuk eskir ortada durursa:))

      Sil
  3. zafer benimdir diyorsun:)))) Ne uğraşmışsın...Aslında minik delikler açıp, bir de boyayıp hoş bir aydınlatma olur mu ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedim gitti Adadenizin:) kırsaydım çok üzülürdüm o kadar uğraşa:)) aydınlatma olur aslına ama dur bakalım en azından içine aydınlatıcı birşey koyayım şatafatlı olur:)

      Sil
  4. Ah ah, bak şimdi seni biraz dertlendireyim. O soyduğun lifleri düzgünce kurutsaydın ya. Bir yerlere yapıştırırdın, çuval kumaşıyla, kuru dallarla pek hoş olur gibi geldi. Hani mevsim de sonbahar ya, renkleri pek uygun olurdu. Şimdi alacağım cevabı bilmesem, "sen git bir kaç tane daha al, mesela 5 tane, çanakları 6 lık takım yaparsın, bir sürü de lifin olur, allaaah artık sen onlardan neler neler üretirsin" filan diyeceğim ama... :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ben soyarken neredeydin dedim vallahi:)) Bağırsaklarla uğraşamadım şekerim kendimi öyle çanağa adapte ettim ki aklıma gelmedi:(Yoo demem o dediklerini Banu da varmış ve lifleri soyulmamış:)), onun başına da lifleri soymayı sardım. Şimdi sesleniveririm lifleri bana ayırır:))

      Sil
  5. Sonucu merakla bekliyorum.Hindistan cevizi deyince aklıma geldi.Oğlum küçüktü doğumgününe davet edildi. Akşam eve döndü sordum pasta nasıldı fln ,dediki üzerine tırnak koymuşlar yemedim:))) fıkra gibi.Hindistan cevizi serpmişler oda tırnak sanmış ,çok gülmüştük:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuç hemen değil Nuraycacığım:)) Biraz demlensin bakim önce:) Oğluşa ben de çok güldüm fıkra gibi hakikaten:) sormamış mıı ki bu ne diye? mutlaka konuşmuşlar bir de birbirlerini de iğrendirmişlerdir:)) Ahh bu çocuklar:)

      Sil
  6. çok uğraştırıcı bi işmiş.. bence öylece kalsın çok tatlı duruyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır mutlaka pratik bir yolu belki kurutunca daha kolaylaşır soymak ama benim zorlandığım aşıkar:)) Bu ham haliyle kullanacak yerim yok hem de bir tane olunca:)) bakacağız artık..

      Sil
  7. Bence boya, alla, pulla, içine kaktüs ek. Bütün kış birlikte sıcak sıcak oturun. O kadar emek harcamışsın ona ulaşmak için, ayırma gözünün önünden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Elift ciğim kaktüs deme bana, bir aramız düzeliyor bir kötüleşiyor onlarla 3 tane var bende boya gidip duruyorlar hiç icraatları yok yine:))

      Sil
  8. şuleciğim yine bulmuşsun zoru.seversin sen uğraşmalı işleri,einden kurtulamamış hindistan cevizi iskeleti sana teslim olmuş.şimdi ne yapılır? alla pulla içine toprak koy ve mutfak camı önüne minik saksı yap içine de birşeyler ek dermişimmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O beni buldu bu defa:)) hatta yıldıramadı:)) Mutfakta cam yok:( olanın üstüde dolu:))

      Sil
  9. sevgılı fıamma cım senı blogumda mım ledım:))

    YanıtlaSil
  10. anaa ne güzel şeyler olur bundan cankuş...
    içine kuru çiçek konulabilir..yapma çiçek konulabilir..mum eritip doldurulabilir..içine bir minyatür yerleştirilip tabak gibi duvara asılabilir..yüzük kutusu olabilir..ama sen en güzel fikri bulacaksın biliyorum..
    seni çok öpüyorum cankuş :))
    emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Figen Ablacığım teşekkür ederim:)) BAyram ertesi artık:)

      Sil
  11. "Merhaba, bloğunuzla ilgili bir şey soracaktım bana mail atabilir misiniz. esra@findirim.com. Teşekkürler. "

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esra,size mail atmamı gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum blogumda, blogumla ilgili sorabileceklerinizi buradan severek yanıtlayabilirim yeter ki siz isteyin:)

      Sil
  12. Nihalciğim haklısın:))

    YanıtlaSil
  13. mutlu bayramlar fiammacım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ruşyenacığım, Allah nice sağlıklı huzurlu bayramlar nasip etsin sana ve tüm sevdiklerine...

      Sil
  14. Bence hiç birşey yapma, öylece bırak, özelliği kaybolmasın. Boyayınca hindistan cevizi olmuş, fimo olmuş ne farkeder? Yeterince emek vermişsin zaten. Hiç almayı düşünmemiştim zaten de iyice vazgeçtim:))) İyi bayramlar. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha öyle doğal haliyle duruyor zaten, malum bayram nedeniyle tezgah kapalı:)) Ammmaaa sen almaktan vazgeçme:) gözünü korkutmayayım, belki doğal olarak kurumasını bekleyince soyulması kolay olurdu da ben acele ettim. Şimdi ilk günkü halinden daha güzel üstelik:)) İyi bayramlar Nedretciğim sana ve ailene...

      Sil
  15. :))yine güldürdün beni ne diyeyim.:))bende denedim ve ortaya çıkanlardan mumluk yaptım.ellerine sağlık canım.
    bu arada bayramını kutluyorum canım.iyi bayramlar ve sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahta seni güldürsün de Alanaycığım, en güzel dilek buuu ki ne mutlu bana bir gülümseme olabildiysem yüzünde... Mumluk çok klasik geliyor ve son çare gibi görünüyor, bir de bizim evde öyle mum falan yakılmaz kıyıda köşede, bakalım belki böyle sade suya kalır:)Ben de bekliyorum daha:)) Sana da ailecek iyi bayramlar diliyorum...

      Sil
  16. Ayyy kıyamam sana Şule ablam. Gazan mübarek olsun diyorum.

    YanıtlaSil