.

.

29 Eylül 2012 Cumartesi

Ben yapmadım:(((

o yaptıııı:(


Ne mi yaptı?
İşte bunu;

Nasıl mı yaptı?
İşte o da aşağıda:)))


Bu yaz ki meşgalelerimden biri de bu eşşek arısıydı, nam-ı diğer çamur arısı ya da arıları!!!

Kendisi ile tanışmazdan evvel varlığından bile haberdar değildim hele ki başıma gelenleri, gelebileceklerin farkında bile değildim.
Bunaltıcı sıcaklarda cam çerçeve fora evi boşlamış bir halde koştururken odama doğru seyirdikçe odanın ortasında koşuşturan bu canlı ile tanıştım, çantasını koluna takmış telaşlı telaşlı seyiren bir balerin edasıyla süzüm süzüm süzülürken, her girdiğimde rastlamaya başlayınca muhabbet aşamasına geçtik. Sen ne arıyorsun bakimm burada, kış kış mı demeler, totosuna vurup kovalamaya çalışmalar mı istersiniz , avucumla yakalamaya kalkmalar mı( ki bennn yani!!!) her türlü muhabbet var aramızda anlayacağınız, etrafımda şımarıkça fink atıyor sonra da  bir telaş pıırrr camdan uçup gidiyordu. Taaa ki gecenin geç bir saatinde bir gece gardrobumun kapısını açıpta resimdeki görüntüyü görene kadar. O gün inanın halen aklımdan çıkmıyor, dehşet hallerdeyim, neyin nesi anlamaya çalışıyorum bir yandan, diğer yandan ev halkını bana bir şeyler oluyor diye bağırıp başıma toplamışım, onlardan,  ahret sorularından kurtulmaya çalışıyorum, dellendim tam dellendim yani...

İnanılmaz birşey! o da geldi beni buldu, camları kapatıp yatılmayacak kadar sıcak her yer, içerde onlarla aynı ortamda durulmayacak kadar tehlikeli mi onu bile bilmiyorum. Bir taraftan bakıldığında bir doğa mucizesi o göz göz odalar, bir diğer taraftan bakıldığında adeta pimi çekilmiş bir bomba. İçinde ne var ne yok, ne kadar var onu da bilmiyorum henüz. Hemen google müracaat araştırdım taraştırdım, önceleri o sevimli seyreden hayvanın işi olduğunun da ayırdında değilim. Börtü böcekten deli gibi korkan ben yuvanın sahibini daha sürüngenvari birşeyler düşünürken çıka çıka bu bizim tini mini hanım çıkmasın mı? Evvettt dostlar çamur arısı doğadan sıkılmış gele gele beni bulup dolabıma yuva yapmış, nasıl girmiş nasıl çıkmış hiç bilmiyorum ama hepi topu 20 gün gibi bir süre varlığını farkındalığım.
Neyse heyecanlı heyecanlı anlatıp lafı uzatmayayım (Banu kızıyor!!!:))) cama aleltecel tül kondu, yuva süpürüldü ortalık silindi paklandı ve gece yatıldı. Ertesi gün bir baktım tülün üstünde 2 arı gölgesi, dalga geçtim onlarla, giremiyorsunuz değil mi içeri diye ama az sonra durumun hiçte öyle olmadığını gördüm çünkü maalesef ki arılar dışarıda değil içeride ve dışarı çıkmaya çalışıyorlar:( Tülü açıp kışkış ettim ama şok oldum, gece komşulara anlattığımda bir tanesi aynı şeyi daha önceleri yaşamış ki bir değil birden fazla yuva yapmışlardır, süpürgeliklere bile yaparlar 2 saatte demez mi? Bunu duydum ya çekin vurun beni daha iyi... Beni korkutmak için abartıyordur  diye düşünürken odada nereden çıktıkların bir türlü bulamadığım gün içinde uçuşan arıların sayısı 4-5 i bulmaya başladı. Panjurların ev yönündeki tüm deliklerini tıkadım, odanın bütün dolap içlerini aradım taradım halen de diğer yuvaları veya nereden geldiklerini bulamadım. Çevreciler sinir olacak belki ama çaresiz öldürmeye başladım çünkü enseden sokarsa öldürücü oluyormuş . Acayip sinir bozucu bir duygu geceyi nerede olduğunu bilmediğin bir kovan yanında geçirmek, sokaktan geçen araba vınlamalarına bile arı geldi diye fırlamak...
15 gündür sesleri sedaları çıkmıyor, sonları mı geldi bilmiyorum, odayı ilaçlamak istemiyorum çünkü gardrop içlerini de ilaçlamam gerekecek ki  bütün eşyaların boşaltılması demek odada,eğer boşaltmazsan bu defa da herşeyi yıkamam gerekecek ki yok hiç mecalimmmm:( Aklınıza gelen iyi bir fikir varsa paylaşın çünkü halen tetikteyim.

Gelelim son olarak evdekilerin yorumuna; 
Annem: Konuşa konuşa sen yüz verdin bunlara:(
Ablam: Kazın sen, her gün kazın daha, okudun mu bak temiz yerleri seçerlermiş yuva yapmak için, temizleme artık hiçbir yeri :((
Ben:) Elalemin evine bal arısı yuva yapıp bıraktığı balla adamı zengin ediyor benim talihime düşe düşe eşşek arısı düşüyoır:))

23 yorum:

  1. resmen bir macera filmi izliyormuşçasına okudum yazıyı :) of o nasıl bir şeydir öyle yahu? evin içine hele ki dolabının içini nasıl bulup yuva yapar =/ umarım bir hal çaresi bulunmuştur, tamamen gitmiştir onlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir fikrim yok inan:( çare bulamadım ama 15 gündür yoklar:) İşin en iyi yanı bu şimdilik.

      Sil
    2. Sen bir macera filmi izlermiş gibi hissettin yaaa bana felç geliyordu yaşarken bizati:))

      Sil
  2. bir biyolog olarak ilk defa eşek arısı yuvası görmüş olmanın verdiği şaşkınlıkla eğitim sistemime sövüyorum. ufak yollu bi araştırma yaptım ve üzülerek söylüyorum ki ilaçlatmadan kurtulman mümkün değil gibi gözüküyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semmmaacığım korkutma beni daha daaa! Nereyi ilaçlayacağımı veya ilaçlatacağımı bilmiyorum ki, nereden geliyorlar onuda bilmiyorum duvar delmedilerse mantıken hiç yer yok artık rahatça seyirebilecekleri. Yakından görseydin aklını oynatırdın, mesleki olarak ne hissederdin bilmiyorum ama çok büyük bir ustalık var yaptıkları işleri ben kırlangıç yuvalarına hayranımdır bu onlara 100 basar.

      Sil
  3. amanıııııın
    hay Allah umarım ve dilerim ki gitmişlerdir hatalarını anlayıp yuvalarına doğaya dönmüşlerdir
    ben ki mutfakta görsem hemen kapıyı kapatıp çıkarım evde yuvalandıklarını düşünmek bile istemiyorum
    Allah yardımcın olsun Fiamam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünme de Nurhancığım:))felaket bir duygu, altüst oldum ben halen de öyleyim. Bir de öyle safım ki evde dolanırken ilk günlerde arı olduğunu bile anlamadım onların cünkü bildiğim arılara benzemiyorlardı.

      Sil
  4. Yaaa kardeşim neden bal arısı değil de eşek arısı ben de buna çok bozuldum. Yani bu kışın balları senden olsaydı fena mı olurdu:))
    Dur dur terliği fırlatma sineklikle vur bana.
    Vah bacım ,seni anlıyorum. Yaşadığın sıkıntıyı ve dramatize edişini heyecan ve öfkeyle okudum. Başımızda bi dolaşan var da sanırım ilk ve tek aklıma gelen bol bol sadaka vermek.
    15 gündür ses yoksa umutluyum. Bitmiştir.
    Bizi de on yıl önce kanatlı karınca sarmıştı.Yuvası da inanamazsın ,iç yalıtım yaptığımızda iyi yapışmamış bir strafrun altıymış. Üstünde de duvar kağıdı yapışık.
    Elimde elektrik süpürges ile gidip tık tık vuyor,dışarı çıkanı hooop hortumluyordum. Sonra bittiler.Rahatladık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalanım neden eşşek arısı bilmiyorum ama benim başıma da gele gele bal arısı gelmezdi ondan herhalde:)) sorma yaaa ben de çok bozuldum o bal olayına:)),ilk gördüğümde kalp krizi geçirecektim neredeyse. Bu resmide Lale çekti, ben çekmedim, çekemedim anla halimi. O panikle evden uzaklaştırdım hemen, ama öyle güzel bir işcilik ki boncuk boncuk, al diz kolye yap yani, sen elinle herhangi bir maddeye bu formu vermeye kalksan yapamazsın. Diğer yuvaları bulunca gönderirim her birinize bir tane:)) Resmen harç yapmış, beton karmış. Halen panjurun içinden şüpheleniyorum, kendim açamam orayı ama köklerinin tam kuruduğuna ikna olmadan da birini çağırıp dokunduramam, yazlıkları kaldıracağım yakında evin içinde başka yuva bulamazsam son yer orası. Her an her yere bakıyorum, odada öyle çok gizli köşe var ki ezberledim her yeri bakmaktan. Öyle akıllılar ki nereden geldiklerini bulmak için saatlerce odada pusuya yatıyordum, tık yok, odadan 2 dakika çıkıyorum tülün üstünde 4-5 tane birden:(

      Sil
  5. ay alemsin deyip gülücemde kendimi zor tutuyorum başıma gelmesin diye çok korkarımmmmmmm.ne yapabilirin düşündüşündüm bulamadaım bişey:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Sezobigocuğum gül, ben de olsam bende gülerdim hatta bu halimle de gülüyorum bu da geldi beni buldu diye hatta komşular geçen yıllarda bize de oldu deyince, bizim adresi bulamayınca yanlışlıkla onlara yuvalamışlardır diye bile düşündüm:))

      Sil
  6. Nasıl yani yaaaaa? Beni de güldürdün be Şule ablam. Kolay gelsiiiin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım aynen resimde gördüğün gibi durumlar:)))Kolay gelecek inşallah da bayağı uğraştıracak beni:))

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Bu kelimeyi çok tuttum Öznurcuğum, kısmetten ötesi olmuyor:)) bu da benim kısmetimmiş...

      Sil
  8. ha ha ha yüz vermemek lazım Fiamma :))))

    YanıtlaSil
  9. Ben de ürperdim valla, bu ne yahu. Dolabın içi... Düşünemedim... Bitmiştir belki, acaba kokulu bir şeyler mi koysan ne bileyim sirke filan. Ben de accaip tırsarım böceklerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bitmiştir 20 günden fazla oldu sesleri yok :) zaten seyrelmişlerdi son günlerde:)) O dönemde dolabın kapısını aralık bırakmış olabilirim hatırlamıyorum bir şey sıkışıp tam kapağı kapatmamış olabilir onu da bilmiyorum ama korkunçtu inan hissettiklerim. Şimdi yavaş yavaş köşe bucak derlenip toplanıyorum herşey çıkacak yerinden tekrar nasılsa, diğer yuva nerede başka yuva var mı onu merak ediyorum en çok:))

      Sil
  10. :))okurken güldüm ama anlatımından dolayı inan.yoksa bu iş ciddi.o hainler bu yaz bizim kovanlara dadandılar bütün arılarımız öldü ve kovanlarımız söndü.bu da başka bir yanı.geçmiş gitmiş olsun canım.sevgiler.(kahve tezek kokusunu sevmiyorlar diye biliyorum.tezek olmaz ama kahve ok sanırım)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi size ciddi hasar vermiş Alanaycığım
      , kovanını içine kovan mı yapıyorlar anlayamadım, ama görüntüleri çok masum. Kolay gelsin sana da:)) Ben 15 yıldır burada oturuyorum ilk defa başımıza böyle bişi geldi üstelik etrafımız ormanlık git oraya yap yuvanı benden ne istiyorsun yani:(

      Sil
  11. bir faciayı bile bu kadar güzel anlatan bayan kim bilir kendisi ne kadarda güzeldir..
    sen beni güldürdün Allahta seni güldürsün ve cümlemizi börtüden böcekten korusun...
    geçmiş olsun tatlım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Sevgili Ahlam, bir hoş seda olduysak ne mutlu bana:)

      Sil