.

.

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Minyatür Ölçeklendirmeme Sendromu:))

Tam adı bu yaptığım işin:)) ya da tam adı hezimet:))
El terazi göz kantar da nereye kadar değil mi ama?
Bre uslanmaz madem ölçeksiz kendince yapacaksın bir şeyler bari 20 adım at git odaya ''Sırça Köşke'' sığar mı sığmaz mı diye önce orayı bir gözünle tart. Yokk efendim, yokkk ben islah olmam.

Hani şu minyatür işi gerçekten meşakkatli iş, ne zaman ki hezimete uğradım o zaman şu ölçekleme meselesi neymiş diye google'da derin derin araştırdım. Benim daha önce yaptığım minyatürler zaten ölçek dışıydı, standartları tutmuyordu. Malum ilk yaptığım minyatürde de  ferah ferah çalışmış sonra özhakiki kutusuna tıkış tıkış sığınamamıştım:( Vee sırça köşk böyle zaruretten doğduydu.

Neyse gelelim şimdiki işin özüne;
Geçenlerde balkondaki dolabı yerleştirirken balsa ağacı levhalar elime geçti, hadi, elime geçmişken daha elimin altına koyayım benim sırça köşke bir kanepe iki koltuk yapayım bazı eşyaları çıkarayım yeni ekler yapayım, bütün gün sallanan koltukta sallan nereye kadar dedim. EEE yaptım da tabiii yine ölçmeden biçmeden, o balsa ağacını oymak zor bişi, kırılıp duruyor 2 zımpara görünce, bir koltuk bir kanepe bitti ki içimdeki hain kurt ancak harekete geçip sığmayacak bunlar demeye başladı. Kes sesini nasıl sığmazmış dedim bir  lambader yetmedi bir de iskemle yaptım üstüne. Boyamazdan evvel gittin sırça köşkün yanına, ne mümkün sığması, göz var nizam var sadece 1-2 parça eşyadan değil çok daha fazlasından vazgeçmem gerekecek kiiii buna da benim gönlüm razı olmadı.Ama feci bozum oldum hevesim kursağımda kalınca... Tabii yeniden yapacağım, pes etmek yok ama incik cincik şu sıcaklarda zor uğraşmak, havalar serinlesin o zaman başka bir malzemeyle hırs yaptım yapacağım o sırça köşke sığacak yeni eşyalar.


Bu da beyaza boyanacaktı:(



Malzeme de pek içime sinmediği halde yarım bırakma huyum yoktur, fırlatıp atmaya da kıyamadım, boyadım, minderlerini diktim ve elimden geldiğince tamamladım.

Ve tabii unutmazsam dersimi aldım:))

18 yorum:

  1. ay seniin sırça köşkünü yerim ablacımm ne kadar minnak bunlar lambadere bayıldım çok güzel olmuş koltuk takımı da pek asalet li hepsi çok güzel ama o sandalya yi mutlaka boya modeli çok hoş çünkü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavişim o iskemleyi sırtında inci kullanarak dondurma çubukları ile yaptım o yine odada yer bulur da diğerleri ı-ıhhh:))
      Teşekkür ederim can:)

      Sil
  2. :))Ahh okudukça hayıflanıyorum tembelliğime. Getirdiğim takı malzemeleri neredeyse aynen geri gidecek. Yarın üretime geçiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok hayıflanma bu sıcaklarda yapılmıyor , ama takı deyince de bir yanım yap diyor:)) Teşekkür ederim Boncukcum:)

      Sil
  3. Amaaan dert ettiğin şeye bak,sen de koltuklara göre bir oda yap oldu gitti,ver bizim geline evcilik oynasın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olacak sonunda Nalancığım Bade sever mi bilmiyorum ama ona gidecek gibi görünüyor.

      Sil
  4. vayy minyatüre başlamışsın.ay valla çok güzel olmuşlar.minyatürde milim bile fark ediyor ve sonunda adamı da hasta ediyor.o gördüğüm lamba mı içinde ışıkta var şuleeee onu nasıl yaptın bana da öğret bana ne bana ne isteremmm.çok öptümmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ölçek olarak yine daha önce yaptığımı kullanacağım Serpilciğim, milim işine giremem bundan sonra sırça köşk bir tane olarak kalacak çünkü:))

      O lambayı 5 parçadan olurturdum, alttaki ayağı bildiğimiz tel. Üstü minik şampuan kapağı, tele şampuan kapağını bağlayan parça tavana lamba asmak için zımbırtının ters hali. İçine 1 TL cilerde çocuklar fizik dersinde seri bağlama deneyi yapsın diye bir şey satılıyor. Bir levha üzerinde açma kapama düğmesi, pil haznesi ve lamba ve lamba ucu, hepsini söktüm telleri lehimleyip normal fener gibi yaptım. İşine yararsa sana ayırayım o lambader'i, tekrar söküp kullanmam çünkü:) Ben sadece denedim olur mu diye asıl Özden Abi çok güzel yapıyor aydınlatmaları ona sorsan sana daha yardımcı olur gibi geliyor bana. Bir de elektrikçiler yapar sanırım buna benzer düzenek.

      Sil
  5. Kulaklarım neden çınlıyor diyordum, meğerse burdan benden söz ediliyormuş:))
    Ya fiamma kardeşim öncelikle seni tebrik ediyorum. Yaptığım iş nekadar küçükte olsa küçümsenecek bir iş değil kesinlikle. Orda hata var burda hata var yapamıyorum diye bir hisse kapılmamak lazım. Azimle yaptıkçe devamı ve dahada güzelleri gelir.Ve bir işede başlıyorsan kesinlikle sonuna kadar git mutlaka tamamla derim.
    Balsa ağacı işlemek gerçekten çok zor, Kolaylığının yanında zorluklarıda var dediğin gibi zımparalarken bile dağılıyor:))
    Çok ince zımpara kullanacaksın , birde ben düzeltmeleri genelde siz bayanların kullandığı tırnak törpüsünün ince tarafı ile yapıyorum:))
    Dikkat ve sabır bu işin inceliği..Ölçek konusunada fazla kafanı takma.Ben genelde şöyle yaparım, mesela önce bir sandalye yaparım ve ondan sonra yapacaklarımı o sandalyeyi baz alarak ve onun ölçüleri ile kıyaslayarak diğer yapacaklarımı yaparım.
    Sende önce koltukları yaptığına göre sehpaydı, masaydı, odanın genişliği veya yüksekliğini bu koltukları ölcülerine kıyaslayarak devam edebilirsin.
    Eğer yardımcı olabileceğim birşeyler olursa herzaman siz kardeşime kapım açıktır.:)) Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ewwetttt biz her daim sizin kulaklarını çınlatıyoruz zaten yaptığınız ve paylaştığınız güzelliklerle Sevgili Özden abi. Bu işin ters giden yanı geçen yıl yaptığım sırça köşke yeni ilaveler yapayım derken oradaki eşyaları baz almamış olmamdan kaynaklandı zaten.Önce sırça köşkü odaya taşıyıp deneye yanıla yapsaydım bu sorun olmazdı:( Neyse bir daha yapacağım yılmak yok yanlız çok sıcaklar nedeniyle daha geniş ve serin zamana yayacağım.Bu takımın 2. koltuğunu yapmadım ama sehpa puf gibi objelerinin kalıbını hazırlayıp kesmiştim:( Bu arada ben törpüleme için başka birşey kullanıyorum belki size de faydası olur özellikle oymalar konusunda Tchibo da satılıyor pilli törpü seti 24 tl falan fiatı halen var mı bilmiyorum ama outlet de oluyor bir bakın isterseniz, sizin işinize daha çok yarar motoru güçlü.minyatür drener gibi uçları var kalın ince sivri bende eski setten kalma yedek uçlar vardı manikür setindeki originallere daha bulaşmadım eski uçları uyarladım ona ama motor kısmını kullanıyorum.
      Yardıma ihtiyac en çok ışıklandırma konusunda duyuyoruz Sevgili Aksungur da bana sormuş nasıl yaptın diye ben anlattım benimki çok acemi işi yaparken bana bile kahkahalar attırdı ama çalıştı:)Elektrik olayı tehlikeli benim için ama pilli minik düzenekler nasıl oluşturabiliriz? Hani o pul gibi olan pillerle, sonuçta uzun süre yanmayacak hoşluk versin arada yakıp bakalım yeter. Bu 2 kalem pille çalışıyor ki açkapa düğmesi kalem pil haznesi bayağı yer tutuyor. Blogunuzda bununla ilgili bir yazı yayınlarsanız hepimiz müteşekkir olacağız. İzinizden geliyoruz da boynuzlar hep kısa kalacak bilesiniz benimkiler eğlenmekten öteye geçmeyecek yani:)) Saygılar ve sevgiler...

      Sil
  6. Bak ne diycem o zaman sen bu koltuklara özel yeni bir sırça köşk daha yap Fiamma' cım. Zaten hava sıcak evden çıkılmıyor. :) Bak sana iş çıkardım yeniden :)) Çok güzel olmuş her zamanki gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deme canım deme:)) Kat mat çıkmam yeni sırça köşkte yapmam hiç gaz verme bana:)) Bugün camları sildim, şimdi oturdum, Istanbul yağışlı gök gürlüyor az sonra camlar batar çıkar gene ben bu işi her zaman böyle yapıyorum çok denedim :)) İstersen cam silmeye geleyim serinleteyim sizin oraları:))Teşekkür ediyorum canım beğenmene sevindim. Minyatürünü benim için kokla tontik bacaklarından öp:))

      Sil
    2. Gelsene gerçekten :) Böyle söyleye söyleye getirticem seni ben dur bakalım :) Kavruluyoruz..

      Sil
    3. Lara biraz daha ele gelsin benle uğraşacak vaktin olsun di mi ama? Kıskanır şimdi beni ooo:))Tabii ben de onu:)))
      Şaka bir yana Istanbuldan bi çıksam, İzmit, Kocaeli,Sakarya, Ankara,Konya; İzmir, Fethiye,Marmaris ancak 6 ay sonra varırım sana. Sakarya da kurs görecem, İzmitte bodrum talan edecem derken:)) Hele Ankara pek bir alem olur herhalde:)) bütün kıslar orada toplanmış pijama partisi yapıp duruyorlar habire:)

      Sil
    4. Bu arada şimdi dışarı çıktım nem herhalde %90 üzerindedir, duş yapmıyoruz kendi alın terimiz yetiyor:)) Allah size de yardımcı olsun bilirim oraları 15 gün kalıp kafamı kurutmayı beceremeden dönerdim.

      Sil
  7. Banyo aynasının önüne koy. Ellerini yıkarken içine yüzülerini koyarsın:)havalı olur:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yer yok zati orada:(( üstelik su sıçrar sabun sıçrar kirlenir de onadan sonra bir de onları yıka dur:)) Cam kuşlar var orada ancak onlar sığıyor, temizliği de kolay:))

      Sil
  8. bu minyatür işi var ya, sende çok şık durdu cankız

    YanıtlaSil