.

.

21 Haziran 2012 Perşembe

Sonunda bu da oldu...

Evet sonunda bu da oldu ve beeennn bu kutuyu kaptım:)) Vallahi şaka değil, bu ca-nım kutuyu hangi insafsız bilmem ama çöpe atmış, son anda gördüm ve konteynır'a ulaşmadan kurtardım onu:)) Hacımansur'un çöpü, evin plastikleri, manavın meyve kasaları, bakkalın kolileri derken bir sokaktakiler eksikti:))
Sitede kağıt vs gibi atık çöpler haftalık olarak bloklardan alınıp belli bir alanda toplanıyor. Ben de gece yürüyüşlerim esnasında  serde olan huy nedeniyle ister istemez uzaktanda olsa gözüm ilişiyor bu yığına. Bu kutunun öylesine o çöp yığınlarının yanında durduğunu görünce yürümemi şaşırdım 1. turda, 2. turda yakınen baktım içi boş, sadece 2 tane pet şişe atılmış, 3. tura başladığımda kimbilir neyin nesidir, pis midir, tahta kurusu mu vardır bitli pireli midir diye kendimi almamak için ikna etmeye başladım, Yokk anacığım olmayacak yürüyemiyorum, turları kısa kesmeye başladım:)) çok kişi yürüyor sitede biri benden önce alır mı alır mazAllah diye bıraktım yürüyüşü falan kaptığım gibi eve getirdim, doğru banyoya, önce tazyikli su ile bir güzel yıkadım, ardından çamaşır suyuyla bir kez daha yıkadım, sonra balkona aldım orada da böcük ilaçlama yaptım sabaha kadar beklettim.  Sabah bir kez daha yıkadım, inat bu yaa  böylesi bir kutuyu niye atmışlar ki bir sebebi olmalı mutlaka diyen içimdeki tüm hain kurtları dindiriceğim. Gündüz koşturması başladı sokak işleri anca akşam üstü eve geldim kutu şirin şirin balkonda duruyor ama içimdeki son kurt sen bu kadar çitiledin bari tam yap bu işi deyip bir de buhar makinası ile siterilize et diye çığırıyor, hadi dedim onu da yapayım eksik kalmasın, kurdum tezgahı ver Allah ver buharı... vallahi kutu benden temiz oldu. 40 derece sıcakta kavrulan balkonda hangi akla hizmet buharla siterilize yapmak diye sorarsanız onu bence  hiç  bana  sormayın, çünkü cevabını  ben de bilmiyorum, zaten fin hamamı gibi olan balkona bir de buharın sıcaklığı eklenince kan ter içinde kaldım, önce başım döndü, sonra ensem zonkladı  fişi zar zor çekip herşeyi o halde bırakıp  yarı  baygın 2 saat boyunca yatmak zorunda kaldım:)) Telef olup gideceğim bir kutu uğruna, hadi bir gün o olacakta geride kalanlar nasıl açıklayacaklar eşe dosta neden göçtüğümü:)) onlar düşünsün vallahi...

Neyse  kurtulduk şimdi işimize bakalım...



2 saat zorunlu mola:)))

Kutunun içini yapışkanlı kağıtla kapladım.

Rahat hareket etmesi için 4 teker taktım...

Dışına koltuk kumaşı zımbaladım.


Üzerine hafif kontraplak  kapak koydum.

Kapağı menteşe ile montajlamayıp özel bir koli bandı ile sabitledim.

Aynı bandı tüm kutunun çevresine geçip üzerine sutaşı yapıştırdım.

Kapağı kaplamak için bir parça kumaşı mobilya çivisi ile monte ettim.


Bu kapağı resim çekmek için fon olarak kullanacağımdan kumaşı kapağın içine çırtçırtladım.





Kutuya ortada olan olan varan sık kullandığım malzemeleri koydum, bir hobi odam olmadığı için akşamları tezgahı kaldırmak sabah yeniden kurmak bir hayli yoruyordu beni özellikle bu sıcaklarda, niyetim hem tarafımca  kolay ulaşılır olsun, çabucak dağınıklığımı depolasın ve  hem de herkes el atamasındı.
Vee sonunda bitti, lakin bir daha çöpten alışveriş yapar mısın deseniz büyük konuşmayayım ama  çok iyi parça ilişmedikçe gözüme yapmam:)) İçinin dağınıklığına bakmayın öylesine koydum elimin altındakileri daha düzenini bulamadılar, gerisi daha sonra yapılır nasılsa...Şimdilik bu kadar....

33 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika olmuş bayıldım bayıldım. Sana artık ulaşılmaaaaaaaaaaaaaaz. Keyifle kullan. Sevgiler. çooook öptüm seni

    YanıtlaSil
  2. vay vay vaaaaayyyyy, süüüüpeeer...eline, sabrına, zevkine sağlık:) bayıldım....

    YanıtlaSil
  3. ağzım açık kaldı ne yaptın sen böyle, tekerlek takmalar, kontroplak koymalar, tebrik eder kenara çekilir izlerim yani, bu iş beni çooook aşar ama sana helal olsun, helal olsun süpersin

    YanıtlaSil
  4. :) çok güzel olmuş ve eminim çok değerli olmuştur çünkü sahip olabilmek için pek uğraşmışsınız:)) Ellerinize sağlık iyi günlerde kullanın.:)

    YanıtlaSil
  5. Bence kutuyu hangi insafsız değil de,hangi İLHAMSIZ! atmış demek daha doğru olacak :D ..Okurken heyecan yaptım! Ahh! Dedim kadın hala yürüyor 1-2 tur atmış..Ben ilk turu atmadan yüklenmiş gidiyordum kesin.. :D Kutu kutu olalı böyle temizlikte görmemiştir kesin.. :D
    Ellerinize sağlıkk! Çok güzel olmuş..İyi günlerde kullanın.. SEVGİLER!

    YanıtlaSil
  6. Helal olsun sana. Kim attıysa sende görse mümkün değil tanıması ya hadi diyelim ki tanısa bin pişman olur :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ooo süpermiş canım yaa ne zamandır böyle bir kutu aradığımı bilemezsin çok şanslısın gerçekten ellerine sağlık harika olmuş.

    YanıtlaSil
  8. şuleciğim valla senden korkulur elinden herşey geliyor amaaaa kutu da uğraşmaya değermiş,marangoza yaptırmaya kalksan dünya para ister.kumaşına da bayıldım maaşallah her türlü malzeme mevcut,eskileri yeni yapan bir yer mi açsak ne güzel olur getir eskiyi götür yeniyi,canım emeklerine sağlık.en kısa zaman da buluşmak üzereeeeee

    YanıtlaSil
  9. İlk yorum bana kısmetmiş .Ellerine sağlık hamarat arkadaşım. Maşallah çok güzel olmuş. O şirin kutuyu oracığa atan insafsız şu halini görse keşke :))))))))) Bize de çok güzel bir örnek oldu . Ellerin , kolların dert görmesin. Sıkı takipçinim. Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  10. çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. He he süpersin.Ben de senin gibi gözü çöplükte olanlardanım uzaktan uzaktan da olsa :)
    Fiammacım bu harika olmuş.Harika bir kamufle aracı yapmışsın.Güle güle kullan.Kumaşta süper görünüyor.Helak olmuşsun ama neyse şimdi geç karşısına çalış.Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  12. Helal olsun sana Fiammam, azmin zaferi diye buna derim ben:) Çöpe atana selam olsun, iyi ki atmış, ellerine sağlık, harika olmuş:)

    YanıtlaSil
  13. bende böle bir teknikle büyük duvar boyası kutusunu kapladım salonumun bir köşesinde duruyor.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Ayyy ne güzel yorumlarınız var yaaa hepinizin, benim güzel sevgili dostlarım, can arkadaşlarım, verin gazı ben çöp kutusunun başından ayrılmayayım olur mu?
    Hadi bu yorumları topyekun yanıtlayayım:))
    Dilekciğimmmm, vatka bu sene moda mı bilmem ama omuzlarım mı dikleşti ne sayende, ulaşılır canım ulaşılır hatta sen daha iyilerini yaparsın, alet işler el övünürmüş, bir de çöpten kurtarılan kutu olmasa fazla birşey yaptım sayılmaz.
    Işılcığım, yıkama arındırma kısmı fazla sürdü yoksa zımba makinası, şarjlı tornavida, çekiç yapıyor herşeyi, ben de kalmayan tek şey sabır can.
    Sevdacığım bunları yaparken aklıma hep Tülin geldi o da marangozluk işlerini seviyordu beraber transa geçerdik herhalde:))Teşekkür ederim can ama dene aşmadığını göreceksin.
    Sevgili Görkemliciğim, üç kuruşa alınabilecek olmadı kestirilip yaptırılacak şeyler ama kendi emeğimle yoktan hatta çöpten var etmek beni daha bir mutlu ediyor.Teşekkür ederim.
    Miraycığım sen çok yaşa emi, o çöplükte yürüyüş yapan fazla kişi yok heyecana kapılmasaydım yürüyüş bitene kadar da dururdu aslında:) İlhamsızlar haa ha!! Ha haaa aklımda içine raf yapıp bir duvara asmak, dekupaj yapmak, hamurla kabartmak gibi projeler çılgınca dövüşüyordu biliyor musun eve getirirken ama bu çok işimi görecek ve koyacağım yere tam sığan bir şeydi:))

    YanıtlaSil
  15. Cebimdeki Renklerciğim, teşekkür ederim, görse de tanımaz zaten:)))
    Güfteciğim bulursan ayırırım sana bir dahakini:)) çok işimi görecek benimki de...teşekkür ederim.
    Aksungurum :)) yok ben şu evim şahane ekibine 1-2 kere katılıp hevesimi alsan yetecek bana belki ama seviyorum da marangozluk işleri yapmayı bizim buradaki marangozlar illallah diyor benden hem kurtulurlar bir yer açarsak kendimiz pişirir kendimiz yeriz:))
    Fundacığım teşekkür ederim, eğer ilham verebildiysem ne mutlu bana,çok kolay garanti veriyorum, yürüyüş yapın, çöp bidonalrından gözünüzü ayırmayın, yürüyüşten fayda görmesenizde mutlaka ganimetle eve döneceksinizdir. sevgiler can...
    Sevgili gps87blogcuğum, teşekkür ederim...
    Nurhancığım teşekkür ederim, sadece gözün değil ellerinde dalsın o çöplere bak ilk hamle benden, hoş ben alışığım:))Kumaş koltuklarımızdan artan kumaş, corner ofis bitsin tam yayınlarım onu da, gizlice işgal ettim odayı kimse farketmedi daha, hobi odamda oturup kalkacaklar haberleri yok ha ha:))
    Baharcığım teşekkür ederimmm, vallahi iyi ki de atmış:)) beni artık yıpranan iş kutusu olarak kullandığım gazetelikten kurtardı:)

    YanıtlaSil
  16. helalossun. bu çalışmanın üstüne daha da laf söylemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Semmacığım, ben de sevdim sonucu hele bir de içine cici kutular alıp yerleşeyim daha da ferah olacak şimdi ne varsa ortada tıktım bıraktım.

      Sil
  17. çöpe atan bu halini görse teeeh nettim ben ya der :) ellerinize sağlık biraz marangoz ustası biraz tasarım harikası gibi yani süpeeer olmuş kısacası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili SedaSRC ciğim vallahi tutmayın beni bu hafta poşetleri de açıp bakim çıkar mı bişiler diye:))

      Sil
  18. Eve taşınırken Tekzen ve Koçtaş ikinci adresimiz olmuştu. Aslında bu tekerleklerden de görmüştüm. Hiiiç aklıma gelmezdi bir arkadaşımın bir kutunun altına teker takacağı. Hani benim önüme bu malzemeleri toptan koysan yine gelmez bunları bir arada kullanmak. Seni tebrik falan ediyorum, en samimisinden:) Aslında biz hobiciler aynı apartmanda, mahallede veya sitede falan otursak diyorum. Toplaşıp toplaşıp birşeyler icat etsek. Kocişler bizi ya dikiş makinası önünden, ya bir kolinin içinden, ya birbirimize silikonla yapışmış olarak, ya da çöp konteynırı kenarından toplarlardı herhalde:) Sonunda bir kocişimiz kalır mıydı bilmiyorum artık: Bir bakmışız onlar da kendilerine sarışın hobiler edinmişler:( Yok yok. Biz hobiciler oturalım oturduğumuz yerde, en büyük atraksyonumuz çöpten kutu toplamak olsun, heyecanla birbirimize anlatalım. Eylemlerimiz münferit devam etsin:)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koçtaşta daha yüksek ayaklı, ev mobilyaları için daha naif, daha güzelleri var Nurtenciğim, benimkiler nalburdan o ayakların ben neredeyse terliklerime takacağım o tekerleklerden, çok seviyorum kolay hareket eden eşyaları...Yahu bir hayal kurdun 2 dakikada bozdun korkma onlarda maç seyrederler birlikte:)) amma çöp konteynırları önünde rekabet olur kuyruk olur en iyisi herkes kendi çöplüğünü eşelesin:)) Teşekkür ederim...

      Sil
  19. nasıl bir sabır bu. güle güle kullan harika! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. tura kadar kararsız kalmak sabır işi:)) de diğeri alet olunca çok kolay gözünde büyüttüğüne üzülürsün denemezsen herhangi bir şeyi Sevgili OnTheRoad cığım.

      Sil
  20. "Bloglardan toplanan çöpler".... :))))))
    Aklın fikrin bloglarda değilmi :)))))
    "Bloklardan"diyecektin herhalde:))))) Ha ha haaaa :)))))
    Yahu o güzelim sandık atılır mı hiiiç, ne şanslısın ama yaaaa... çeyiz sandığı haaa, pek güzel süslemişsin, affferin sana :)
    Hazır tekerlekleri de var, Badeye söyliyeyim de geldiğinde içine otursun, teyzesi gezdirsin onu :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur gidip düzelteyim de senin dilinden kurtulayım uğraşlarımı baltalamayayım:) Güzel olmuş ama değil mi çeyiz sandığım:)))
      İçini boşaltamam ama üstüne gayet rahat oturulur hatta Badeyi bu kapak rahat taşır ama kalın suntadan ayrıca bir tane daha parça yaptım üzerinde çalışırım diye. Bade ayağını sürterek gezsin:))Yarın gidiyorum yumulmaya sabah kahvesine:)) beni çok özlemiş, bir de büyük dayısının karısını, onları çok özledim gelmiyorlar, okula gidiyorum kendimi oyalamaya diyormuş:))

      Sil
  21. kutu kutu olalı böyle temizlik zulmü görmemiştir sanırım. Napmışsın sen kutuya öyle.
    İtiraf ediyorum süper bir dönüşüm olmu:))))
    Bu arada şu tekerlekleri görünce aklıma geldi. Geçen yıl Devrim çocuklara yapmıştı oynasınlar diye böyle bir şey Ama öylece alt katta duruyor. Dikiş makinası masasının altına koyabilirim ben onlardan birini. İşime çok yarar.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi hadi hemen uygula, çok kullanışlı oluyor, benimki de zigonların altında duruyor tam sığdı vallahi,oraya göre ölçüp kestirsem mutlaka sorun çıkardı:))Hem de 2 tane var haaa, birini de balkona veya çocukların odasına yap dinazorlarını koyarsın. Hatta duvara dolap bile yaparsın dikey kullanıp içine bir de raf:)) Asıl zulmü ben kendime yaptım sonunun varacağı yeri düşünmeden, koy banyoya yap orda:))

      Sil
  22. sabrına hayran kaldım ellerine sağlık:))
    punch nakışı ile yaptığım havluma bakarsan sevinirim senin sayende meydana geldi inşallah seninki kadar güzellerinide yaparım bir gün:))
    yardımların için çok çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Öznurcuğum, gidip baktım çiçeklerine pek güzel olmuş, bu vesile ile iğneni de gördüm o numaralı yeri ne kadar ileri alırsan iğne o kadar uzun batışlar yapar, ne kadar geri alırsan o kadar kısa olur batıp çıkarken bıraktığın ipler, bu da sana eğer iç kısımlarda kısa dış kısımlarda uzun kullanırsan boyutlandırma gibi bir görüntü etmeni sağlar canım. Benden cesursun kumaş seçiminde olacak bu iş olacak tık tık la dur:))

      Sil
  23. Adrenalin:)) Kutuyu alıp çöpten uzaklaşana kadar tavan yapar:))Biraz uzaklaşınca yatışır. Kimse görmeden eve attıysan ZAFER:))) Ayol çöpten birşey alamıyoruz. Hırsızlar evlere ne cesaret giriyor acep:))
    Bütün marifetini döktürmüşsün. Bayıldım. Ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  24. Gece rahat oluyor Nedretciğim:)) öyle adrenalin falan olmadı bende alırken ama asıl eve sokarken anneme gözükmemek için bayağı heyecan yaşadım :)) Kendimi ikna etmem zor oldu, temizliği konusunda:)
    Hırsızlarınkine gelince sanırım onların ki meslek :)) Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  25. Geçen gün Haluk'la eve dönerken bir arsaya atılmış bir şişe gördüm. Nasıl güzeldi yarabbim. Ayaklarım zınk diye duruverdi. "Haluuuk şuna bak" dedim, demez olaydım. Bunca yıllık kocamın gözlerinin öyle koooskocaman olduğunu hiç görmemiştim, öyle kocaman hale gelebileceğini hayal bile etmemiştim. Adamcağızın hayret ve dehşetten sesi kısıldı. "Sakın" diye komik bir ses çıktı ağzından. Alamadım tabii. Hoş ondan ses çıkmasaydı da almayı becerebilir miydim bilmiyorum, ilkler zor olur ya hep. Eve gidene dek gülmekten gözümden yaş geldi. Adamcağız o gün bu gündür "karım çatlaktı, sonunda hepten kırıldı, ne yapsam acaba" diyekara kara düşünüyor :))))

    Şimdi senin bu şahane kutunu ve yayınını göstereceğim. Ama sondan başa doğru. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani Haluk Bey, hiç anlamıyorsunuz bizi değil mi? Ehh bir bakın bakalım eğer beğendiyseniz benim yaptığımı, o şişeyi Nihalciğim için alıp getirmek görevi size düşüyor bir zahmet. Hem şişe temizlemek en kolayı koyarsın bir kaba 2 taşım kaynatırsın. Ayyy Nihalciğim sen o şişleyi kimbilir ne güzel polimer kil falan süslerdin değil mi?Herşeyin bir ilki vardır hoş ben alışığım seneler önce Hacımansur'un çöpü ile başlamıştım bu işlere:))

      Sil