.

.

3 Mayıs 2012 Perşembe

Fırtına'nın ardından...

Yazmaya yazamaya gak-guk edecek hale gelmiş beynimde ellerimde:)) Hani şu fırtınalı gün var yaa allak bullak etti beni, o günden beri kendime gelemedim. Sokağa çıkmam çıkmam o gün çıkacağım tuttu ve  tam da Barbaros Bulvarında yakalandım fırtınaya, kümes de debelenmiş hale geldim bir anda ,ağaç dalı mı dersiniz, çiçek polenimi, toprak mı, börtü çöp mü dersiniz hepsi yapıştı üstüme. Elimde 2 torba dolusu malzeme ile daha fazla rüzgara inat yokuş yukarı ilerleyemeyeceğimi ve etrafımda uçuşan şemsiye, sandalye, tabak çanak, üst katlardan düşen saksı muhteviyatı, yolda kırılan ağaçları idrak edince ve de  etrafımda dehşetle kaçışan insanları görünce ben de bir mekana sığınmayı akıl ettim. İşte olan o anda oldu alçak girişi olan mekana girerken hafif sendeleyince ayağımı kenarda duran yük taşıma aletine olanca hızıyla çarptım.  Resmen başımın üzerinde o acıyla uçuşan kuşları görüntüledim ki minik ve beyazdılar.  Uzunca bir süre zaten tırnak batması ile boğuşup duruyordum sık pedikürle geçiştirmeye çalışıyordum ki bu çarpma tuz biber ekti. Annemin kontrolleri başladı iki arada bir derede fırsat bulup geçtim cerrahın karşısına, o gün çekelim tırnağı deseydi hiç düşünmeden çektirecektim ama elime bir kutu antibiyotik verip iltihap kaptığını ve iltihap dağılmadıkça müdahale edemeyeceklerini söyleyip eve gönderdi beni. Kalp gibi atıyor parmak, aklımı bir yere veremez oldum bu yüzden nicedir, feci bir acı. Bugün kontrol günüydü ve doktorum itina ile tırnağı çekecekti ki bu kere de çektiğim acı azalınca ben korkudan vazgeçtim. İnternet iyi bişi mi kötü birşey mi bu anlamda pek ayırdında değilim halen de ama öyle korkunç şeyler yazmışlar ki tırnak çektirme aşamaları hakkında kabus gibi. Bu yüzden biraz araştırınca Podoloji diye ayak ve ayak sağlığı üzerine tıpta bir dal olduğunu Podolog diye doktorların görev yaptığını öğrendim. Şimdi sıra hastaneden pazartesi için bir randevu alma cesaretini toplamakta:( ve bu yolda yürümekte neyse önümde 3 gün var daha:))
Aklım yerinde olmayınca elimde her iş yarım yarım kaldı, istesem de konsantre olamıyordum hiç birşeye ve hiçbir yere, iki gündür ucundan ucundan başladım yarımları toparlamaya öyle bir dağılmışım ki hiç sormayın,  üstelik yapmak istediklerimle yapmak zorunda olduklarım çelişip duruyor toparlanmaktan yana da gönlüm yok şu aralar, daha çok balkonda yapmaya uygun işlerle uğraşmak istiyorum balkonun açılışını fırtına sonrası tekrar yaptım ama havaların soğuk seyretmesi nedeniyle tam keyfine varamadım daha, bu sene öyle çok iş yoktu balkonda hepi topu zaten 2 ye 1 metrelik bir alan, sil süpür yerleştim yazlık mekana:))



Günün en sevdiğim saatleri.. Sabah 7 gibi kalkıyorum el ayak hareketlenmeden keyif yapmak için...
Sabah güneşi vurmuş ama pek aldatıcı, üzerine bir şey almadan sere serpe oturulmuyor bayağı soğuk...

Çöp kovama kapak yaptım kartondan olan pek eğreti durunca saksı altlığı daha sağlam oldu..


Mekan küçük , çöp kutusu iskemlenin altına girince pek bir sevindim üstelik...


Klimalar, ahh klimalar... Balkon dışına asmak yasak! Cebimdeki Renklerciğim sayesinde kağıtla kapladıydım geçen yıl, biraz soldular ama bu yılda idare etsinler...

Şu kahve yok mu sabah kahvesi, vazgeçilmezim benim. Saat 10 dedim mi kokusu burnuma gelmeye başlar, bizim evde kahveleri annem yapar da :))

Şu üstte görünen tabureyi geçen yıl derili üstünden sıyırıp alel tecel kaplamıştım. Pek bir bakımsız gözüktü gözüme,  vidalarını söktüm, temizledim.

Yine yapışkanlı kağıtla kapladım. hem sehpa hem tabure, elimin altında çok işime yarıyor...


Bir de süngerli minderini yeniledim mi tamamdır:))



Martımın gece görüntüsü:)) 
Ördekken gündüz bile görünmezdi, çok seviyorum bu halini...

Bu gecelik benden bu kadar, bilgisayarımdaki dosyalar açılmıyor korumaya alınmış nedense onlara hal çaresi bulur bulmaz yarım yarım da olsa  yarın yayına devam...

32 yorum:

  1. Amanın amanın nazaramı geldin sevgili Fiamma, başına gelmedik kalmamış,geçmiş olsun canım.Tırnak batması konusunu eşim de yaşadı uzun bir zaman,ayak parmağı mosmor olmuştu ve kış günü terlikle işe gidip geldi daha sonra baktıki içtiği ilaçların faydası yok,bitkisel tedavi uyguladı. Neredeyse o da tırnağını çektirecekti ama çok şükür şimdilerde hiç sorun kalmadı.Acil şifalar diliyorum,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sabihacığım, nazarlık değilim can ama sakar olduğum kesin.Pedikürden sardım bu derdi ben başıma:( Nette o tırnak batığı ile öyle korkunç görüntüler gördüm ki çok korktum, benimki o halde değil Allahtan.Vurmasaydım ahh keşke:( Çok fazla acıdı canım ki dayanıklıyımdır ben. Bitkisel tedavi ne bilmiyorum lakin dişlere takılan gibi bir atel takılıyormuş bu ayak sağlığı merkezinde, yakınımdaki bir hastanede özel bir bölüm oluşturmuşlar gidince daha detay bilgi sahibi olabileceğim. teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun,Tez zamanda sifa bulup o sevimli balkonda keyif yapabilmen dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Emeldenciğim, hayırlısıyla inşallah.

      Sil
  3. Geçmiş olsun cancağızım.Neren ağrısa sanki canının tümü ordaymış gibi olur bilirim.
    Bu gün Sarıyerden Beşiktaşa gelirken Maslak durağını(veya levhasını) görünce kızıma Şule buralarda oturuyor dedim.
    Kulağın çınladı mı bilme.Salı günü ikindiye kadar evde otururken geceyi İstanbulda geçirdim.İnsan kuş misali:) bu gün de karşıda bir uçtan girip Nişantaşından çıktık hem yengemizi hem de Aerikadan tanıştığımız üzerimizde çok emeği olan Suzan Ablamızı ziyaret etmeyi başardık. Elgiziizi görmeye gelemedikleri için biz görünmeye gittik.
    Yorgunluktan biterek de şimdi yatmaya hazırlanırken eli bilgisayara değebilince yazayım dedim. Tekrar geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi kalbim yerinden kopup parmak ucuma düştü sandım Nalanım, ne menem bişidir bu. Istanbuldasın haaa, çokta yaklaşmışsın bana ama Maslak benden biraz daha uzak:)) ondan kulaklarım çınlamamış olmalı. Daha burada mısın ki???? Elgiz i benim içinde öp koklaaaa.,

      Sil
  4. Geçmiş olsun fiammacım, allah şifa versin. Bu arada sabah keyfin harikaymış allah hep böyle güzelliklerle uyanmak ve günü güzelliklerle tamamlamak nasip etsin :D Sevgiler gönderiyorum sana canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sibelciğim, biraz daha ısınsa havalar daha keyifli olacak balkon. Ama nankörüz biz 1-2 ay sonra çokk sıcakkk diye başlarız yakınmaya:))

      Sil
  5. Şuleciğim çok geçmiş olsun.Benim ayak tırnağımın birinde de batma var, seninki kadar ileri boyutta ama acısı dayanılmaz,dediğin gibi ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazancığım pedikürle batırtmıyordum ama vurunca dünyam değişti, dikkat et vurma resmen gömülüyor dokunamıyorsun bile. Ben gideyim sana da yol gösteririm. Bugün Gülenciğim aradı sağolsun o araştırdı dr a kadar gitti bayağı içim rahatladı.

      Sil
  6. geçmiş olsun. Çok kötü bir zamanda dışarıdaymışsın. Geçen aylardan bende parmak iltihabından muzdariptim hatta gittiğim sağlık ocağı hekimi "çok kötü parmağı bile alabilirler" demişti de acil ortopediste gitmiştim. Benim tırnak kendi kendine parçalandı epeydir sol el başparmağımın tırnağı yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadetciğim çıkmadı mı tekrar? bence dermotolojiye git sen de ihmal etme, ay içim fena oldu yine. Benim de okuduğum hikayeler hep bu yöndeydi:(

      Sil
  7. ne lanet bir şeydir o tırnak batması...
    hele bir de yan taraftan, ayakta bir kemik büyümeye başlar, ikisi bir arada tam facia olur..
    yaş kırkı geçtikten sonra nedir bu ayaklarımızdan çektiğimiz be can..
    geçmiş olsun cankız hiç kıyamam ben sanaaa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Figen Ablacığım belki asıl nedir bu ayaklarımızın bizden çektiği demek lazım. Annemden biliyorum deformasyon çok zor bir şey davul gibi ayakları bu yüzden ırsi olur diye de korkuyorum. Bir insan bütün hayatı boyunca 2 kere dünyayı turlarmış düşünsene? Yolun yarısını geçtiğimize göre birinci turu tamamlamış olmalıyız:)) Öyleyse rahatlıkla hava atabiliriz bütün dünyayı gezdim gezmediğim yer kalmadı 2. tura çıkıyorum şimdi diye:)) Öptümm seni çokkk.

      Sil
  8. Offf öyle canlı yazmışsın ki, içim fena oldu. Ah canım, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim deeeee:)Teşekkür ederim Nihalciğim.

      Sil
  9. Kıyamam ben sanaa.Geçmiş olsun canım.Ne yapsak da çare olsak buralardan sana bilmem ki.Sen o halinle balkonu bile halletmişsin ,benim ev kalktı gidiyor.Eşyalar bir orda ,bir burada.Verilen,yollanan,alıkoyulan,kıyılıp atılamayan...Of.Ne yapacağım ben ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar temizliğini de bitirdim üstün körü Tülinciğim darısı başına canım, yavaş yavaş yormadan yap dinlenmenin acısını çıkarma.

      Sil
  10. Canım Fiamma'm; ayağını çarptığın andaki acıyı tam olarak -çünkü benim sık yaptığım işlerdendir- hissettiysem de minik ve beyaz şeklinde tarif ettiğin kuşlar anlatımına gülmeden edemedim; itiraf ediyorum.
    Parmacığına çok geçmiş olsun :( Kalp hizasında tutman gerekir zonklama olmasın diye ayağını ama bunun için de cimnastikçi olmak gerek :( Neren ağrırsa kalp orad atıyor ne yazık ki :(
    Fırtınadan sağ salim kurtulduğuna sevindim. Benim bahçedeki günlük ağacından kocaman bir dal parçası -ki tek başına ağaç bile diyebiliriz kendisine- düştü fırtınada. Bir kaç saat önce o ağacın altında toprağa bakım yapıyordum!
    Minik balkonunu ne hoş bir hale getirmişsin. Ellerin dert görmesin. Anneciğinin kahve yapan ellerinden öpüyorum; seni de güzel yanaklarından..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzeldi bugün sesini duymak:)) Gül sen gül vallahi gördüm kuşları, hatta sana daha detay tarif edeyim, arka fon bordomsu bir kırmızıydı muhtemelen 2 veya 3 kuş olmalı peşi sıra uçuyorlardı aynı hızla beyaz beyazzz:)) Teşekkür ederim bugün sana verdiğim zahmete iyi yolculuklar...

      Sil
  11. Kıyamam yaa... Acın neredeyse, canın orada.yapma bir iş, iyileşmeye bak. çok geçmiş olsun. Balkonun yine çok güzel. Allah tadını çıkartmayı nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feci bir acıydı Nedretciğim halen kım kım ama Allaha şükür iyiyim şimdi. Teşekkür ederim...

      Sil
  12. Şuleciğim çok çok geçmiş olsun canım.Hastalıklarla ilgili netten hiç araştırma zira hep olumsuzluklar toplanmış.Bir doktor anlatmış eşime ,kendi branşıma girdim şaştım kaldım yazılanlara diye...ennn acilinden şifalar diliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönüldeneleciğim araştırmam bir yönü ile iyi oldu hastanede bu bölümü keşfettim, çünkü benimki hem çarpma hem de batık olarak çok yeni bir şey ve ilk anda ağrı yüzünden çektirme fikir cazipken sonrası benim için zor bir dönemdi ve başıma daha büyük bir iş açabilirdim.
      Drların net konusunda haklı oldukları tarafta var olmadıkları tarafta, onlara göre 1 nci gün ameliyat ertesi sabah ayağa kalkıyorsun ama çok reel değil bu durum ayağa kaldırmaktan kasıt yürütmek olarak algılanmadığı sürece bazen aylar sürüyor tam anlamıyla iyileşmek.:))

      Sil
  13. Fiammacım geçmiş olsun, balkon keyfini öyle bir anlatmışsın ki imrendim doğrusu:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noblessem teşekkür ederim, balkonu seviyorum çok mevsim boyunca tepe tepe kullanıyorum küçük ama napim. Hatta annem kızıyor içeri gir senden başka var mı gece gündüz balkonda oturan diye, sahi hiç yok bizim burada. Benim dışarı ile alakam yok elimde mutlaka birşeyleri ya da kitap gazete aman diyorum dünya değil umrumda. en keyifli saatte o kahve anı, koca bardak:))

      Sil
  14. çok geçmiş olsun canım.. valla bence internette yazanlara bakıp moralini bozma genelde abartı oluyor... inşallah bir an önce sağlığına kavuşursun....
    bende balkon keyfini çok ama çok severim.... sanada bu güzel balkonda bol bol keyifler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gps87 ciğim teşekkür ederim. vallahi moral bozmak değil çekim sonrası koruyamayacağım biliyorum bu yüzdendi en çok benim endişem ve iyileşme süresinin uzun olması ve benim yüzmek zorunda olmam ve o ayakların üzerinde olanca ağırlığımla durmak zorunda olmam, iş güç ev yani:( pztesine randevu aldım hastane ortamı yine. Balkon çok küçük can korkmuşlar resmen yapmasalar daha iyiymiş insanın aklı kalıyor, tadilatta sürgülü cam yapalım dedik duvarıda kırıp ama iş uzayacaktı ondan da vazgeçtik ama hep aklımda halen her an herşey olabilir modundayız bakalım kısmet.

      Sil
  15. Çok geçmiş olsun kuzucum... Haberdar et durumdan bizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bu akşam fırsat bulayım yazarım yeni bir yazı, düşe kalka vura vura büyüyeceğiz Lara gibi. Randevu almak için aradım hastaneyi o birim etilerde varmış ben de pztesiye oradan aldım. Haberdar ederim. Sahi karşılıklı ağlaşmanız bitti mi Lara ile ne yapıyor banyo yaparken o dünya tatlısı? Suyun içinden çıkmadı mı bu çocuk yoksa ne diye ağlayığta arkadaşımı üzüyor. Bak aklıma geldi fön makinasını düşük ayarda banyo yaptırırken çalıştır sesi önemli anne karnında duyduğu seslere eşdeğermiş ağlayan çocuklar hemen susarmış. Bade de etkili olduydu dene sıkışınca:)) Bugün çok sıcak Allah yardımcınız olsun kimbilir oralar nasıldır.

      Sil
    2. Bugün hastaneye gitmişsindir o zaman. Haberleri bekliyoruz. Ben artık onun kadar ağlamıyorum en azından :) Su ile ilgili sorununu iki banyodur unuttu seninki, sudan geldiğini hatırlamış olabilir mi :)) Yani çok keyifli diyemem ama en azından ağlamıyor :)) Fön makinesi akşamları kimi zaman ben de kullanıyorum uyutmak için gerçekten işe yarıyor. Havayı sorarsan içerde 32 derece dışarıları hiç sorma...

      Sil
    3. Gittim Ülkerciğiö, çokta mutlu döndüm:)) Çok uzunda Podolojik deneyimimle ilgili bir yazı yazdım, belki derman arayanlar bilmeyenler vardır çevrende hiç korkmasınlar. Laram tatlı Laram, düşününce gülümsetiyor beni halleriniz, çabuk öğretecek sana huyunu suyunu karşılıklı güleceksiniz az kaldı gibi:))Havalar buradada başladı, Allah sizin özellikle Laracığımın yardımcısı olsun ilk yazı olacak bu onun.

      Sil