.

.

5 Mayıs 2012 Cumartesi

Değdi ama... :))

Bugün ben pazara gittim, semt pazarına, Cumartesi günleri kuruluyor başlarda ufak bir pazardı ama büyüdükçe büyüdü, giyim de var,her şey var, her şey taze... Annem söylendi arkamdan ''Senin hiç işin, gücün, aklın da yok yine yüklenip geleceksin'' diye... Kapıyı çarptım çıktım, hala söyleniyordu arkamdan:)) 
Herşey ne güzel pazarlarda, yeşil sanki bir başka yeşil, kırmızı sanki bir başka kırmızı...Turuncular, sarılar, Allahım ne kadar büyüksün, böylesi bir renk armonisi ile cennet kıldın bize küçük dünyamızı diye diye önce bir tur attım pazarda. Enginarı kaçıracağız diye korkuyorduk kaç haftadır gidemedikçe Bayrampaşa enginarı daha çok körpe biraz geç alınca kılçıklanıyor,  Deep-Freze atınca rahat oluyor, gittikçe alıp alıp atıyorum, bir de iç bakla favorim. Dondurucumuz küçük, ev içinde dondurucu için yerimiz de dar, aslında yetiyor da biraz kış sebzeleri ile takviye edince...Barbunya ve bezelye de aldık mı kışlık depo tamam, annemin her gün ne yapsam bunalımı da azalıyor üstelik.

Gelelim '' Değdi ama..'' konusuna ve anlamına:)))

Torbaları buzdolabına koyarken resimlerini çektim:)) Malzemeleri dağıtmak pazar alışverişi yapmak kadar sevimli değil, kaynat, ayıkla bayağı yoruyor, ama ''Değdi ama'' lafı ilk buraya gitsin ve benden olsun:)), ben resimlere geçeyim. Bol sebze meyve resmi ile başbaşa bırakayım sizleri, günü geldiğinde doğru en yakındaki semt pazarınıza koşasınız diye. Bu arada pazarları kaldıracaklarmış, söylenti gerçi ama bir kez dillendiyse arkası gelir, üzüldüm:(


Şu domateslerin güzelliğine bakın, mis gibi hormon ilaç anlamam vallahi yiyeceğim. Hele ortadaki ithal miymiş, ihraç mıymış pek aklımda kalamadı miss gibi bir kokusu var. İthalse temiz maldır, ihraç fazlası ise hormonludur mutlaka:))
Değdi ama ...:)))

Ya şu meyvalar... Kutulu malı pek sevmem  altlarını doldururlar ama hormozsuz diye pazarın en mutena manavında böyle satılıyor ,satıcı göreyim altını diye döküp boşalttı.
Onca müşteri arasında benim gibisiyle uğraştı olmadı bir tane de ikram etti. 
Değdi ama... :))

Çıtır çıtır fasulyeler, çiçeği üstünde bademler, cam gibi patlıcanlar...
Bayağı ağırlaşmaya başladı el arabam...1,5 kilo ile 3 kilo arası en az aldıklarım:)
Değdi ama :))


Eve geldik, semizotlarını bezelyeleri ayıkladık imece, torbaladık kaldırdık, ehh yorulduk...
Yorulduk yorulmasına da değdi ama:))


Enginarları haşladık, kuruttuk, torbaladık...
Ehh işin bu kısmı zahmetli, değdi ama :))


Baklaları ayıkladık, yıkadık,haşladık,torbaladık, değdi ama:))

Bakla sarımsaksız olur mu? Taptaze daha iri dişlenmemiş sarımsaklar...
Arabayı çekemez oldum, domatesler, muzlar,çilekler sapında askılı sarkıyor. Hindistanda böyle taşıyorlar yükleri bisikletlerle yığın halinde o geldi aklıma, değdi ama:))
Daha maydanozlar dereotları, naneler var onları ilk yerleştirmişim buzdolabına foto yok:))


Bu kekikcik pazar hüsranım:( ahh bir bilseniz başına neler geldi garibimin...
belki kendine gelir ama baygın şimdilik. Saksıyı da pazardan aldım köklü görünce kekikleri, pek bir heves ettim geçen yılda ekmiş ve uzun süre kullanmıştım git-gel.
 Vahh garibim vahhh...
Şükret ki seni eve gelir gelmez kendimden önce tutup ektim:))
Düzeleceksin üzülme, seni aldığıma değdi ama:))

Bir de bluzler aldım 5 ytl tanesi, amma ucuz yaa şaşırdım kaldım, yine gideceğim haftaya daha güzel mallar getireceğim abla dedi o abla lafının hakkını vermeye gitmesem olmaz artık teyze diyorlar yaa pazarda bzuluyorum valla, yok anne deyin bari utanmadan!!! Onları da attım makinaya yıkanıyorlar, ütüleyeyim fotoğraflarım hele bir tane var ki çok sevdim,  Elena Miro'nun malı ki İtalyaya gittikçe Lalenin başının etini yerim....Kaynağı bulsam keşke burada, buradan gidiyormuş  demek ki vay vay:)))

Hooooppp, buu sebzeyi tanımıyoruz, bu da neyin nesi diye bakmayın!!! Bu görüntü benim dizimden kesit oluyor:)) 

Alışverişi bitirdim, taksi durağına  bir elimde onca yüklü çekçek arabası, bir elimde saksı ve kekik yürürken  minicik bir taş yüzünden kapaklanıp aylardır ödem yapıp dr dr gezdiren sakat dizime olanca hızımla bir düştüm ki kekik ağırlığımla ezildi büzüldü yukarıdaki hale geldi:)))

Eve geldim buz koydum, bunca yükü taşıdığım içinde, düştüğüm içinde bir de anneden okkalı azar işittim.
Gıkım çıkmıyor şimdi, sız sız oturuyorum oturduğum yerde:) Değdi ama:)) Hem düşen insan azarlanır mı nerde görülmüş şey, ne ayıp:))
Hafiften omuzda belde de ağrılar var, hapladım sus pus oturuyorum, annem gidip gelip suratıma ters ters bakıyor:))
Pazartesine randevu aldım ya, diğer ayak için Dr gitmişken onuda göstereceğim mecburen çünkü sağ ayak parmaklarım da ağrımaya başladı bu düşmeden sonra. Dr. kesin aklından geçirecek ''Geldi bir dengesiz daha'' diye:)) 
Aman desin, düştükten sonra bir gülme krizine tutuldum ki değdi ama...

16 yorum:

  1. ahh canım benim gibi taş kurbanı olmuşsun.çok geçmiş olsun.yazını okurken hem güldüm hem de üzüldüm.ben artık yolda yürürken yeni gelin gibi hep önüme bakıyorum,korkuyorum valla sağıma soluma bakmaktan.ama değmiş pazardan aldıkları süper afiyetle tüketin çok öptüm şuleciğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değdi ama Serpilciğim. Senin kaldırım gibi değil benimki minicik bir taştı Allahtan yüz üstü kapaklanmadım sendeleyince kurtardım kendimi kafa üstü çakılmaktan, yeni gelinim benim:)) özenilecek yanı yok kolunun tamam sol ile yaptıklarını kıskandım ama :))

      Sil
  2. Yine mi yaa..Kurşun mu döktürelim sana biz?İnanmam da işin fenası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım yine yaaa:))) Yok kurşun döktürmeyelim bence hiç teşebbüs etmeyelim bu aralar yanığı pek bir ağır olur erteleyelim ilerde bakarız:))

      Sil
  3. geçmiş olsun nazar mı var sende ne...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yaa Saadetciğim, taşı gördüm ben, göre göre gittim üzerine, basınca ayağım kaydı bir elim ağır bir elim hafifi olunca dengem bozuldu, oldu bir kere ama değdi yaa:))) halen gülüyorum kendime:))

      Sil
  4. Çokkk geçmişler olsun,okurken yüz ifademi görmeliydin değdi ama ,değdi ama derken yüzümdeki tebessüm düşmenle birlikte acı bir ifadeye dönüşüverdi. Değmiş ama sana nazar değmiş :( acil şifalar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Nuraycığım nazar falan yok, sen gül gene ben de gülüyorum, Rabbime şükürler olsun ki kırık yok, ee randevu da aldık nasılsa 2 ayak birden çıkar:))

      Sil
  5. Geçmiş olsun yaa,bende yinemi diyecektim ama diyenler olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. De gene Sevgili Sabihacığım ben de değdi ama diyorum zaten:))Teşekkür ederim...

      Sil
  6. Mis gibi bir alışveriş yapmışsın.
    Afiyetle yiyin.
    Düşmene özellikle de sıkıntı veren dizine düşmene çok üzüldüm.
    Yine de buna da şükür.
    Okuması izlemesi keyifli bir post tu.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu bir kere yapacak birşey yok ocaktan beri ödem dağılsın diye uğraşıyordum şimdi yeniden uğraşacağım:))Teşekkür ederim güzel dileklerin için, ohh sevindim takdir eden çıktı diye:))

      Sil
  7. her şey hoş güzel geçmiş de, olmuş hesapsız bir kaza... oluyor bazen böyle... çok çok geçmiş olsun... Allah beterinden saklasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruşyenacığım teşekkür ederim, evet oluyor hesapsız:( Kendime kızamıyorum dikkat etmiyorum diye Istanbulda yaşayıp, bir telaş koşturunca az bile diyorum hatta her yer kazılı malesef:))

      Sil
  8. Fİamma' cım keyifle okudum okudum da dizini görünce fena oldum. Ben nazara inanırım bu arada. Gerçekten sende de bu ara var bişeyler, bakalım ne diyecek doktor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bişi demedi Ülkerciğim, madekassol sürüyorum kapanıyor o yara, ağrılarda geçince zımba gibi olacağım, nazar konusu, bizleri bizim yaşları boşver Allah güzel bebeleri korusu eğer varsa göz onlara gelmesin, bizimkiler geçer gider:)hem nazarlıkta bir durum yok bende:))

      Sil