.

.

31 Mayıs 2012 Perşembe

Arnavutköy Şenliğinin ardından...

Günler hızla akıp gidiyor, bahardan birşey anlamadık  daha çok yağışlı ve kasvetli havalar  birçoğumuzun modunu da düşürdü, yapacaklarımı, planladıklarımı, yapmak istediklerimi erteleyip duruyorum herşey yarım yarım, bu aylarda genelde yüksek bir moralde olamıyorum ama dilerim yazımız hepimizin iyi geçer. Ben kendi adıma böyle bir bahar hayal etmemiştim, daha sık deniz kenarına iner soluklanırım derken balkonda bile zor oturuyorum. Neredeyse Ankara'nın meşhur kırk ikindileri gibi hergün akşamüstü yağmur bulutları üzerimize boşalıyor. EE ne demişler Istanbul'da yaz, 2  bilemedin 3 ay...
Elim boş durmuyor ama yayılıp dağılıp keyfimce transa geçip bir şeyler üretemiyorum çünkü teyzem misafir biz de. Bu yüzden az atraksiyonlu işlerle meşgulüm.
Pazar günü Arnavutköy'deki Şenlikteydim, acaip keyifli bir gün geçirdik, sanal ortamda bloglarda paylaştığımız dostluğu gerçek hayata geçirdik bir çok arkadaşımla. Herkes bolbol resim çekti bense gezdim, dolaştım, gözümü gönlümü doldurdum. Öyle keyifli ve özenli hazırlanmıştı ki masalar herbiri cıvıl cıvıldı.

İşte bendeki resimler...

Serpilciğim önlemlerini almış şemsiyesini eksik etmemiş, eee belli mi olur  yağmurda yağar güneşte açar:))

 Bir diğeri Marifetli Perim ve Fidoşcuğumun...
Aynı anda onlar Meral'le beni çekerken bende onları çektim.

Bu güzel günü bana hatırlatsın her daim diye Serpilciğimden aldığım baykuşlarım nasıl şirin değil mi?
Yerim ben sizi, yerim...

 Hemen eve gelip balkonuma koydum, keyifle bakarken bakarken aklıma daha önce yaptığım ve tükettiğim baykuşlar geldi, bu şirinlikler karşımdayken hadi 2-3 tane baykuş broşta ben yapayım dedim, çabucak bitti, hızımı alamadım ilham geldi ya bir kere bu kere elime şu meşhur plastik şişelerimi aldım kestim biçtim, deldim, ördüm sonunda ortaya bu baykuş çıktı.







 Bunu ne mi yapacağım? Uzun zamandır jaluzinin kordonları ya ayağıma dolanıyor ya da düğüm olup açar-kaparken beni uğraştırıyordu. Kordon toplayıcı olarak çoktan baykuşlarımın karşısında yerlerini aldılar  bile efendim:)) 2 tane daha lazım üstelik:))




Ayyy  2, 3 derken birşey değil balkonumu baykuşlar basacak:)) Serpilciğime sormak lazım zehirli midir yoksa sihirli midir bu baykuşlar:)))

19 yorum:

  1. Zaten hep böyle oluyor...duruyor duruyor sonra hızımızı alamıyoruz :) Ürettiklerin çok güzel ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nefiseciğim bugün kulaklarını çınlattım kendi kendime. Belediyenin önünnden saat başı sergiye araba kaldırıyorlarmış, ama geç duydum elim kolum dolmuştu. Bir de bir heves meydanda kermes açmışlar koştur koştur gittim bir de ne göreyim dökülüyor, second hand bile daha iyidir meydanda kirlilik yaratmışlar resmen üzüldüm. Keşke gelebilseydim sizinkine:)) Teşekkür ederim yorumuna benim evde yasaklı günlerim annem dağılma diyor, teyzem sohbetine doyulmuyor diyor:))

      Sil
  2. Senin ellerinden çıkmışsa sihirlidir canım.
    Çok cici olmuş.Güzel de bir gün geçirmişsin.Ben de meraktaydım.Oh,rahatladım hiç olmazsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy onun öyle tatlı esprisi var ki Serpilciğime takılmak için kurdum o cümleyi. Seni hemen aradım ama telefonun kapalıydı can. İyiyim çok şükür, bugünü saymazsak:( yine parmağımı çarptım otel düştü Allahtan yarın randevum var canımda acımıyor. Şenlik çok güzeldi kulaklarını çınlattım canım benim, sen olsaydın ne güzel kareler yakalardın masalarda ben ancak kendi gözümü doyurdum.

      Sil
    2. Hadi bakalım,çarpa ede iyileşek inşallah.
      Evet,keşke olsaydım ama son günlerde ben de misafirlerimle pek iyi vakit geçirdim.Bugün memleketlerine gittiler.

      Sil
  3. Ablacığım bu havalardan dolayı sanırım kimsenin canı bişey istemiyor. güneş açınca keyfimiz yerine gelir diye ümit ediyorum. Plastik baykuşunda ço9k güzel olmuş. Bu arada baykuş broşumu kullandıkça seni anıyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyigünlerde kullan canım benim, elimde olunca iyi oluyor uçup uçup duruyorlar:)) Düzeleceğiz düzeleceğiz, domino etkisi yaratıp birbirimizin üstüne devrilmeyelim yeter ki:)

      Sil
  4. Biraz kıpırdanmak için kışkırtacak bir şey görmek lâzım demek ki:)) İyi ki gitmişsin bak şenliğe. Face'de de resimlerinizi gördüm. çok güzelsiniz hepiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım yaa ilham geliyor kesip biçesin istiyorsun. Bir yandan da almak istediğim evdekilerin korkusuna ne çok şeyde aklım kaldı bir bilsen. Alem bu kızlarr yaaa tanısan her biri ayrı güzelll.

      Sil
  5. Serpil hanım'ın baykuşlarına bayıldım Şuleciğim.İyi günlerde kullan.Senin baykuş ise çok güzel bir geri dönüşüm olmuş.Ama o plastikleri nasıl işliyorsun, çok zor geliyor bana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir zorluğu yok Nazancığım yaa çok kolay makasla bile kesiliyor. Delikleri matkapla delmek istedim ama olmadı tirbişonla deldim kolaycacık. Belki elimde alıştı ondan, neler yapılır neler özellikle sert iç malzeme olarak çok kullanışlı, iplik için bobinde güzel oluyor, clunch bile yapılabilir. Ben bir işe kalkışınca önce bu palstikleri bir yerinde kullanabilir miyim diye düşünüyorum artık:)) Serpilimin baykuşları bir başka güzel, bal onlar bal:))

      Sil
  6. şuleciğim bizleri yalnız bırakmadığım için çokkk tşk.ler neşe kattın şenliğe,senin baykuşlar da ne tatlı olmuş kaptırma kendini sonra her yanı baykuş sarar amam bunlar zehirsiz dimi yaa benle iyi kafa buldunuz fidoşu öldüreceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısın canım benimmmm vallahi Şenlikten eve dönerken yolda çenelerinm ağrımaya başladı gülmekten:))Asıl ben teşekkür ederim sizlere ne güzel bir gün yaşattınız bana hepiniz varolun sağolun. Fidoşun sana yaptığı yaramazlığı hiç unutmayacağım hem zaten unutamam da tam karşımda duruyor pembe salyangoz şirin şirin:))

      Sil
  7. Senin baykuşlar olsa olsa şekerli olur Fiamma' cım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkerciğim teşekkür ederim canım, işlevsel oldu, 2 tane daha yapacağım üstelik bana da moral oldu:))

      Sil
  8. Şenlik çok güzel geçmişe benziyor.Senin baykuşların da çok güzel.Ben bu hayvanlara hastayım galiba.Sevgiler Fiammacım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Canancığım, gerçekten şenlik çok güzel cıvıl cıvıldı.. Baykuş figürünü bende çok seviyorum...

      Sil
  9. Pembe veya mavi olsaydı kesin zehirliydi:) Ama seninkiler sihirli. Baksana, ipleri yok etmiş bir tanesi:)
    Seni tanıdığım için çok mutluyum... İyi ki geldin şenliğe. Seni blogdan tanıyıp sevmiştim zaten. Görünce de yanılmadığımı anladım. Yine görüşelim miii? :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marifetli Perim çok teşekkür ederim, ben de çok mutlu oldum hepinizi ayrı ayrı tanımaktan. Ayyy halen gülüyorum , evet sihirli bunlar daha 2 tane yapmam lazım o zaman sihirli etkisini gösterecek:)

      Sil