.

.

4 Nisan 2012 Çarşamba

Zihni Sinir Saklama Çözümü

Başka isim bulamadım en uygun isim Zihni Sinir Saklama Çözümü oldu bu yazımın:))
Tam Nasrettin Hocalık hikaye, tövbe tövbe... Ben yerim dar diyorum onlar LCD TV kutusunu saklayacaksın  (eşeği de eve al) diyorlar. Bir onları saklamam eksikti, emriniz olur dedik ama yine atamadık evdeki çoğunluğun hissiyatıyla:( Ardiye olayı evde büyük dert, son tadilatta ardiye olarak kullandığımız alanı zorunlu olarak küçük tuvalete çevirince iyicene dellendim neyi nereye koyacağım diye. Küçük falan ama ne çok eşya alıyormuş o alan:( Çamaşır makinası, şohben, süpürgeler, ütü masası, ütü, çamaşır kurutmalığı, vileda, stok kağıt ürünler, deterjanlar, şemsiyeler, kullanmadığımız halılar ne gelirse dağınıklık yaratacak koyuyorduk oraya. Bir de tabii yazlığa gidecek ıvır zıvır eşyalar için uzunca süre bekleme alanı olarak da işe yarıyordu. İyi kötü sığdırdık sağa sola mecburen dağıttıkta bu tür illa saklayacaksın denen kutular için yer taze bitti:))
Nereye koyayım ordan oraya sürünen  bu izbandut kutuları derken 1,5 karışlık boşluk bulunan dolap üstüne yerleştirdiğim  halı hurçları gözüme ilişti. Oraya koyduğumdan beri o görüntüyü hiç sevmiyordum ki aklıma bir fikir düştü,oleyy, bir taşla iki kuş:))  Saklamaksa benimki de saklamak:)) Eğer luzum eder de kullanmam gerekirse puzzle gibi parçaları toplar birleştiririm deyip oturdum kutuyu bir güzel o alanların ebatları genişliğinde kestim, iç yüzlerini mobilyaya uygun olarak yapışkanlı kağıtla kapladım ve dolap üstlerindeki o açıklığa monte ettim. Vallahi  pek bir mutlu oldum bir taşla iki kuş derken bir taşla üç kuş vurdum diye sayıyorum kendimi. Çünkü evlerde genelde en çok toz tutan alanlardan biri bu dolap üstleri, daha uzunca bir zaman geçmedi ama sanırım bu kapama işi o alanların da tozlanmasını önleyecektir.Hızımı alamadım yatak odasındaki dolabın üzerini de kapattım. Neden dolaplar tam tavana kadar yapılmaz halen onu da anlayabilmiş değilim oysa bayağı bir alan saklama çözümleri için yararlanılabilecek yerler ki benimde çok işime yaradı bu halleri ile.
Belki birinin  işine yarar bulduğum zihni sinir çare derken aklıma Sevgili Boncukçu'nun yaramaz kedisi geldi:)) Mutfakta onun da böyle bir dolap üstü var ve kediciği iki de bir soluğu orada alıyor,o alanı kapalı görünce oraya çıkmayı akıl edemez ve böylece mahsur kalmaz, he hee haydi Boncukçu arkadaşım sende bul bir LCD kutusu ağlak miyavlarından kurtul kediciğinin:)
Başka işine yarayan olur mu bilmem artık onu da siz düşünün...





30 yorum:

  1. ooooh ne de güzel olmuş,ellerine sağlık.Bir ara bizde de koli takıntısı vardı nihayet kurtulduk:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolileri seviyorum Nalanım, çoka işime yarıyorlar ama zorunlu olanları değil:)) Nasıl kurtuldunuz merak ettim he hee:))

      Sil
  2. Güzel fikir,Renkler de uyumlu olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkler daha da uyumlu olabilirdi Sevgili Sabihacığım, piyasa da var ama ben de kalmamış bir çıktığımda alayım mı acaba diye halen düşünüyorum.

      Sil
  3. :)) seviyorum bu hallerini, pek bi kendime benzetiyorum:))

    YanıtlaSil
  4. He. heee:)) Ay aklıma kedin gelince yayınladım, belki işine yarar seninde çıkmaz o yaramaz oraya artık:))

    YanıtlaSil
  5. çok akıllıca bende gardrobun üzerinde duranlardan çok rahatsızım hemen yapıcam düşününce insan neler buluyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurcuğum yapacaksan tek kenarı olmayan kare şeklinde ölçerek yap, hem alttan hem üstten pay bırak ki o alana sıkışsın öne arkaya gitmesin.

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Sağol Adadenizim hani ne demişler çaresizseniz, çare sizsiniz:)) Zİhni Sinir falan ama işimi gördü:))

      Sil
  7. Benim kedime sökmek, çünkü kutu parçalama huyu var.
    ama çok güzel ve muntazam olmuş.
    ellerine ve zekana sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh şu yaramazlar, gerçekten kutuyla oynamayı hangi kedi sevmez sanırım içgüdüsel. Lakin oraya sıkışıyor yani hem tavandan hem de dolap üstünden paylar var kolay kolay çıkmıyor yerinden.

      Sil
  8. fikir çok güzel:) ben de dolapların tavana kadar olmasını istiyorum:)ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi biri diğer evden geldi ama bu ev için yapılanlarda tavana kadar değil neden hiç anlamadım, malzemeden çalıyorlar sanki yap tavana kadar iş çıkarma kullanana:))Toz yuvası üstelik anlamsız çok. Teşekkür ederim Ecerceciğim...

      Sil
  9. Harika bir düşünce:)

    YanıtlaSil
  10. zihni sinir çözümü işe yaramış, gayet de güzel olmuş. eline sağlık:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Hımmmmm senin adın Şule!!!! öptüm seni kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle işlerde adımı değiştiriyorum Dilekciğim, Zihni Sinir takma adını kullanıyorum, teşekkür ederim ben de seni:)

      Sil
  12. hem beceriklisin hem sabırlısın Fiammacım ben böyle bir işe girişmeye cesaret edemezdim heralde:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorla becerikli zorla sabırlı oluyorsun Noblesseciğim, iş gelip seni bulunca deli cesareti geliyor yapamam hiç dediklerine de el atıyorsun.

      Sil
  13. FİAMMACIĞIM VALLA HAYRANIM SANA RESME BAKTIM DOLABIN ÜSTÜNDEKİNİ DOLABIN TAMAMI ZANNETTİM.RENK AYNI,TAM UYMUŞ VE YERLEŞTİRME CUK OTURMUŞ,KOCAMAN BİR AFFFFERRRİN SANA ABLANDAN.ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK ÖPTÜMMMMM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serpilciğim elimdeki stokları tüketiyorum yoksa birebir aynı yapışkanlı kağıtlar var piyasada ama benim işimi gördü, çok kullanışlı oldu malzeme hafif olunca çok da işime yaradı, ne zamandır takmıştım o dolap üstlerine marangoz çağırıp yaptıracaktım:)

      Sil
  14. Benim dolapların üstlerine de lazım böyle, ama benim tavanlar meyilli biliyorsun, el beraber uyduralım bişiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meyilin önemi yok canım, içeri doğru kıvırdığın kanatlar ne kadar eğim olursa olsun sıkıştırıyor orada:))

      Sil
  15. İyiymiş yaa...ama benim gözüme bir şey takılmamalı..Allaha şükür bu evim çok büyük yatak odama takımımın dışında bir yüklük bir de yedek dolap sığıyor.Daha önceki evde biri diğer odada biride girişte portmanto gibi kullanılıyordu.Onları bu evde yatak odama koyunca çok kolaylık ve düzen sağladı.:)

    YanıtlaSil
  16. İyi günlerde otur Nefiseciğim.Bayılırım öyle fera h yer sorunu olmayan evlere:)) Her eve küçükte olsa ardiye gibi kullanabileceğin bir alan lazım yoksa çok zor oluyor.Dolap çok büyük ihtiyac oysa bu evin projesi yüzünden fazladan bir dolap koyacak yer de yok ama koridorlar gani gani git git bitmiyor, bir oda daha çıkar:))

    YanıtlaSil