.

.

14 Nisan 2012 Cumartesi

Kaktüsüm çiçek açtı:))

Duyunda inanmayın, şaka şaka:))
Bu kaktüs başka kaktüs:))Halamcımın gönderdiği Marmaris kolisinden çıktı bu kaktüs.Bana örnek olsun diye göndermiş halam telefonda öyle dediydi, bayağı bir yıpratmış yıllar:)) Malum ben balkonumda canlı çiçek yetiştiremiyorum, doğa da açan her çiçeği büyük bir aşkla sevmeme rağmen çiçek yetiştirme konusunda elimde yok üstelik, bazısı yaprak kırar yere atar ağaç olur, ben dal budak kök ekeyim üç gün sonra odunluk çıra olur, yaa fazla sulayıp boğuyorum ya da az sulayıp kurutuyorum yani üst ve alt sınırlarım var da bir türlü ortam yok benim. Geçen yıl balkon düzenlememi yaptıktan sonra yayınladığımda Tülin Sultan pek içerlemişti yapma çiçeklerimi görünce ''Kaktüs yetiştir sen de!'' dediydi. Utandık, sıkıldık, 4 tane kaktüs edindik alel tecel:)) Ne yalan söyleyeyim nemrut nemrut bakışmaya başladık kaktüslerle:)) Senede bir kere heyecan yaşatacaklar diye bekledim ama hiç unudum yok. Felsefesi olan bir çiçek,hatmettim bütün seceresini,  kış uykusuna yatırdık, ,uyansın diye bekledik,sprey sulama yaptık ılık ılık, ı-ıhhh, somurtup oturuyorlar oturdukları yerde, hiç icraat yok üstelik halamın gönderdiği kaktüsten de bir yıl sonunda bir tanesi beter durumda:) Olmadı onu çıkarır yenilenmiş haliyle bu kaktüsü ekerim o kaktüsü de suyunu sıkar tekila yaparım:))

Yapar mıyım yaparım, haydi adım adım şimdi biz kaktüsü yenileyelim:))

Saksının altı kısmı sırsız belli ki orijinalinde 2. bir kaide varmış ya da biz öyle  olmalı diye hayal ettik:)

Operasyon başladı, neşterrrr lutfen:))


Bunlar bağırsakları:)) Amerikalılar sağolsun kaliteli malzeme kullanmamışlar, kırpık parçası desem değil tıkız bir şey, iğne batmama sebebi buymuş sanırım.Bunlar doğru çöpe...

Kadifemsi bir kumaştan aynı mantıkla kalıp çıkaralım.Yüz transferi kısmı da dikince bitti sayılır.
Alt için bir plastik kapaktan kaide hazırladım ,içine kadifeden ikinci saksıyı sıkıştırması için dolgu bir parça ekledim ve acil ihtiyaç halinde kullanılmak üzere mini 2 makara bobini yapıp mini dikiş kutusu niteliği kazandırdım.

Saksının altına bir mıknatıs ekliyoruz ki iğne dağınıklığını rahatlıkla toplayalım. İğneleri kaktüse batırıp tığ oyası bir çiçek açtırıyoruz.
Ohh nihayet çiçek açan bir kaktüsüm oldu:)


Operasyon tamamlandı. Ve bittiiii.

Tabii bitmedi... bir tane daha yapıyoruz...

                                             

Bir tane daha yapıyoruz...



Sevdim bu işi farklı modellere geçmeli...



25 yorum:

  1. cok seker olmus canım benimde yapılacaklar lıstemde yer alıyor hala yapacagım igneler icin cok guzel toplayıcı ve dekoratif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahmur Prensesciğim o zaman darısı başına diyeyim, çok vakit almıyor model varsa paylaşırsan sevinirim malum ben plastik kutuları geri dönüşüm malzemesi olarak kullanıyorum ama kapaklarını genelde atıyordum şimdi attıklarıma hayıflandım:)) bundan böyle onları da atmam artık:)

      Sil
  2. hastamız iyleşmiş elinize saglık dr hanım:)))
    neşter lütfen sözünle gülümsüyorum hala.))
    ne tatlısın ablacım kaktüsler de öyle:)

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım kaktüslere. İstanbul'da öğrenciyken 10 çeşit falan kaktüsüm vardı. İzmir'e taşınma sırasında bırakmak durumunda kalmıştım nasıl da üzülmüştüm. Şimdi kimi bahçede kimi saksıda yine epey bir kaktüsüm var. Hele biri var ki açtığı çiçeğin ömrü bir gün ama nasıl güzel bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sev-mi-yorum benimkileri çok suskunlar:( boy bile atmadılar hatta bir tanesi büzüşüp berelendi, bunları karşısına koyup kıskandıracağım:)

      Sil
  4. üç yıldır bir kere bile çiçek açmayan kaktüsümün yanına böyle bir kaktüs koysam acaba özenip açar mı? :)) yoksa suyunu sıkıp tekila mı yapsam:)))
    çok güzel olmuş, çok sevdim ben bunu, eline sağlık dr:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy sen benden de betersin Asortikciğim adeta istikbalimi gördüm kaktüsle. Bak ben de tekila bardakları var, sen o 3 yıl çiçek açmayan kaktüsü al bize gel suyunu sıkıp beraber içelim benimkilerin karşısında belki akibetlerinden korkarlar açarlar giderkende bendeki beğendiğin birini alırsın, haa ne dersin?:)))

      Sil
    2. benim kaktüse tekila olma yolları göründü:) iyi olur derim:)
      sevgilerme

      Sil
  5. Enee... Ne güzel olmuş:)) Top kaktüslerden de yaap:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacağımda can, elimi kanattım bugün başka birşey yaparken yaranın biraz kapanmasını bekliyorum:))

      Sil
  6. şulem çok tatlı olmuşlar.bende de kaktüsler var ama MUDO dan yapay ayy beni hiç üzmüyorlar.kolum acıdı yazamıyorum hadi bana byeeee.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yorma kolunu ki çabuk iyileşebilesin.
      Mudodakileri görmedim zaten görsemde hiç aklıma gelmezdi almak:))

      Sil
  7. Ben de başka modeller de koy yanına diyecektim ki gene geç kalmışım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyeceğiz efendim de ara verdik biraz başka işlerimiz var elbet, hatta ben o işlerden kaçmak için sığınıyorum bunlara:))

      Sil
  8. Ne sandın hayatım?
    Nasıl açıyorsun kimbilir o Türkan Şoray gözlerini zavallılara?
    Ben olsam ben de açmam.Çatlatırım tekila olmak pahasına.Hem sana ne güzel işler yaptırıyor onların inadı.
    Buradan baskım sonucu alınmış kaktüslere sesleniyorum.
    Açmayın lan!Açmayın işte.

    Öptüm cancağızım.Kapakları da sana biriktiriyorum artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy Türkan Sultanın adı bile geçmez yanımdan can ben en iyisi takma kirpik edineyim belki işe yarar, bana büyük boy vernel kapaklarını ayır istersen diğerleri yine görevlerini yapsınlar.Ben de seni öpüyorum.

      Sil
  9. fiammacım ben lise yıllarından beri kaktüs yetiştiririm, ürerler ama asla açmazlar, kaktüs yenilemen çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende bendenmişsin Noblesseciğim, çiçek açıyorlar da bizimkiler çiçek vermeyen anaç tavuklardan herhalde.

      Sil
  10. Vallahi bayıldım..Ellerinize sağlık.. ;)))
    SEVGİLER!

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık Şule abla çok şirin olmuş.

    YanıtlaSil
  12. çok tatlı olmuş.bende yapmak istiyorum..elinize sağlık.

    YanıtlaSil