.

.

9 Nisan 2012 Pazartesi

Çilek Kız:))

Yarabbim nasıl bir masalsı dünyaları var bu çocukların. Burnumda tütüyor Bade (Buse de tabii ama onla daha dialog aşamasında değiliz, agu gugu muhabbeti:)) yapıyoruz sadece), 1,5 aydan fazla olmuştur ikisini de görmeyeli, sebebi bize musallat olan grip ve türevi hastalıklar, bir iyileşip bir yamuluyoruz araya başka başka şeylerde girince hastane kapılarından alamadık, düzelemedik gitti velhasıl:( evde ikinci bebek olunca daha da çok sakınıyoruz yanlarına varmaktan çünkü onlarda da durum bizden farklı değil:( Cep telefonu ile evdekiler konuşturmuyorlar, ev telefonu ile de o konuşmuyor:( Babasının yalvar yakar çektiği 2-3 resimle idare etmeye çalışıyoruz da nereye kadar:( Herkesin telefonuna  gelmez ama ben istisnayım, bana geliyor, hızlı hızlı bir şeyler söyleyip, aklındakileri boşaltıp sonra telefonu ya kapıyor ya da bırakıp kaçıyor. Ne cevap verebiliyorum ne de konularına vakıf olabiliyorum:( O hızlı konuşmalarından cımbızla seçtiğim en popüler kelime : ''Çilek Kız'' ve yarım yamalak şarkısı. İki kelime fazla konuşsun diye stratejiler geliştiriyorum, sesimi değiştirip ''Ben Çilek Kızım, nasılsınız, iyi misiniz, beni seviyor musunuz, size şarkı söyleyeyim mi?'' falan diyorum, ama cin cin maşallah daha başarılı olamadım hiç, yanında kim varsa ''Şule o'' deyip sesini bile duyurmuyor böyle yaptığımda üstelik :(  
Bu sabah keyifsiz kalktım, öyle kazınacak didinecek hali kendimde bulamayınca rolantide bir gün geçirmek istedim ve  bilgisayar başına geçtim. Google da arama yaparken ansızın yine aklıma  Bade ve son dialoglarımız düştü, sızmak lazım ucundan da olsa dünyalarına, kimmiş bakim bu çilek kız diye merak edip google'a sordum. Aman Tanrım, ne oyunları, ne çizgi filmleri, ne şarkıları varmış meğer. Üstelik çok da güzel sempatik bir kızçe Çiçek Kız:)) 
Bu hafta Allah nasip ederse nihayet görmeye gideceğim, onu mutlu edecek seveceğime inandığım bir şey yapmak istedim:))hazır Çilek Kız'la  da tanışmışken aldım elime makası, yaydım önüme evde olan kumaşları, kestim, biçtim, diktim, süsledim.
Beğenir mi dersiniz? 
Bol resimli yapım aşamaları ile sizleri başbaşa bırakıyorum belki siz de yaparsınız bir tane Çilek Kız sevdiğiniz için:)) Ben kendime en kısa zamanda bir tane daha  yapacağım, Banu'ya oynamaya gideceğiz yaa hazır bulunsun:)






Kolları hareket ediyor bir daha bacakları da hareketli yapacağım.






42 yorum:

  1. harika çok şeker olmuş ellerine sağlık fiammacım çokta geçmiş olsun Allah şifalar versin,,kızımaa yapmak istedim bian :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Hobihuzurcuğum yap vallahi dikiş makinasını çıkarmaya üşenmesem çabuk biterdi ama yavaş yavaş 3-4 saatte bitirdim ben de oyalandım iyi oldu yoksa kıpraşmadan duramayacaktım:))

      Sil
  2. yerim senin çilek kızını yerim.ne güzel de yapmış ince ince uğraşmış çizgili çoraplarına kadar.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni Badeye şikayet edeceğim, hem onun çilek kızımı yemeye kalktığın için hem de gezip tozup beni kıskandırdığın için:( Merale de sana da küsüm ben, ohh ne güzel organize olmuşsunuz yaaa:(

      Sil
    2. Telefonun yazılı diye yayınlamıyorum mesajını:))) Barıştım yaa hemencecik hatta gidip ben de Baykuşları yedim geldim:))yarın telefon edeceğim telimi vermek için:))

      Sil
  3. Çok güzel olmuş,emeklerinize sağlık,Bade bayılacak bu bebeğe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuraycığım inşallah sever, severse elinden düşürmez zaten, bakalım göreceğiz:))

      Sil
  4. Çok şirin emeğine sağlık.Küçük sahibesi eminim onu çok sever.Bahar hepimizi sersem etti.Sağlıklı günler,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Canan Beycancığım teşekkür ederim, bahar sersemliği değil benimki kıştan çıkamadım henüz:)) Belki BAde iyi gelecek bana, bakalım göreceğiz:)

      Sil
  5. Çilek kızzz, sevilmez mi, bayılır bayılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de yeni tanıştık Sevdacığım ama görünüşü şirin bir kız, umarım bayılır dediğin gibi, huylu çocuk vesselam. Kıyafete çok seviniyor, seninki gibi süslü:))

      Sil
  6. bundan iyisi şamda kayısı. daha ne olsun. süpersin. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhancığım teşekkür ederim. İlk deneyimim bu bebek oyuncak anlamında devamı gelir inşallah zevkli:)

      Sil
  7. Yaaaaa çok kıskanıyorum seniiii. Ne kadar detaylı işler yapabiliyorsun. Ben bu kadar zaman ayıramıyoruuuuum. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim hem çalışıyorsun hem de neler yapıyorsun sen, yaptıkların az mı? Ben çalışırken hep uzak tutardım kendimi dikiş dışındaki diğer işlerden. Ben de özellikle senin gibi hem çalışan hem de hobileri olan insanlara hayranlık duyuyorum.Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Bade ne mutlu olacak şimdi. Hem seni görecek hem hediyesini....

    Çocuklar sevmiyorlar telefonda konuşmayı. Benimkilerde öyle. Hele Ada hiç konuşmaz. Bu arada cep telefonu konusunda da kızların ailelerini tebrik etmek isterim. Nu doğru bir davranış. Çok aile bırak konuşmayı oyalansın diye çocukların eline cep telefonu veriyor. İnanılmaz sinir oluyorum..Bizde de salona, yatak odalarına girmesi yasaktır cep telefonunun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadetciğim, nihayetinde tanışacak o cep telefonu denen uygarlıkla:) hatta ilk telefonunu belki yine anne babası alacak. Bu gibi konularda önemli olan istikrarlı olmak, zaman gösterecek bakalım neler göreceğiz:))Bade ye gelince inanılmaz özledim, Buseden daha pek birşey anlamıyoruz bir de yaz girecek araya açığı kapatmak lazım yazlığa gidince de göremiyoruz, aynı şehirde hasretiz biz, anneanneler Ankara da onlar ayrı hasret bazen konuşup birbirimizi teselli ediyoruz:)

      Sil
  9. ellerinize sağlık:) çilek kız çok atlı olmuş, eminim çok beğenecek küçük sahibi:)

    YanıtlaSil
  10. Bade'yi fena halde kıskandım haberin ola:) Yahu bu nasıl güzel bir çilek kızdır böyle? her şeyiyle güzel, hele o ağzı burnu nasıl yaptın öyle? Bade ve Buse'ye kocaman sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalancığım, teşekkür ederim:))Çilek Kızın suratını tekstil kalemi ile yaptım lakin kalemlerin uçları çok kalın ince olsaydı daha hoş dururdu bir dahakine almak lazım çünkü zorlandım. Çoraplarda boyama:))Badeyi de Buseyi de senin için kucaklayacağım:))

      Sil
  11. yeterki iste elinden hiçbir şey kurtulmaz, Bade artık bu bebekle birlikte uyur:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noblessem kurtulacak iş mutlaka vardır:)) Badeye daha önce yaptığım bebek yatağına konuk oldu bakalım bunu ne yapacak:))

      Sil
  12. Vay vay vay bir kez daha... Fiammma' cım nefis olmuş, ellerine sağlık. Bayılacak bence Bade de. Sen şimdiden Buse' ye de yap :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Ülkerciğim, tepkilerini çok merak ediyorum. Buseye yaz dönüşü yaparım birşeyler artık daha erken:))Lara büyüsün hele ona da yaparız:))

      Sil
  13. Bence bayılır bu çilek kıza.Eline sağlık canım kıyafette bire bir aynı.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He hee Esracığım pembe üzerine beyaz puanlı kumaş vardı boyadım beneklerin bazılarını:) Bluzü de yapacaktım ama son an vazgeçtim:)Hergün aynı şeyi giyecek değil ya aslında çok süslü bir hatun belki bizimkininde dikkatini bu yüzden çekmiştir:))

      Sil
  14. This is super cute, I love to see its making & steps, very smart & beautiful doll..thanks for sharing my friend :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Haticeciğim. Thank you Dear Khadija:))

      Sil
  15. Hazır elinde iğne,iplik.İki tane yap Şule .Ben de gelirsem Banu ya ne olacak?Yok ben öyle güzel yapamam senin gibi.Bağla seri imalata,gitsin değil mi?Ellerine sağlık cancağızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın vallahi Tülinciğim, almıycam içeri diyor bebeği olmayanı:))

      Sil
    2. Aaaa,ağlarım ben bahçe kapısı önünde.
      Bak nasıl alıyor içeri.Böğüre böğüre Körfezi ayağa kaldırırım.

      Sil
  16. CANIM BEN GELDİM TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM ÇOK HOŞ BLOK
    :)
    BANA DA BEKLERİM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğunuzda bir sorun var ne bilemedim ama uyarı alınca şaşırdım. En kısa zamanda yine deneyeceğim belki hatlardadır sorun. Ben de memnun oldum:) sevgiler.

      Sil
  17. Bizde henüz taze nüfus yok ya Fiamma'cığım, Bilmiyorum bu karakterleri:)) Torun olsa belki heves ederim yapmaya:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedretciğimmm bugün gittim , üstelikte korkunç bir baş ağrısıyla gidip mutlu döndümmmm. Bade bir alem olmuş, BUse tam bir ağzı açık ayran budalası herşeye kikirdeyip duruyor. Mis mis ikisi de öptüm kokladım, ayrılırken uğurlamadı bizi kapıya Bade böyle yapıyor maalesef birkaç seferdir, kimse ondan gitsin istemiyor misafir seviyor kalabalık seviyor, odaya kapattı kendini ama ayrıldık geldik:( Yap sen koy bir kenara vallahi yetiştiremezsin sonra elin ayağına dolaşır. Çok güzel kot bir elbise aldıydım ona etekleri fırfır bayıldı etrafında dönüyor etekleri havalanınca pek hoşuna gitti kahkahalarla güldü.Çilek kızı da çok sevdi, başına bir de barbie tacı yerleştirdi onun nedenini anlamadım, eksik bir araştırma olmalı:) Bir heves geldim eve bir tane daha dikeyim volanlı fırfırlı diye niyetlendim bir daha ki gidişe kadar.Çokda düzgün öyle anlamlı cümleler kuruyor ki halen onun söylediklerini konuşuyoruz annemle.

      Sil
  18. Canım çilek bebek çok güzel en çok saçlarını merak ettim ne kadar güzel duruyor..Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begoşcuğum teşekkür ederim.Saçları hazır ilmekli yünlerden,kafasına diktim ortadan, evde ne varsa onla yapıyorum. Çilek bebeğinde saçları kırmızı,elimde de bu yünden olunca koyuldum yola ama bugün sahibine teslim ettim kabul gördü pek mutluyum:))

      Sil
  19. ama çok cici olmuş yaaaa

    YanıtlaSil