.

.

13 Aralık 2011 Salı

Sıc-cakkk Sahlep:)))


Lak lak etmek, aylaklık yapmak hoşuma gidiyor şu günlerde. Oysa paylaşacağım bayağı bir şeyler var da o fotoğrafları aktarmak, dağınık çektiğim için gruplandırmak yok mu kaçabildiğim kadar kaçıyorum beynen:))

Ne dersiniz emeksensin'de bir dükkan açıp kestane ve sahlep mi satmaya başlasam kış günlerinde:))
Kış geldi, kapıda derken baharımsı bir hava dışarıda ama ben kışlık nevalelere dadandım durdum gecelerdir. Daha kar yok, bizim buralarda yollar kapanır kar yağınca mahsur kalırız bazen günlerce. En yakın market boşalır bisküvi bile bulamazsın kar yerden kalkmazsa kolay:)) Dur daha diyorum ama yiyip içip kış aşkına, kış adına kilo alıyorum:)) Ama napim özlemişim hepsini:)) Bir gece de mısır patlatayım bari tam olsun keyfim değil mi?



Al sana şimdi içilmez mi bu sahlep! Hasını ararım sahlebin, kendim kaynatırdım bunca yıldır, bazı markaları denedim hazır ama çokça tarçına buladıklarından ve fazla şekerli yaptıklarından pek aradığım damak tadına ulaşamadıydım. Ama bu sefer, denemek için aldığım şu küçücük paket benim bile önyargılarımı kırdı. Vallahi reklam parası almıyorum kimseden, sadece iyiye iyi diyorum. Üstelik 2 gecedir kestanenin ardından sahlep'e dadandık bir de para yetiştiremiyorum. Bugün Badiş'ime gittim, orada da sevilir sahlep hadi ona da alalım, teyzeme de alayım derken baktım kutu boşaldı. EE bedevaya reklam yapılmaz değil mi bu kadar. Ben kaçayım soğutmadan içeyim:))



21 yorum:

  1. Valla şimdi eve geldim bir sahlep yapayım dedim baktım sen yayın yapmışsın bende Kahve Dünyasından aldım oda çok güzel tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  2. ah hemen bir fincan rica edeyim cankuş...
    valla şimdi eve girdim, ve yağmurdan, balık gibi ıslandım...ve ayrıca da donduuummmm :((
    salep istiyoruuummm :(

    YanıtlaSil
  3. Mis gibi tarçın kokusu çağrıştırdı bana fincanlar.Afiyet olsun Fiamma

    YanıtlaSil
  4. Nasıl canım çekti anlatamam..
    Eşimi markete gönderip hemen aldırmalıyım.
    Sıcak sıcak süper olur süper..
    Takibindeyim canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Esracığım o en dipteki tarçınsız benimkisi:)) ben yalın tadını almak isterim tarçına boğulursa içemem. Hatırlıyor musun Madodaki de güzeldiiii:))
    Figen Ablam seve seve.. Ahh ahh bizim burada günlük güneşlik hava, balkon kapısı açık oturuyorum:((
    Meralciğim, denerim onu da lakin tarçın varsa içinde ve çok şekerliyse içemem haberin ola:)))

    YanıtlaSil
  6. Ayy vallahi gülerek yazıyorum yazıyı sonra bu yorumları görünce içim cız ediyor. Yakın mı bari market Sevgili Hayal Kahvem?:)) Şimdi eşin bana sayacak neden bakıyorsun bu bloglara gece gece diye:(Ademlere bir rahat yok değil mi bizler yüzünden:))EE dua edin bir yandan da ben yemek bloğu değilim diye:)

    YanıtlaSil
  7. Çok muzurum değil mi Saadetciğim:)) gece gece yaptığıma bak:( aslında poşet karışımları sevmiyorum genelde ama bu cidden hoş.

    YanıtlaSil
  8. İçilmez bu sahlep. Ciddi söylüyorum içilmez.
    O içtiğiniz şey nişastalı sahlep esansı ne yazık ki :(
    Ben dün akşam sütle sahlep yaptım; orijinal sahlep. Orkidegillerden.
    Kesatne yazısına yorumumu öyle bir geçer ki zamandan sonra yazacağım.
    Not: sahlep konusunda iletişime geçelim canım benim.
    Öpüyorum büyük büyük..

    YanıtlaSil
  9. Canım Gulenim, evde özhakiki sahlep var var olmasına da bunu yağtım ve de sevdim:))sen böyle yapıp müşterilerimi kaçıracaksın şimdiden ben emeksensin de dükkan açıp kışı geçirmeyi planlıyorum senin yaptığına bak:)) Kestaneye dikkatli yorum yaz bak, açmadan dükkanı kapatmayalım:)) Lakin gerçekten güzel be arkadaşım 3 mevsim geçti aradan hakikisinin tadını da hiç unutmadım üstelik. Bu arada insanları çıldırtan bir damak tadım vardır bir tarhana çorbası bir de sahlep. herkesinkini yemem içmem ayıp olmasın diye diye ...

    YanıtlaSil
  10. Birgün kestane birgün sahlep iki seferdir yazılarını okurken kendimi yutkunurken buluyorum.Yarın ilk işim sahlep almak olacak...sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Eh hatun, ben sana ne diyeyim... Rejimdeyim yahu. Dolapta hep olur salep hem de aynısından, ama bil bakalım ne olmuş, bitmiş. Bu saatte neskayfesi de içemem. Koca bir fincan sıcak çikolata içiyorum şu anda sayende. Aldığım bir sürü lüzumsuz kalorileri sana yılbaşı hediyesi olarak göndereceğim. :)))

    YanıtlaSil
  12. Afiyetler olsun, yarasın. Daha kestanenin şokunu atlatamadan, salep geldi. Allah sonumuzu hayır etsin :))

    YanıtlaSil
  13. Zeynepciğim uzun zaman abuk sabuk bir dönem geçirdim. Yine de boş kaldıkça yaptım birşeyler ama şu fotoğrafları bilgisayara yüklemek yok mu habire yan çizip duruyorum işte tam da bu yüzden bu kestaneler sahlepler:))Normale döneceğim inşallah:))
    Nihalciğim, korkmam ben gönder bana kilolarını:))
    Cebimdeki Renklerciğim, vallahi üst üste oldu ayıp ediyorum değil mi? Ya ben napim habire yemek bloglarını geziyorum şu aralar, bir de kötü huyum var denemek isterim beğendiklerimi ki işte o yanı.... zor dostum zor.:))

    YanıtlaSil
  14. Çok severim sahlebi.Benimde canım istedi.Ama kar yağmalı,ona bakıp içmeliyim.Ben tutayım biraz daha kendimi..

    YanıtlaSil
  15. afiyet olsun ben ağzıma sürmedim. ne sahlep ne boza daha tadını bile bilmiyorum

    YanıtlaSil
  16. Nilhancığım neden? sevmiyor musun yoksa tadma ihtiyacı mı hissetmedin. Özellikle sahlep çok güzeldir tad olarak:) Ayrıca benim unuttuğumu da sen hatırlattın bana:Bozaaaaa:)) AY onu da çok severim ama sanırım en kalorilisi de odur. Eskiden sokak bozacıları olurdu, kış günleri her yer karr, kapıdan burnunu çıkaramazsın. O adamcağız titrek bir sesle o kış kıyamette öyle bir boza diye bağırırdı ki istersen alma. ayrıca iyi yaparım bozayı, tabii canım isterse, istese mi onu da yoksa biraz daha mı kar beklemeli:)) TAd ama herikisini de bozanın hazmi kolaylaştırıcı etkisi de var.
    Nazancığım evvet kar yağmalı, neyse ben o zaman mısır patlatacağım:))

    YanıtlaSil
  17. çok severim sahlebi.anacığım ne zaman hasta olsam hemen yapardı.bol tarçınlı ve zencefilli.o günlere gittim.şimdi ise sade pişirip sonradan tatlandırıcı koyuyorum.

    YanıtlaSil
  18. daha salep kaldı mı cankuş, ben elimde fincanımla yine geldim :))

    YanıtlaSil
  19. Bunların ardından bir boza yazısı beklerim.Yaptın bir iş,vur gözüne gözüne bari :)
    Sen bundan gayrı ne yazarsan yaz.Ben kestanede takılıp kaldım bilesin.

    YanıtlaSil
  20. Serpilciğim ben de çok şekerli sevmiyorum , şekerin dışında zararı var mı şeker hastalığına bilmiyorum açıkcası:(
    Tülinim, Figenciğim kahkahalar attırdınız bana.İşim gücüm var benim bu akşam, resimleri aktarıyorum bilgisayara bir capucchino resmi çekmişim kendim yıkıldım karşısında:))Onu da yayınlarım, bozaya gelince pek yakında kendim yaparım zaten:))

    YanıtlaSil