.

.

16 Aralık 2011 Cuma

Duvar Kağıdı Kaplamanın Artçıları-1:))



Sevgili Meralciğim, Zeynepciğim ve dekupaj sanatına gönül veren arkadaşlarım bilgisayarınızın ayarları ile oynamayın çünkü bu yaptığıma dekupaj denemez, bunu bilincindeyim:))
Benim yaptıklarıma ne dekupaj denebilir ne de yaptım oldu diye bir yakıştırma yapılabilir. Hayır korkuyorum benim yaptıklarımı gördükten sonra yüreğinize inecek, boyayı fırçayı bırakacaksınız diye bir yandan. Sizin küçücük çocuklarınızın dahi sizlerle ne güzel işler çıkardığını gördükçe benim yaptıklarım olsa olsa duvar kağıdı kaplamanın artçıları olur. Nihayetinde hepinizde böyle değerlendirin bundan sonra olacakları. Aslında bu yazı okunduktan sonra 10 dakika içinde kendini imha edecektir demek isterdim ama paylaştığıma göre bloğumda tatlı bir anı olarak baki kalacak. 
Gelelim bugünkü konumuza ahval ve önemine; Geçenlerde takım sandığını yerleştirdiğimden bahsetmiştim. Sandığın altına koymuşum bu plastik tepsiyi. Duvar kağıdı boyama işinden bir hafta sonra da evde ufak çaplı tadilata girişince alçılar boyalar döküldü ortalığa yaa, hadi dedim elim değmişken şu tepsiyi de kurtarayım olmadı deneyeyim kurtarabilir miyim diye ve vurdum iki kat tiner bazı saten boyayı önce. Baktım temiz oldu, yıka, sil, bozulacak gibi değil.Âlâ dedim, devam ettim. Evde ne bulduysam  malzeme olarak onları kullanayım istedim  öte yandan . Lakin pek de bir huysuzum bu konuda, hem bilmem işin aslı astarı nasıldır hem de sanki biliyormuş gibi malzeme de beğenmem üstelik:)) Asıl bu işe koyulmamın nedeni de teyzemin duvarından artan granür haldeki tutkalı denemekti ki dekupaj tutkalından bir türlü memnun kalamamıştım ahir ömrümde, çünkü tam yayılma sağlamıyordu ve yer yer çabuk sertleşiyor sıvamam zorlaşıyordu, diğer adi tutkalımda bunu yapıştırmaya yetmeyecek kadar azalmıştı. Teyzemin duvarını kaplarken daha o anda aklıma bu tür işler için deneme arzusu gelişmiş,arta kalanı koştura koştura bizim eve transfer etmiştim. Hemen bir kapta tutkalı erittim ve boza-jel kıvamı bir madde elde ederek uygulamaya geçtim. Sonuçtanda  çok memnun kaldım, şaştım ama şaşmadım. Betona duvar kağıdını yapıştıran bir tutkal benim işimi görmeseydi olur muydu? Olmadı da, beni mahçup etmedi, annem tepsinin son halini görünce pek beğendi ''Diğer tepsiler çok ağır geliyor bana, ben bunu kullanayım ''deyip  mutfağa transfer etti.



Sonuçta dekupaj adına yaptığım hiç bir şey yok ama temizlenmiş, paklanmış bir tepsi var ortada, daha ne isterim değil mi?






25 yorum:

  1. Harika olmuş ellerinize sağlık, malzemeyi de öğrenmiş olduk böylece, paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. yazının başında kötü bir şey çıkacak sanıyor insan. Ters köşeye yatırdın resmen:)))

    YanıtlaSil
  3. Öyle bir anlatmışsın ki bende felaket birşey çıkacak sandım ama şahane olmuş.Daha ne olsun.Bende farklı malzemeleri amacı dışında çok kullanırım.
    Ellerine sağlık.
    Anneciğin güle güle kullansın..

    YanıtlaSil
  4. Nasıl yaaa, fiammam sen şimdi duvar kağıdı yapıştırıcısıyla tepsiye dekupaj yaptın, doğru mu anladım:)) Ay sen çığır aştın şu anda farkında mısın, ellerine sağlık çok güzel olmuş:))

    YanıtlaSil
  5. Hadi hadiii... Yeme bizi:)) Süper dekupaj olmuş. Daha ne olsun?:)) Ellerine sağlık. Durmak yok, yola devam:)) Ayy... Ağzımdan kaçtı:))

    YanıtlaSil
  6. :) Kalemini seveyim senin. Ne güzel anlatıyorsun öyle:) Çok güzel olmuş zaten tepsi de... Neye elini atsan şenleniyor, paklanıyor adama benziyor :))

    YanıtlaSil
  7. Mis gibi olmuş daha ne istiyorsun? Valla çok beğendim.
    Meral Hanım, Zeynep Hanım bu işi yemiş yutmuşlar, onlara bakma :)
    Bu tutkal meselesi de pek iyi olmuş. Senden iyi fikirler çıkar zaten.
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Valla olmuş Fiamma'cım:) Annen beğenmekte haklı, tepsi çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Verniklemeyi unutma ama...
    Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  9. Ayy hepinizin ne güzel yürekleri var yaa nasılda cesaret veriyorsunuz böyle. Vallahi çok cesaretlendirmeyin beni sırada tepsi kalmazsa duvarlara geçerim artık:))
    Sevgili Marifetli Perim vernikledim canım, onda da sprey vernik kullandım. Bende topyekun çakma herşey:))

    Nihalciğim teşekkür ederim. Buluş yapmış gibi oldum ama elimdeki malzeme bu, ben napim:( 2 sene kullanmazsan katılaşıyormuş ee ziyan mı olsun. Evet can, temiz oldu.

    Cebimdeki Renklerciğim, teşekkür ederim güzel sözlerine yazdıklarımla ilgili özellikle bir gülümseme yaratıyorsa ne mutlu işte insana bu yönü yetiyor ama inan simultane benim yazılar çıkıyor hesapsız kitapsız:)

    Nedretciğim, canımi yemedim vallahi zaten paketin üzerinde de gıda olarak kullanılmaz diyor lakin firma gıda olarakta malzeme üretiyor. Acaba bir gün tadar mıyım bunu nasıl bir şey diye o kadar merak ettiriyor yani sitesi:) Teşekkür ederim güzel yorumuna durmuyorum zaten daha yeni başladım:))

    Baharcığım teşekekür ederim, çığır açmadığım kesindir de elde ne varsa onu kullanma cesareti gösterdiğim doğrudur. Olmasa ne olacaktı yine yerimde kalacaktı değil mi ama:))

    Emeldenciğim teşekkür ederim. Denemenin sonu yok benim sıkıntım kullandığım malzemelerle iligili değil canım ama herşeyi el altında bulunduramamak usulu ile yapamamak bazen yorsa da insanı sevindiriyor bazen de.

    Saadetciğim, ters köşeye yatacak olan bendim canım. Hem güldüm yaparken hem de düşündüm sonunda ne çıkar acaba diye.

    Fadişciğim teşekkür ederim kuruma süresi uzun biraz lakin başka işlerde özellikle kağıt mukavva gibi yapıştırma işlerinde kullanılabilir en azından. billboard yapıştırmada da bunu kullanıyorlarmış. Düşünsene dış ortamda yağmur kar demeden uzun süre dayanıyor, bir de saklama koşulu çok uygun benim açımdan. Azar azar kullanacağın kadarını hazırlıyorsun ki bu da artı bir yanı.

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuş..Hem yetenek var hemde planlamak var.Böyle görünce hayran oluyorum...ellerine sağlık, anneciğin güle güle kullansın :)

    YanıtlaSil
  11. yazını okurken acaba ne çıkacak telaşında iken sonunda harika bir tepsi çıktı.ellerine sağlık.çok güzel olmuş canım anacığın iyi günler de kullansın

    YanıtlaSil
  12. Fiammacım çokta güzel olmuş sana bir sır vereyim duvar kağıdı yapıştırıcısına kağıt (parçalanmış) karıştırılıp yoğurularak heykel de yapılabiliyor.

    YanıtlaSil
  13. Esracığım, senin kitre bebeklerinde gözüm var benim:))Heykelleri kitre ile yapacağım lakin güzel şeyler çıkabilir doku elde etmek için aklımda bulunsun. Teşekkür ederim.

    Sevgili Düşlerimdeki İnciler yorumun çok güzel canım da doğru mu okudum bilemedim. Planlama dediğin sadece tutkalı eve getirme kısmındaydı:))

    Serpilciğim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. Daha ne olsun ki Şule ablam. Ellerine sağlık. Yenilerin yanısıra, daha değerli değilmi ki bizler için geridönüşümler. Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel bir şey öğrenmiş oldum bende tutkalı deneyim :)) eline sağlık

    YanıtlaSil
  16. E işte dekopaj yapmışsın, illaki dekopaj tutkalı mı kullanmak zorundasın, tutkal tutkladır, resim de resimdir, illaki adı dekopaj resmi mi olacak...
    Gaayet şık bir tepsi olmuş şekerim, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  17. Teşekkür ederim Dilekciğim, evet,geri dönüşüm olayı güzel:))
    Sevgili Serapcığım var mı sende de bu granürden? ee öyleyse dene bakalım neler çıkacak ortaya, şu heykel işine yatacak gibi aklım en azından doku elde etmek fikri cazip geldi:)
    Banucam bu yaptığımda tek doğru şey dekupaj kağıdı:)) Plastik bir tepsiyi tiner bazlı boya ile boyayıp duvar kağıdı tutkalı ile dekupaj kağıdını yapıştırıp, sprey vernikle boyadım dekupaj yaptım oldu mu dersen olmadı can. Ama temiz bir iş çıktı, atılacak bir obje değerlendi. Hava nasıl sizin oralarda yağıyor mu kar? Postacın nasıl selam söyle benden ona, hee heee:))

    YanıtlaSil
  18. Bende elime geçen tutkalı kullanıyorum Şule.Sonuç önemli, düzgün mü düzgün.Ben senin bu araştırmacı ruhunu ve yansımalarına bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  19. Ruhum rahat bıraksa Nazancığım ben de ohh diyeceğim seveceğim onu da huysuz mu huysuz işte. Tutkal konusunda şimdiye kadar yaptıklarımda ben de en adi tutkalı kullandım zaten bu artan malzeme olunca denedim elimdeyken.

    YanıtlaSil
  20. Alemsin valla ya sen kitap falan yazsana inan çok satar,senin hatrına bu tutkalı deneyeceğim,üretimden kar ederiz aldığım dekopaj tutkalı 16.5 tlbana hiç dayanmıyor iki gündede bitiyor,öptüm seni...

    YanıtlaSil
  21. Asıl sen alemsin Meralciğim, sen benim aklıma ne uyuyorsun, hem de hatırına deneyeceğm demezmisin sabah sabah öldüm gülmekten. Ben sana benzemeye çalışıp doğru yolu bulmam gerekirken seni yoldan çıkarmayayım şimdi:)) Diğer tutkal gibi değil, geç kuruyor yanlız demedi deme eğer illa deneyeceksen yanlız şeffaf ve şeffaflaşmama derdi olmuyor. Madem fiyat verdin ben de diyeyim hatırladığım 500 gr ı 10 ytl ama 12litre suya karıştırıyorsun, tabii ben öyle yapmadım suyu bir çanağa koyup azar azar tutkalı ilave ettim boza kıvamına gelene kadar, jel bir yapı alıyor.

    YanıtlaSil
  22. İnsan yeterki azmetsin elinden birşey kurtulmaz...tepsin gerçekten çok güzel olmuş eline sağlık ayrıca yaratıcılığından dolayı seni kutluyorum...bu arada Meral hanımın kitap yazma fikrine bende şiddetle katılıyorum.sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  23. Zeynepciğim teşekkür ederim, iki sanat evi tarafından beğenilmek ne güzel bir duygu yaşattı bana. sizin yaptığınız güzellikler yanında mütevazi yüreklerinize de teşekkür ederim ayrıca. Diğer konuya gelince bizim evde konu sıkıntısı hiç mi hiç yaşamam herhalde öyle bir şey yapmaya kalksam:))

    YanıtlaSil
  24. vaoov bugün ne çok şey öğrendim ben !ne çok şey kaçırmışım bu aralar.valla tepsi süper görünüyor.dediğin gibi temiz ve de çok şık bir çalışma çıkmış ortaya.şu tutkalı yazdım bir kenar denemeli..

    YanıtlaSil
  25. Teşekkür ederim Alanaycığım. Önce bir Meralciğim test etsin bakalım iyi gidiyorsa devam ederiz.

    YanıtlaSil