.

.

18 Kasım 2011 Cuma

Deneme, deneme, bir, iki deneme...


Hamurla haşır neşir yoğruştuğum günlerde zevkle yayınlarını takip ettiğim Ne Desem Beğenirsin bloğunda Sevgili Nalancığımın paylaştığı  kitap ayracını görünce çok sevmiş ve yapacağım da illa yapacağım demiştim:)
İşte o günlerde ben de kendi yorumumu katarak özden fazla uzaklaşmadan soğuk seramik hamuru ile bu kitap ayracını yaptım. Bakıyorum da günler aylar ne çabuk geçiyor, okuduğum iki kitapta bana eşlik etti, hatta düşürüp tam da ayaklarının birleştiği yerden  kıracak kadar yaşlandı, ben resim çekip yayınlayana kadar.

Sevgili Nalancığımın  yorumunu ise yazıma link eklerken gördüm:( bu yüzden yapım aşamalarını çekmediğimden onları da yayınlayamıyorum:( Sonuçta benimki öylesine hamurla oynarken bir denemeydi. Daha önce arşivime kaydettiğim (yine kusuruma bakılmasın nereden kaydettiğimi bilmiyorum, kaynak bildirirseniz seve seve düzeltirim) sanırım kıyafet giydirilen kağıt bebeklerden birini istediğim boyuta getirdim print ettim, arkasına ince bir tabaka halinde soğuk seramik hamurunu oklava ile düzleştirip yapıştırdım ve bu bebeğe uygun  yine soğuk seramikle 2 ayak yapıp monte ettim.

Şimdi gelelim bir daha yapmayacaklarıma:))
Öncelikle kağıt bebeğin alt kısmını yani ayracın gövde kısmını karton, mukavva gibi daha dayanıklı bir malzemeden yapardım çünkü soğuk seramik fimo gibi dayanıklı değil ve kırılma riski çok fazla. Ayakları bedene monte etmek için  delik açardım ve telle bağlardım çünkü ayakları takmak için bıraktığım aralık hamur kuruyunca dar geldi bu yüzden de daha ilk düşürmemde tam  da o bölgeden kırıldı. Belki sadece pabuç yapmak daha akılcıl olurdu bu anlamda, çünkü elimden kitapla birlikte düşünce ayaklar bu kadar fazla dışarıda kalınca haliyle kırıldı:(  Bir de kıyafetlerini kumaş gibi materyallerle kendim giydirmek isterdim. Şimdi bu kadar çok şey yapmayacaksan neden yaptın bunu da gözümüzü yoruyorsun be kadın diye sorarlar adama değil mi? EE  boşuna dememişler deneye yanıla öğreneceğiz diye:)) 
N'apalım yani oldu bir kere:)) Öyleyse ne yapmalıyım ilerde daha düzgünce bu konuyu bir daha ele almalıyım.:)





Bu originalidir efendim:))

16 yorum:

  1. Bence çok güzel olmuş kitabın arasından görünüşü mükemmel bende heveslendim.İkincisinin elbiselerini kumaştan yap Fiammacım sevgiler
    Esra
    www.esensdollsandpuppets.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. harika olmuşş. keşke yapım aşamalarını da fotoğraaflasanız. elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. uzun zamandır sana hasrettik.kavuştuk şükür,üzüntülerle geçen günler inş geride kaldı.ben minyatüre devam ediyorum kendimce birşeyler tasarladım.bitince yayınlıyacağım.kitap ayracında çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.sevgilerimi gönderdim

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Esracığım, 2. yi öyle düşünüyorum hatta kafamda bir fikri oluştu ve beni gülümsetiyor ama bakalım olabiler mi:))
    Sevgili Aylinciğim yapım aşamalarını çekmemişim, hoş zor değil yapmak önce print ettiriyorsun bu resimdeki gibi bir kızı ardından hamur açıp üzerine yapıştırıyorsun sonra da ayakları hamurla elde şekllendiriyorsun. onları da monte edince bir tek boyamak kalıyor geriye zaten...
    Sevgili Aksungurcuğum şükür kavuştuk can.Ahh kimbilir ne güzellikler çıkacak yine ortaya özellikle o tablo minyatür karışımı odaların hala güzümün önünde ara sıra beynimi gıdıklıyor yapsam mı ben de Serpil'inki gibi bir şey diye:))Ama minyatür sabır işi şu aralar girmem daha kendimi tam toplayamadım.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım, çok tatlı olmuş:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Fiammacığım. Değişik olmuş ve görmediğim türden bir kitap ayracı olmuş. Kitaplar en iyi dostlarımızdan bir tanesiyken senin şekillendirdiğim bu ayraçlarda onların en iyi dostu olmuştur. Sağlıkla kullan.

    YanıtlaSil
  7. sevgili fiemma katılıyorum size herşeyi deneme yanılma yöntemi ile öğreniyoruz çok güzel bir çalışma olmuş dediğiniz gibi mukavva üzerine olabilirdi kırıldığına üzüldüm yenisini bekliyoruz sizden ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Sen bir sürü eksik bulmuşsun, gelişecek demişsin ama bu hali de çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Cebimdeki Renklerciğim en iyi ben kendimi döverim dermişim, ama yalan mı yazdıklarım:))
    Sevgili Turkuazftciğim, Dilekciğim,Baharcığım teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. Çok tatlı,şeker hanım olmuş.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  11. :)okurken oldukça keyiflendim özellikle yapmayacaklarım kısmını:)alemsin.bence güzel olmuş ama tabiki seramik ayraç için uygun hammadde değil.amugrumi bilsem bu bacaklar örgüyle süper olurdu derim.yada dediğin gibi kumaşlarla.ellerine sağlık ama ayracın çok güzel ve sevimli olmuş..

    YanıtlaSil
  12. Biz bazı bayanlar, birazcık oyuncakçı ruhlu olduğumuz için hobiliyiz ve hobiciyiz. Oyun oynuyoruz işte. Kimimiz iç enerjimizi boşaltmak için uğraşıyoruz bunlarla, kimimiz yaşadığımız hayatın zorluklarına karşı ayakta daha dik kalabilmek için, kimimiz ekonomik kazanç elde edebilmek için. Ama her durumda da zevk alarak yapıyoruz. Ha arada bir başarısızlıklar, bıkkıntılıklar, acemilikler, zorluklar, şapşallıklar yaşamıyor muyuz? Evet yaşıyoruz. Hepsi de ruhumuzu beynimizin ince kıvrımlarıyla ve parmaklarımızla kucaklaştırıyor ya, gerizi laf-i güzaf. Sen zamanını değerlendirmenin dayanılmaz hafifliğine bak. İnsan her başarısından keyif, her başarısızlığından bir ders çıkarır. Sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  13. Yaşasın olmuuuuuş :))) Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. çok tatlı olmuş, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  15. fikir güzel, teknik güzel, ortaya çıkan iş güzel..
    sen de benim gibisin cankız..deneme yanılma yönetmi ve büyük bir sabır :))
    seni çoook öpüyorum bitaneciğim :)

    YanıtlaSil