.

.

16 Şubat 2011 Çarşamba

Peçete Transfer Çalışmaları-6/Mutfak Havlusu

Peçete Transfer Tutkalını kullanmadım,normal tutkalı iyicene sulandırıp bir kat kumaşa dikkatlice sürdüm.Kesip katlarına ayırdığım peçeteyi tutkalladığım alana esnetmeden serip bir katta üstünden çok yumuşak bir fırça ile tutkalladım.

 Şişeli peçetem bitmek üzereydi, 2 tane daha buldum:)) hemen kullanmayacağım onları ama yedeklediğime sevindim. Peçetenin bir yarısı ile kesme tahtasına ve ponza taşına peçete transfer yapmıştım. Diğer yarısını küçük bir el havlusu için ayırdım (süs olacak bu havlu öyle sık kullanımlık değil yani). Yine önce beyaz bir kumaşa transfer yaptım ardından 2  milim paylı keserek havluya aplike yaptım. Denemek için ne zamandır kullanmayı düşündüğüm kumaş yapıştırıcısını kullandım ilk olarak ama havlu havlı ve kabarık olduğu için istediğim sonucu alamadım. Kabarıp orası burası sonradan kalkmasın diye o pay bıraktığım yerlerin kenarlarından ince bir dikiş geçtim ki bu fotoğrafta belli olmuyor. Yine de o silikon yapıştırıcıyı kullanmam iyi oldu.Ütülerken üzerine tüylü bir kumaş koyduğumdan ve çok sıcak ütü ile ütülediğimden hafif tülerme yaptı, net görüntüsü kayboldu ama tamamen bozulmadı o da diğerlerinin yanındaki yerini aldı.

5-10 dakika bekledikten sonra bu kere biraz daha yoğunlaştırdığım tutkalı son kat üzerinden geçtim,
flu bir görüntüsü oluyor bu aşamada hafif buruşukluklar olabilir kumaş ıslandığı için ama onlar ütü ile düzeliyor.1 saat kadar yerinden oynatmadan beklettim.
Hava müsait olduğu için balkona astım kurusun diye:)
O üstte görülen mantar kapak kısmı yıkanınca ne olacak diye denemek için yaptım ama daha yıkamadım:)

Ütüledim, lakin ütülerken bozmaktan korktuğum için bir hata yaptım ve üzerine hafifte olsa tüylü kumaş koyup ütüledim ki bu hafif tülermiş bir görünüm verdi net görüntüsünü aldı:( direk  tersten ütü masasında ütüleseydim düşük ısıda buharlı daha iyi olacaktı.2milim paylı kesip kumaş silikonu sürdüm havluya yapıştırdım sonra da kenarından ince bir dikiş geçtim.

12 yorum:

  1. Çok güzel. İlgiyle ve beğenerek izliyorum çalışmalarınızı. bu da çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çoook güzel olmuş.ama yıkama sonrasındaki sonucu çoook merak ediyorum.ben tübentten kestiğim deseni kot pantolona dekopaj tutkalıyla yapıştırmıştım ve yıkadıktan sonra hiçbişey olmamıştı inş bu çalışmanızda olumlu sonuç alırsınız :) iyi tasarımlar diliyorum

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Uğurböceği, elle yıkama da sabun kullanıldıkca bir şey olmuyor ki ben kuruttuktan sonra bir kez sabunla yıkayıp tekrar kurutuyorum ama benim niyetim çamaşır makinasında yıkamak ki onu denemedim daha o ayırdığım parça onun için:)insallah onda da iyi sonuç alırım. Güzel yorumuna teşekkür ederim.
    Ay_ser ciğim teşekkür ederim.
    Tülinim, olmuştur inşallah dediğin gibi canım ama bu mutfağın iç kısmında değil balkondan ilave edilen kısımda duruyor:)

    YanıtlaSil
  4. Wooowww diyorum. Harika görünüyor. İnşallah çamaşır makinasında yıkamaya da dayanıklı olmuştur.

    YanıtlaSil
  5. Harikasın fiammacım, kumaşa peçete transferlerini izliyorum çok güzel oluyorlar, benim elim henüz düzduvara transfere alışmadı da:))

    YanıtlaSil
  6. Woow una teşekkürler Sesiciğim, inşallah:))
    Elini korkak alıştırma Banucam benim gibi deli nerde görülmüş elifi görsem mertek sanırım, peçete transferinde ilk denemelerime kumaştan başladım:)))

    YanıtlaSil
  7. Bu arada imkan bulsam duvara bordür de yapmak istiyorum ama şimdilik aklımdan uzak tutuyorum bu fikri:) düz duvar deyince aklıma düştü yine.

    YanıtlaSil
  8. Kumaşa transfer, özendir beni yine..Bence bu peçetelerden sen daha çok şey yaparsın Fiamma. Hatta bu sefer hamur kabartma yap.Bu peçete ile harika olur.

    YanıtlaSil
  9. yapılacaklar listemde yerin ialdı bile kumaşa peçete transferi, ama biraz korkuyormuyum ne?

    YanıtlaSil
  10. bu peçete olayı snei ii sardı ablacığım, ilginç teknikler öğreniyorum sayende.

    YanıtlaSil
  11. Yetenek-Sizinciğim,Ahh sen , sen yok musun sen diyeceğim ama sevdim canım teşekkürler sayende bulandım:))
    Korkma sevgili Pembedüşler, elini korkak alıştırma adetçe cok olan peçetelerden küçük parçalarla başla işe. tersten ütülemeyi unutma...
    Nazan hanım nazan hanım, başıma iş açmayın boyutluyla uğraşamam şimdi:)))

    YanıtlaSil