.

.

15 Şubat 2011 Salı

Peçete Transfer Çalışmaları-5/Ponza Taşının Yolculuğu


 Hani bir önceki yazımda yaptığım transfer çalışmasını yaparken evde bir çeyrek yaprak zımpara kağıdı bulamadım:( Tam işe başlamışım, hızımı alamamışım, kazıyıp kazıyıpta yarım bırakmak olur mu derken banyo da son buldu aramalarım:)) Baktım çekmecelerden birinin içinde paketinde bir ponza taşı bana tatlı tatlı bakıyor ben senin işini görürüm diyor adeta. Hemen aldım onu elime ve zımparalama işleminde kullandım bayağı işimi gördü ama kendisi de artık başka bir işte kullanılmaz hale geldi. Üstünde kalan son zımpara parçalarını kazıdım ki yine kağıt zımpara sarıp kullanırım derken peçete transferinden artan bir yanlız şişecik gözüme ilişti. Ponza taşının ham hali önce güzel gözüktü gözüme ve peçeteyi transfer tutkalı ile yapıştırdım kuruttum tam vernikleyecekken,

baktım şişenin kapağı ve  mantarlar çok gömüldü ham halin içinde, sarı,siyah ve beyaz boyaları karıştırıp bu limon küfü rengini elde ettim ve o boş yerleri boyadım, hadi bekle gene kurusun diye şimdi bakalım:))
Şu kurumasını bekleme aşamaları sabır törpüsü gibi, bir fırça at bir bekle, bir daha bir fırça at işin yoksa yine bekle!!


Nihayet vernikledim, arkasına kola kutusu kapağından bir asma yerini silikonla yapıştırdım ve duvara  arkadaşının yanına astım...

5 yorum:

  1. çok güzel olmuş canım ablam, yine geri dönüşüm ve harikalıklar...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Küçükgüneşim:)
    Tutma beniiii Tülinciğim:)))

    YanıtlaSil
  3. Tam bir geridönüşümcüsün hani, kafadansın yaaaaani:) Öyle heveslendimki, havalar ısınıpta bahçe işlerim bitsin, önüme gelen herşeye seri imalat peçete transferi yapacağım:))

    YanıtlaSil
  4. Kolay gelsin insallah, ben yazlıkta yapmayı planlamıştım bu tür işleri ama bir kere bulaştım:))

    YanıtlaSil