.

.

26 Şubat 2011 Cumartesi

Bardak Altlığıymış ...

Rahmetli yengem işlemiş bu bardak altlıklarını, sadece 2 tanesi kalmış,belki de  tamamı 2 taneymiş:( Eğer bu bir takım idiyse diğer çiçekler kimbilir neydi ve nasıldı diye her baktığımda merak ederim. Çok güzel rokoko, sarma, beyaz iş,tel kırma,etamin, goblen ve boyutlu nakışlar işler, model ve desenleri kendi çıkarırdı. Geçen gün gittiğimde yine baktım ve resmini çekip farklı bir kullanım alanı fikri verir elinizde bu tür parçalar varsa diye sizlerle de paylaşayım dedim. Işık ve önündeki cam nedeniyle parlama yapıyor, aslında canlı ve çok daha güzeller burada göründüğünden. Çok ince delikli bir kumaşa kotonla işlenmiş kanaviçe işi. Bej ,ince bir kumaş adını bilmiyorum nedir bu kumaş ama işleme yapmak istersem bir gün böyle bir kumaş olsun isterim zeminini, kenarına geçilen yeşil yassı kordon hoş bir görüntü katmış.

10 yorum:

  1. annemin de vardı böyle bir iki parçası, işlemiş sonra sandığa kaldırmış. belki hiç kullanılmamış altlıklar. ben de çerçeveletebilirim aslında, iyi fikirmiş:)

    YanıtlaSil
  2. Aile sandıklarına el atsak kimbilir daha neler çıkar Serguncuğum.Ben böyle değerlendirmeleri seviyorum 2 taneydi bunlar kullansan kullanamazdın sandıkta beklese ayrı bir hüzün. Yap vallahi...

    YanıtlaSil
  3. Heh heh heee..Bizim ailenin sandıkları bende.
    Sandık sandıklaar içindeee...Haydi hep beraber söyleyelim :))

    YanıtlaSil
  4. Sen söyle Tül,nciğim benim sesim seninki gibi cıvıl cıvıl değil boru gibi alkış tutarım ama. Sandıklara el koyduğun belli:))

    YanıtlaSil
  5. aslında benim annemin sandığını da bi karıştırsam kimbilir neler çıkar :)))
    çünkü o sandık, anneannemin çeyiz sandığıymış aslında..ve yarısına kadar anneannemin cicileriyle dolu...
    amaann annem de cimridir, ne elletir ne baktırır sandığına..nasıl yapsam kii :))))
    bunları çok beğendim ablam..zaten böyle eski işlerde güzel olan sabır-emek-göz nuru...aahh ah..ne varsa eskilerde var..

    YanıtlaSil
  6. Karıştır Figenciğim, karıştır ben sandıkların merkezini bulamadım daha:) sahi biz de hiç öyle sandık görmedim ben nerede saklıyor ki bunlar?Sandıkta bekletmeyi sevmem yanlız hiç birşeyi kullanılsın isterim el deysin isterim hatta yıpransın kullanımaktan isterim.

    YanıtlaSil
  7. Ay ben bayılırım sandık karıştırmaya, biz de sandık kalmadı hiç, nooolur, sizinkileri karıştırayııım:))
    Fiammacım, ne iyi etmişsin onları çerçeveletmekle, nasıl kıyılır da bardak altına konur ki onlar...

    YanıtlaSil
  8. Muhtemelen takımdı bunlar Banucam, belki halen çıkar diğerleri bir yerden. Rahmetli yengem 2 tane yapıp bırakmazdı huyunu biliyorum böyle bir şeye başlamışsa örtüsü, peçetesi tam takım olurdu. Belki de zamansız aramızdan ayrılışı yüzünden:( Ben de sandık yok beraber Figen ablaya gidelim birimiz annesini oyalarız:)) 2 kişi sandık boşaltır:)

    YanıtlaSil
  9. şahane bi fikir, bende hiç bişeyin atılmaması ve değerlendirilmesinden yanayım..

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim Yetenek-Sizinciğim:) Özellikle anısı olunca bir başka oluyor yeniden değerlendirmek...

    YanıtlaSil