.

.

3 Şubat 2011 Perşembe

40+ :))


Korkmayın elbise falan dikmeye kalkmadım patron yok,kalıp yok :) Şu gözlüklerimle başım dertte idi nicedir, malum 40 plus olunca,  hem uzak hem de yakın objeler küçülüyor birdenbire hele ki ilaç prospektüslerindeki yazılar yok oluyor adeta hele ki gözleriniz onca yılın yorgunuysa bir de:)) işte o zaman kocaman kocaman görmek içinde adama bir değil azami 2 gözlük gerekiyor orta noktayı bulmak için yeniden. İlk başlarda takmadan geçiştirmek yönündeyken tercihlerimiz 40'ların  artıları çoğalınca artık iki iyi dost olmanın zamanı geldiğini anlıyorsunuz. Benim gibi bir yandan TV seyredip bir yandan da elindeki işle uğraşıyorsanız bir de yarım gözlük bütün bunların yanında cabası oluyor yani o da keyfi bonus...Kalk otur, git-gel derken ayrı ayrı kılıflarda muhafaza ettiğim gözlükleri mutlaka bir yerlerde bırakıyorum. Ya da bir bakıyorum yakın gözlüğümün kılıfını almışım gelmişim odadan içinden uzak gözlüğü çıkıyor, hadi gene git-gel nereye koydun, çekmecelere bak ara ki bulasın. İşte bu yüzden 2 hatta (genişcene) 3 gözlüğü bir arada taşıyacağım tek bir gözlük kılıfı yaptım.(Oldu ki kaybedersem ya hep ya hiç olacak  bu kere ama hepsi bir yerde olsun gözümün önünde elimin altında olsun istedim he heee:)
Kılıfı çift kat olarak iri desenli bir kumaşla çalıştım.Her iki yüzü de temiz olsun hem de korumalı olsun diye, önce bir boru diktim sonra her iki tarafına da çanta açma-kapama aparatı dikip katladım ortasına da  kocaman bir çıtçıt diktim ki istediğim zaman açıkta kullanabileyim. Sonra baktım pek bir hoşuma gitti ben bunu bahar da ya da yazın yürüyüşe çıkarken de anahtardı,cızdı, paraydı falan koymak için de kullanırım deyip bir de takılır çıkarılır sap ekledim. Hatta postacı gibi de taktım ki yürürken tıp-tıp vurmaz bacağıma.Bir taşta iki kuş vurdum yani...yok yok kıyamam ben o kuşlara, niye vurayım ki durduk yerde iki zavallı kuşu :(( bir taşta iki iş ıskaladım diyeyim,  fonksiyonel oldu  diyeyim olsun bitsin:)))





9 yorum:

  1. Alemsin kız sen, iki taraflı çanta hiç görmemiştim, nerden aklına geldi böyle bir tasarım:)) Oldukça kullanışlı görünüyor. Ben gözlüğümü iki tane yaptırıyorum, biri tv karşısı elişi sepetimde yani salonda, biri hobi odamda bilgisayar önünde, yani taşıyıp durmuyorum:))Seninki "bir taşla iki kuş" değil de "iki çanta aparatıyla bir çanta"olmuş, he he heeeeee:))

    YanıtlaSil
  2. Böyle Zihni Sinir projeler çok geliyor aklıma zaman zaman Banucam, gülme ama vallahi kullanışlı oldu, fermuarlı da yapılabilir daha şipşak olur hatta,sadece güneş gözlüğü kılıfı(daha kısa) için bile her 2 ucuna fermuar dikilebilir, banko gözlük elinde yani:))Ben gözlüğümü 2 tane yaptıramıyorum vallahi çok uçuk gözlük fiyatları 2 uzak,2 yakın,2 yarım:( Bir de güneş gözlüğü:( Banka 120 ytl veriyor sadece:(

    YanıtlaSil
  3. Ahan da buldum.
    Neyi mi?sakladığım eski şemsiye kılıfından ne yapacağımı...İyi de,ben gözlük kullanmıyorum ki:(
    güneş gözlüğümü koyarım,tel...falan..Çok yaşa sen Şule.

    YanıtlaSil
  4. Bence süper bir buluş olmuş tatlı kadın, ne dersen de, 1taşla iki iş falan...çok akıllıca olmuş..ama ben 46 olmama rağmen hala tek gözlükteyim, yoktur öyle birini çıkar diğerini tak derdim, sanırsam ben sizin bildiğiniz 40 + lardan değilim ihihih:)) sonsuz sevgilerimle..çook beğendim ..

    YanıtlaSil
  5. Tülinciğim şemsiye kılıfından yap ama dar durur güneş gözlüğü için özellikle hem de ince olur yapacaksan eğer baştan sevdiğin bir kumaşla yap iki kenar dikişi fazladan yapacaksın üşenme, fermuarlı yapmayı dene ben bir de öyle yapacağım:)))
    Mügeciğim, çaresizseniz çare sizsiniz diye boşuna dememişler:))), hiç ihtiyac duyma inşallah tatlım ben de normal zamanlarda yani günlük hayatta takmıyorum biliyorsun. Benim annanem vefat etiğinde 90 yaşındaydı evdeki iğnelere ipliği o geçirirdi gözlüksüz can:))

    YanıtlaSil
  6. aaaa gözlük kılıfı...
    ya şahane olmuş ama ben şimdi kumaşın güzelliğine de takıldım kaldım..o ne şahane desen, ne harika renkleröyleçç
    ellerin dert görmesin cannnn :)

    YanıtlaSil
  7. hah ben de tam onu diycektim Figen demiş.Kumaşa bayıldım.
    Ben 13 yaşımdan beri gözlük kullanırım ,kılıf kullanmam .Nedeni,yüksek miyop bir şahıs olaraktan yatarken son ve kalkarken ilk işim gözlüğüme el atmamdır.Uyanık olduğum her saniye gözümdedir.Hiç kaybolmaz.Yüzümü yıkarken abdest alırken bile başıma tac olur.
    Son yıllarda gelişen yakın görme kusurumu da varilux denen cam tipiyle hallediyorum.
    Ama kılıfın tasarımı ve kumaşın güzelliği tekrar takdire şayan canımcığım

    YanıtlaSil
  8. Figenciğim Nalancığım hani eskilerde divan örtüsü yapılırdı kalınca öyle bir kumaş nereden gelmiş elime hatırlamıyorum birkaç çeşit var bundan ama bende en çok bunun desenini sevdim. Nalanım bir kez devamlı takınca zaten cıkarman zormuş, ben hic devamlı takmadım o varilux ü 2 yıl önce yaptırdım ama kullanamadım o zaman devamlı takmam gerekiyormuş. yine böyle idare ediyorum.illa gözlük değil makyaj malzemesi falanda konur bu kılıfa:))

    YanıtlaSil
  9. Buraya kadar okumuş,yorum da yazmıştım.Eh dersimi yaptım ben kaçtım o halde

    YanıtlaSil