.

.

28 Ocak 2011 Cuma

Hop, hop değiş tonton!!!



Bu eve gel-geç gelen  eşyalar, gel ediminden sonra geç edimini bir türlü gerçekleştiremiyorlar:( İşte bu devasa Kütahya seramiği vazo da onlardan biri. Çok güzel renkleri ve kabartma bir dokusu var, el yapımı, oldukça eski, bakmayın resimde küçümen gibi göründüğüne:)) Hatta bu evde daha da eskidi. (14-15 yıl kadar) Asıl gideceği yer yazlıktı ama her defasında araba dolu, elimiz kolumuz dolu, aman kalsın şimdi, sana ne zararı var, duruyor orda, sırası mı şimdi derken bir türlü doğru adrese gidemedi... Gidemedi de keşke orada burada sürünürken zarar görmeseydi, bu eve geldikten uzunca bir zaman sonra (faili kim bilmiyorum)) ağız kısmından her nasılsa kırılmış, yine birileri tarafından da oldukça özensiz olarak yapıştırmış(onunda faili meçhul) Evle de ,evdeki eşyalarla da,  durduğu yerle de kel-alaka bir halde durup dururken şu  bluzüm kumaş kutuları içinde elime geçmez mi?Oleyyy!!! Bir gece bluzüydü vakti zamanında,  iyi de bir fiyat ödemiştim alırken (hatta bu yıl halen moda böyle dore simli bluzler, gündüz bile giyiyor ahali, giyip denemeyeyim şimdi nasılmış diye vazgeçerim sonra:))) 1-2 kere giyince ve beni dalayınca  atmaya kıyamadıydım bir gün yarar bir şeye diye o da durup duruyordu. EE sonra ne mi oldu?
Kesmeden biçmeden (ki ben vazo gidince sonra yine bir şekilde kullanırım o bluzu:)) ) bluzu vazoya giydiriverdim:)) Gözüme pek bir sade gelince de iki tane dev  tesbihle kokoşlaştırdım. Üstündeki çiçeklere bakmayın şimdilik  oradalar , sokağa çıktığımda dal toplamam lazım, bayağı büyük dallara ihtiyacım var (ağaç budama zamanını mı beklesem acaba),  biraz da tül boncuk  falan  onları da değiştireceğim nihayetinde önümüzde yıldan bol ne var?
Yılbaşında Tchibo da görmüştüm dekoratif  ışıklı çiçekleri, bir de sarmaşık gibi yapraklı olanlar vardı bu resimdekilere benziyor ama bunlar değil, onlar daha sade, kalmış mıdır halen bilmiyorum ama oraya elektrik götürme işini halledebilirsem neden olmasın der gibiyim. Yok yokk fazla hayal kurup abartmayayım değil mi, gitsin gideceği yere:))
Ayy siz şimdi ev ahalisinin tepkilerini de merak edersiniz. Ablam Brezilya da benimle uğraşacak hali yok portekizce öğrenme derdinde aynı lisanı bile konuşmuyoruz şu aralar:))  aney bir bana, bir vazoya sonra tekrar bana bakıp kafasını sallayarak gitti,kendini yormadı bu defa:)) Niye yorsun ki :) ben anladım onu:)))




Kolbastı oynayan bluz:))

Büyük geldi pek bir sümsük durdu.Benden zayıfmış:(


Ne yapalım bizde boyundan bağcıklı yaparız:)))


Tchibo da gördüğüm ışıklar,,ilki kumaş yapraktı benim gördüklerimin.

12 yorum:

  1. Ne denir?İlahi Fiamma ama cidden tesbih falan çok havalı olmuş ya..

    YanıtlaSil
  2. Bir bana yaratıcı,becerikli falan demezmisin?
    Nasıl da güzelleşiyor,işe yarar hale geliyor elinin değdikleri.

    YanıtlaSil
  3. çok yaratıcı çok beğendim çokkkk

    YanıtlaSil
  4. E vallahi olmuş ayol:)))

    YanıtlaSil
  5. 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi böyle bir değişimbuymuş gibi salonuna

    YanıtlaSil
  6. Adadenizciğim:) böyle alakasız bir vazon olmadığından aklıma gelmez diye düşünüyor olma yoksa bir yolla kurtulmak için yaratıcılığın işe giriyor:))
    Nedukcuğum, oldu vallahi:)yakından daha güzel aslında.
    Teşekkür ederim Özlemcem:)
    Benim yaratıcılığım zorunluluktan Tülinciğim:)
    Nazancığım çekmecelerde boşalıyor böyle değerlendirince hiç olmazsa, o tesbihlerde bayağı yer kaplıyordu:))iyi oldu canım.

    YanıtlaSil
  7. Aferin bacıııım....

    YanıtlaSil
  8. Şimdi ne desem ki, vazo çok şık olmuş, zevkine sağlık,böyle giydirip kollarını da böylr bağlamak hiç aklıma gelmezdi doğrusu, tebrikler şekeriiim:)

    YanıtlaSil
  9. banucami nalanım teşekkür ederim canlar.

    YanıtlaSil
  10. vazonun var ya, ya da küpün diyelim, vallahi dünyası değişmiş...
    o kadar sevimli olmuş ki...helal sana şulecik, ellerin der görmesin kuzuumm :)

    YanıtlaSil
  11. He hee Figen ablacığım elimiz camura bulanamıyor biz de boyle oyalanıyoruz:))

    YanıtlaSil
  12. Hihi kışın üşümez de iyi olmuş:) kolyesine takım küpe de yaparsan iyi olur bence:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil