.

.

31 Ekim 2012 Çarşamba

Toss Kapısı:))


3 yıl önce evde tadilat yaparken mutfak balkonunu  kapatıp yarı yarıya mutfağın içine kattık. Yarı yarıya diyorum çünkü kuzeye baktığı ve aynı cepheye bakıpda  tamamen mutfağa katan evlerde sorun yaşandığını bildiğimizden mutfakla balkon arasındaki duvarı kırdırıp kapıyı söktük balkon kısmına da tezgahı devam ettirdik ve ikisi arasına da  sürgülü kapı yaptırdık. Buraya kadar her şey iyi iyi olmasına ve biz bu halinden çok memnun olacağız olmasına  da havalar soğumaya başladıkça o sürgülü kapı ev halkına tehlike saçmaya başladı. Adeta bubi tuzağı gibi...Birimizin açtığı kapıyı bir diğerimiz kapatınca kapı açık sanan herkes en az gece boyu 2-3 kere kafasını çarpar oldu kapıya. Tosss, toss, tosss yani :)) Öyle ki içerden kim kafasını çarptığında hangi tok sesi çıkardığını bile anlar olduk:))  Eğer bu sene de kapı bu haliyle kalırsa özellikle annemle benim ecelimizle  gidemeyeceğimiz aşikar. Soğuklar bastırmadan öncelik tanıyıp bir el atayım dedim bu yüzden.

Sevgili Kadhija'nın (Creative Mind) bana hediye gönderdiği çok güzel el kınaları vardı. O elleri  ellerde kullanmaya kıyamadıydım bir türlü. O sürgülü kapının camına transfer etsem çok işime yarayacaktı üstelik. Nasıl olur diye düşündüm, ben mi beceremedim bilmiyorum ama küçük bir parçasını  cama aktarmayı denedim, ovaladım ovaladım bir şey olmadı, arkasından hafifce ıslatınca büzüştü ve ziyan oldu:( Ben de el şeklinde kesip koli bandı ile kenarlarından yapışacak şekilde cama geçici olarak monte ettim etmesine de camın buğulanması halinde o koli bandından kurtulup düşebilir. Çok  hoşuma gitti ve üstelik ev halkı tarafından da hemencecik benimsendi.


Ama tabii ben hem altı şeffaf olsun hem de el şeklini korusun istiyorum. Yani önce bunu şeffaf bir maddenin üzerine aktarıp sonra PVC kaplatabilsem çok iyi olacak. Şimdi eli yerinden sökemiyorum, evdekiler alıştılar yaa sökersem bu kere de sökmem sorun olacak. Elimde ziyan etmeden deney yapabileceğim bir tane daha var, şu an üzerinde duran eskimeden acele fikirlerinizi bekliyorum:)) Bu kınaların nasıl aktarılacağını bilen var mı?

20 yorum:

  1. ben evde değil ama dışarıdaki alışveriş merkezi vb kapılarında tos konusunda uzmanı:)) 2 kere estetik dikiş atıldı kaşlarıma hatta birinde ciddi açılma vardı 12 dikiş yedim:))çook tanıdık geldi okurken.aman dikkat!
    yıllardır kına yapıyorum ama hep kendim hazırlayıp yaptım.sadece bir kere denemiştim.arkasında şeffaf bir bölüm vardı ve onu çıkarıyorduk benim denemiş olduğum kınada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ahh ahhh neler gelmiş başına Alanaycığım.Benimde var birkaç dış deneyimim:) o otomatik kapılar beni görünce açılmıyor nedense. Bulacağız bakalım bir çare:))

      Sil
  2. Babam burnunu incitmişti sizin evdeki durumdan Şule abla. Aman dikkat diyeceğim ama sen yine bir cin fikirle birşeyler bulmuşsun kapıya gelenlere DİKKAT diyecek. Öptüm seni kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekciğim gerçekten bubi tuzağı gibi en çokda annemle ben isabet alıyoruz, 2 dakika mutfaktan ayrılıyoruz bir geliyoruz babam kapatmış kapıyı toossss:))

      Sil
  3. bu konuda hiç fikrim yok,hiç görmedim çünki:))

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun, kötü olur küt diye cama çarpmak (burdan anlaşılıyor ki benimde başıma gelmiş)...Bu arada sana gelecek fikirleri de takip edeyim ben bir yerlerde lazım olur dimi ama.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HA haaa sen de bizdensin:)) eskiden stiker çıkartmalar vardı ama tabii çocuklarınki gibi değil daha çüçek türü bişi varmıdır ki halen acaba?

      Sil
  5. ha ha ha zevkle okudum Fiamma; şayet kınalı el eskirse yerine kar taneleri yap oldu mu? çok tatlı olur. Sevgiler :)

    Şunun gibi mesela
    http://nedesembegenirsin.blogspot.com/2012/10/scak-silikondan-sus-yapm.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kar taneleriii hoş olur olmasına da camı silerken sorun olmaz mı? Şu ahşaba kolay transferler var onlar nasıl olur acaba?

      Sil
  6. Tanımlamayı cok sevdim,toss kapısı ;)ben de evvelki gece tosladım kapıya ve burnum kırıldı sandim,su an darp edilmiş gibi bir morlukla geziyorum.benim icin yanar doner ışıklı bir uyarı işareti gerekli galiba,bu sekilde kapıyı ancak farkedebilirim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsunnn:(bayağı bir tehlikeli nedense al ayak değşlde hep kafa çarpıyor :) özellikle alın falan, daha morarma yaşamadık ama olmasında evdekiler comodin kullanıyor hastanede alırız soluğu:(

      Sil
  7. Şulecim, Kadhija en iyi fikri verebilir diye aklıma geldi.Kına olduğu için cama uyum sağlayamamıştır belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorayım bakim Güldenciğim, Bunlar hazır kınalar sanırım. Renkleri de çok uydu oraya aslında bu yüzden vazgeçmekte istemiyorum.olmadı bu haliyle PVC kaplatıp daha sıkı yapıştıracağım:)

      Sil
  8. Fiamama aman dikkat edin yıllar evvel çalıştığım yerin cam kapısına kocam toos yapmıştı, ödüm kopmuştu bişiy olacak diye. Sonra açık/ kapalı yazılarından almıştık da bir daha başımıza gelmemişti. Kınaların nasıl yapıldığını hiç bilmiyorum maalesef ama sen bulursun ona bir güzellik:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çarpınca iyi çarpıyorsun Sevdacığım, gülerim genelde ama gülemiyorsun da üstelik:) Açık-Kapalı orada hoş durmaz:)

      Sil
  9. Vitray yapışkanlı kağıtlar var ya, transparan desenli onlar, camın her iki tarafından da aynı görünüyor, benden bu kadar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim aklıma geldi onlar ama öyle kesip ayıraileceğim desenlilerin görmedim, bütününü de kaplamam yapış yapış olur mutfakta camı silemem istediğim gibi:( Başka başkaaaaa? Koçtaş a bir gitsem şu sticker dünyasına bir dalsam ne iyi olur ama vakit yok:(

      Sil
  10. Ben hep farklı yerlere odaklanıyorum ama, o pencereler zor silinmiyor mu? Bu arada, Afyon Özdilek'te marketi ayıran camlar önceden boştu. Sonra bizim komşunun oğlu bir hızla camı görmeden koşup kazaya uğrayınca akıl başa gelmiş olmalı ki, sonradan tüm camlara enine çizikli, ince şerit yapıştırdılar. Fikir mi, fikir bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şerit fikri güzel can da büro gibi olmaz mı acaba. Ben bunu sökmede kullanmak istiyorum el formu çok güzel durdu yakından bakma sen ben resim çekemedim arkadan ışık gelince. Camları silmek zaten zor olay ama iç kapılar yormuyor ve çok kirlenmiyor da dışdakiler akrobasi gerektiriyor biraz, sağa sola süre süre:))

      Sil