.

.

9 Ekim 2012 Salı

Nazar Savar-1:))

Bir yerden hatırlıyorum diyeceksiniz bu terlikleri, haklısınız da:)) Hani geçen sene yemeni kumaşı ile üst kısımlarını yapmıştım(İşte burada o hali:),bir sezon kullandık eskittik ama altı halen sağlam öyle hemen gözden çıkarıp atmak yok. Teee Çeşme'den taşımıştım ben o terlikimsi şeyleri. Asıl amacım taşlı alandan denize girerken kullanmaktı ama  o olmadı, suyun içinde yürürken iyi de taşlı alanı geçince birinin kıyıya götürmesi ben yüzdükten sonra da getirmesi gerekirdi ki o hiç olmadı. 

Bugün cebimdeki resimleri bilgisayara aktardım, aktarırken de çok güldüm bu terlikleri bulunca, çünkü yapımlarına havuz başında başladım meraklı bakışların arasında, giy-çıkar, ölç-biç bayağı  bir göz üzerimdeydi ne yapıyor bu kadın diye...Neredeyse nazar değecekti bakışlarından ama  çok şükür bitirip geçirdim ayağıma:))




Pek bir rahat oldu, üst kısımlarının örgüsünde merserize ip kullandım yemeni gibi kolay eskimesin diye, arka atkıları rahat hareket etmesi  için 2 tane plastik halka kullandım. Çırt çırtlı yapacaktım ama  dikmeye üşendim bir an önce giyeyim diye son anda çıt-çıtlı yaptım.

Nazar savar mı bilmem ama beni bayağı mutlu ettiydi son haliyle, ee yaz bitti en az önümüzdeki iki sezon kullanırım, sonrası Allah kerim...Taban eskimedikçe kolay kurtulamaz elimden,sonraki yıl bakarsınız çizme yapar kışın da giyerim  bu taban elimde oldukça kim tutar beni:)))


32 yorum:

  1. Süper olmuş yaaa düşünsem aklıma gelmezdi örgü olduğu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili 1Gül, beğendiğine sevindim:))

      Sil
  2. Yapma böyle ya...İş çıkarma başıma benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AAa-aaa örgü ören sizlersiniz canım asıl siz benim elime ikide bir tığ aldırıyorsunuz:)) Yap yapp sen de yap:))

      Sil
  3. Ba-yıl-dım Fiammam, çok ama çok güzel olmuş, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. altı da örgü sandım ilk anda. Ne hoş olmuş:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok o taban Çeşme hatırası örgü gibi görüntüsü var ama plastik:))

      Sil
  5. E süpermiş, çok güzel durmuş ayakta :) mevsime göre değiştir, sıkıldın değiştir oohh ne güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Sevgili Ayserciğim önce bu hali ile kullanayım üstü eskiyince önerilere açığım:))Teşekkür ederim...

      Sil
  6. ooooh güle güle giy cancağızım.Ellerine sağlık,anlatımına hayranlık...

    YanıtlaSil
  7. fiammacığım ben de isterem bu terliklerden nasıl yapıldığını gösterirmisin çok sevdim ayaklarına da pek yakışmış şekerim insanın ayakları güzel olunca ne giyse yakışır aman nazarlardan uzakkkkkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim, altı hazır taban yani Twigy nin terliği idi önce alt terliği edinmen gerek, parmak arası terliklerden de olabilir üstü eskiyenler varsa ayır, üstü için şeritler örüyorsun bir de nazar boncuğu renklerinde yuvarlak birşey ön atkıları oturttuktan sonra ortaya sıkıca o daireyi dikiyorsun, yine arka bandı için 3'lü trabzanla şerit yaptın mı tamamdır. Teşekkür ederim güzel dileklerine tırnakları çekmemeye çalıştım:)) ayy düzelemediler halen bunalımdayım:( bir de 1 ay geçince kirli gibi duruyor deliriyorum ama yapacak bişi yok.

      Sil
  8. Harikasın, ellerine emeklerine sağlık,süper bir geridönüşüm olmuş,tebrik ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nuraycacığım teşekkür ederim...

      Sil
  9. Ellerine saglik cok güzel olmus

    YanıtlaSil
  10. Çok yaratıcı ve çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sena ve Annesi teşekkür ederim...

      Sil
  11. Bana deli diyene bak :)))
    Haaa düşman ayağa bakar diyosan o başka :)
    Bakalım seneye ne olacak o terliklerin haliii :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana deli deyip hakkını yiyemem:)) Deli deli yi bulur derim:)) Düşmanım yok be kardeş en azından benim bildiğim yok:)) Seneye bilmiyorum artık ne olacağını giyer gelirim sana:)

      Sil
  12. Canım (16.30)az önce gönderdiğin paketi aldım nefis bir görüntü ellerine yüreğine sağlık çok güzel.Gönderdiklerin benim için çok kıymetli nasıl teşekküredeceğimi bilemedim seni öpüyorum kocaman sevgilerimi yolluyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begoşcuğum beğendiğine çok sevindim, sevgi ağacının yaprakları her daim taze ve yeşil kalsın inşallah...

      Sil
  13. Rengini de tam tutturmuşsun şekercim, ellerine sağlık, ben de Banu abla gibi seneye ne olacağını merak ettim şimdi bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkerciğim teşekkür ederim. Laramız nasıl, geçenlerde face de resmini gördüm uzaktan mıncırdım, sevdim kokladım, eli hep ağzında herhalde şu günlerde dişlerini çekiştiriyor olmalı:)) Ateşi düştü mü? Yakında müjde vereceksin herhalde...

      Sil
    2. Seneye ne çıkarsa bahtınıza:)) ama yeni yaa seneye de giyerim bu haliyle eskitemedim pek bu sene ama çok rahat oldu belki babet yaparım seneye:))

      Sil
    3. Fiamma'cım ateş düştü de ya soğuk almış ya virütik bir durum, ağız burun kırılıyor, bana da bulaştırdı. Ana kız dökülüyoruz iki gündür, yarına Allah kerim.

      Sil
    4. Geçmiş olsun ikinize de:( TV de reklamlar da var babası baksın biraz yoksa ikiniz de birbirinize bulaştırıp duracaksınız:))

      Sil
  14. Bir de şapka ördün mü tamamdır. Tünik, terlik, şapka takımı ile yazlık giyim hazır:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Nedretciğim ahhh bir takabilsem o şapka denen şeyi, başıma neler öreceğim de, bant bile takamıyorum maalesef:( Teşekkür ederim...

      Sil
  15. Çok rahat görünüyorlar şekerim. Süpersin valla daha ne deyim. Ellerine sağlık. Keyifle ve sağlıkla kullan emi.

    YanıtlaSil