.

.

16 Ekim 2012 Salı

Giy de gel!!!

Şu güzelliğe, şu zarafete bakar mısınız?


Hani çuval giydirsem yakışır diyeceğim demesine deee , yaaaa ben de pek severek diktiydim bu hırkamsı şeyi  güme gitmesin yani durduk yerde.... Ne zaman üstüme bişi yapıp yayınlasam hani Banu diyordu yaaa '' Giy de gel, giy de gel'' gide gide öyle bir mevsime denk geldi ki gidişim, kendim yapıp da giyeceğim uygun bir şey bulamadım evde...eee tabii hırs yaptım:))

Ne de güzel taşıdın bee canım:))

Son kumaşçı ziyaretimde bu kumaşı sadece 3 tl ye almıştım. Çok güzel dantel görünümlü angoramsı bir dokusu vardı yumuş yumuş. Yazlık bir yeleğimi model alarak hemen aldım elime makası biçtim, diktim veeeeee kollu salaş bir hırka yaptım, Banu'ya giderken giymeye yetiştirdim ve şıklık yarattım kendimce...

Tabiii daha mevsimi değilmiş bunun da gün itibarıyla, gündüz azıcık farıdım ama akşam dönüşte iyi geldi, anladım ki  bayağı sıcak tutacak beni bu kışşş:)) 
(Yapmak isteyenlere çizimini ancak yarın yayınlayacağım, tarifle pek anlaşılır bişi değil, çizdim ama yayınlanacak gibi olmadı çizdiğim görüntü kirliliği yaratmayayım dedim yazıda.)

V yaka bir yeleğinizi kalıp alıp kol altından 4 parmak aşağısında bitecek şekilde kalıp çıkarıyorsunuz. Yelek kısmını teğel ya da normal makina dikişi ile dikiyorsunuz. kollu yapmak size kalmış. Yanlara volan ve hırkaya boy verecek dikdörtgenleri ben bittiğinde olmasını istediğim boyu belirleyerek kestim. Yani yeleğin uzunluğundan sonra  bitmiş halinin olmasını istediğiniz boy size kalmış. Diz kapağını ölçü olarak belirledikten sonra  arka kısmı için,  arka bedenin eni +90 cm boyunda bir parça kesiyoruz. Ön parça için bir yanın eni+ 43,5 cm'lik 2 parça kesiyoruz.  X işaretli yerlerden yeleğe birleştiriyorsunuz. zigzag yerleri extra birleştirmek keyfinize kalmış.
Jarse, penye gibi kumaşlardan yaparsanız etek uçlarını kıvırmak gerekmiyor ama benim gibi iri delikli dantel benzeri bir şey ile yaparsanız o da keyfinize kalmış... Dikerseniz benimle de paylaşın olur mu?

Benim hayalim kot ve pazen karışımı cepli kollu bir kışlık model yapmak:))


Bluzu kurtardık, şimdi dönelim yine güzel mankenimize:)) Sevgili Miraycığım, dünya tatlısı, pırıl pırıl, gencecik, becerikli, samimi, üretken, bıcır bıcır,kıpır kıpır, sevgi dolu bakan gözleri ile azcık muzur:)), tanımaktan çok büyük mutluluk duyduğum ve keyif aldığım ve de yine blog dünyası vasıtasıyla ilk olarak Arnavutköy Şenliğinde şahsen tanıdığım bir kardeşim. Ruhunun güzelliği yüzüne yansımış adeta... 

Eşine ve sana bir ömür boyu mutluluklar diliyorum Miraycığım, hiç değişme hep böyle kal, hep kendin gibi, hep cana yakın...

Hımmm şimdi ne yapıyorsundur acaba? Tahmin etmek zor değil benim için:))) Haftasonu buluşmasında Sevgili Kübra Hoca'nın dükkanını talan edip aldığı dekupajları, peçeteleri yerleştiriyor olmalısın hobi odana ya da çoktan kesip biçmiş transa geçmişsindir yeni yapacağın çalışmalarla:))
Yanılmıyorum değil mi, hadi gidip bir bakalım facebook'a ya da en iyisi bloğuna gidelim gül yaprakları dökülsün başımıza:))

Şiiiiiişt sessiz olunnnnnnn, uyumamıştır daha yakalanmayalım !!!Cupcakeleri de pek kıymetli, dikkat edin basmayın:))


23 yorum:

  1. cok güzel olmuş gercekten ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili İğne Oyalarım ve Hobilerim:))

      Sil
  2. gerçekten de çok hoşmuş hırkan, sağlıkla kullan:)))

    YanıtlaSil
  3. Giy de bize gel diyorum ben de belki Zerr,in de gelir üçlü buluşuruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giy de gel deyip beni strese sokmayın şekerim:)) ne giyeceğimi şaşırıyorum sonra:)) Sen gel yeter ki ben bunu giyer gelirim önümüz kış:))

      Sil
  4. Soğuk günlerde sıcacık giy.Çok güzel olmuş.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Canancığım...

      Sil
  5. Tam kamuflaj hırkasıymış.Çok severim. Bayıldım. Ellerine sağlık. ''Giy de gel'' diyemiyorum ama ''giy de üstünde görelim'':)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mankenim çok güzel be canım, onun üstüne nasıl giyipde resim çekip bir de yayınlayayım:)) Elbet bir gün biri atar face sayfasına bir resimcik bekle cani daha önümüz kış . Ben de böyle hem kamuflaj hem de salaş şeyleri seviyorum. Taytla falan da iyi duruyor gibi geliyor:))

      Sil
  6. Hadi hadi... sayemde yeni yeni pratik kıyafetler dikiyorsun işte :)
    Ama yaaa... o yan dikiş özelliğini çekmemişiiiiz, asıl özellik orada ya, hani o düz çıkıntıda :)
    Ne zaman geliyorsun bir daha, yeni birşey dikince mi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Vallahi kötü komşu adamı mal sahibi yaparmış sen benim gardrobu genişletip duruyorsun:)) Yan dikişler olsa da olur olmasa da Banucuğum ben diktim yoksa yırtmaç gibi açık durmuyor volanlar düşünce. Vakit mi vardı mankenim gidiyordu yoldan çevirdim:))

      Sil
  7. gerçekten harika olmuştu sana da miraya da çok yakıştı.o gün ben niye giymedim yaaa.bak şimdi kıskandım.ellerine sağlık şuleciğim iyi günler de giy.arada bana da ödünç verirsin di mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermez miyim Serpilciğim kumaşı bulsam bir de senin için:) Adama tembih ettim gelince 2 parça ayır diye bakalım gelecek mi? Öyle çok vardı ki kim aldı acaba?

      Sil
  8. Harika görünüyor, ellerinize saağlık. Dikebilmek isterdim ama çok usta olmadığımdan herhalde, nasıl dikildiğini bir türlü anlayamadım:)

    YanıtlaSil
  9. Ayy..bir dakika, bir daha okuyunca anladım herhalde. Zigzag yerleri birleştirmezsek yırtmaçlı gibi bir şey mi oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lila Handcrasftcığım fazla dikiş bilgisine gerek yok, makinaolmasa da olur yanlız elde makina dikişi yapmayı bil yeter. Zigzag yerleri birleştirmezsen yırtmaç gibi oluyor ama açıklık aşağı doğru volanlı sarktığından bellirgin bir yırtmaç olmuyor. olmuyor. eline bir peçete al peçete ile yap bak daha iyi algılayacaksın.:))

      Sil
  10. Dikiş perileri bir sende,bir Banu da.Yollayın azıcık Ankara ya doğru.
    Çok gezmelerde giy inşallah,pek güzel olmuş canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu benden kıskandı:)) Sen de kıskan hemen yollayayım Ankara'ya:))

      Sil
  11. fiammam harika olmuş bu.üstelik çokda pratik görünüyor.bravo valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pratik Alanaycığım, 2 saatte dikilebilir hele dikiş makinasıyla olursa 1 saat bile sürmez:))

      Sil
  12. Ablacım İnan ne yazacağımı bilemedim.. Çok teşekkür ederim. Tüm düşüncelerin senin gönlünün güzelliğinden.. Canımsın! İnşallah tüm dileklerin kabul olur.. Tekrar çok teşekkür ederim.. Seni çok seviyorum!

    YanıtlaSil
  13. Bu arada gerçekten ne yaptığımı çok net tahmin etmişsin.. SEVGİLER!

    YanıtlaSil