.

.

20 Nisan 2012 Cuma

Yeşil Ördek-idi....



Bir ördek olarak dünyaya gelmişti, avcıdan, tazıdan kaç, yırtıcı hayvanlardan kaç, kış geldi bir oraya bir buraya göç nereye kadar, artık emekli olup yerleşik bir hayata geçmek onun da hakkı değil mi?
Göçer kuş, nasıl olacak buu?
Son fırtınada kurtulamadı zaten elimde kalan en iyi resmi yukarıdaki:(  üstüne üstlük uzuvlarını da kaybedince acil olarak operasyona tabii tuttum. Ördek olarak zaten bana da pek yakışmıyordu, ne yani balkona her  çıktığımda gözüme iliştikçe ''Yeşil ördek gibi daldım göllere...'' türküsünü mü çığırayım işim gücüm hiç bitmez o zaman benim:)), yok yok uymaz pek bana...
Peki ne olsun? Bir serçe? Serçe olamayacak kadar büyük... Bir kırlangıç? Ama  yine çok cüsseli... Bir karga?Yok, yokkk...
Yoksa bir güvercin mi? Aman hiç istemem, onlardan kurtulayım diye balkonu F tipine çevirmedim mi ben:(

Derken derken sonunda buldum.... Bir martı, evet evet bir martı olsun, Istanbul olsun biraz, denizin sokak çocuğu ve gecenin özgür serserisi olsun......
Kah Rumeli Hisarında oturup bir türkü tuttursun bir garip Orhan Veli başının üzerinde uçuşurken martılar, kah bir Can Yücel şiirinde soğuktan moraran kanatlarını ısıtsın martılar...

Biz bakalım işimize eğer bu şiir dünyasına bir dalarsak hiç  çıkamayız içinden...

Bakalım yeşil ördekten geriye ne kalmış, envanter çıkaralım:

1 adet kopuk baş ve başı her defasında koparan bir ray
1 tek göz
1 tek ayak
1 gövde

Martı için bize ne lazım:

1 adet baş
1 adet boyun
1 adet gövde
2 çift ayak
2 çift göz
süs püs ve boya...
Şişten bir ayak ekledik, ana malzemeler tamam:)

En zor kısmı boya kısmı oldu ,beyaz boya tamam da onun dışındaki bütün renkler kurumuş, pul pul kazıdım şişe dibindeki boyaları canım çıktı boya imalat aşamasında Allahtan ki bu martının fazla renge ihtiyacı yok... Sonunda bitti ve yerine yerleşti. EEE ben sevdim bakalım siz de beğenecek misiniz?


Boyalar kurumuş, çok kötü:(( ez Allah ez...






Astık kuruyor:)

Geceye kaldık ancak bu gecelik bu kadar  resimleyebildik:))

Not: Ahşap boyama işlerinde vernik olarak ne kullanıyorsunuz, yani en iyisi ne arkadaşlar, bayatladığından mıdır yoksa kurumadığından mı nedir anlayamadım yapış yapış kullandığım Cadence su bazlı  vernik, düzeltmek için yapabileceğim bir şey var mı yoksa tam kuruma  gerçekleşince geçecek mi o yapışlık?

16 yorum:

  1. hikaye tadında bir anlatım.hayranım sana fiammacığım.hem okudum hem güldüm.kuşunda hayat bulmuş ellerin de çokta güzel olmuş.bayıldımmm.emeklerine sağlık.cila için AKÇALI SPREY VERNİK kullanırsan çok iyi netice alırsın.mat ve parlak olarak çeşitleri var.çokkk öptümmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sprey vernik kullanıp ortalığı kokutmayayım dedim de halt ettim yoksa genelde sprey kullanıyordum Serpilciğim bu elimde kalmış öyle.Sevdimmm ben de martı halini, hikayesi bir yana arka fon yeşil olunca yapma çiçeklerin arasında kayboluyordu şimdi gece bile şirin şirin bakıyor bana.

      Sil
  2. :))) Öldürmemişsin ya memnundur hayatından:))) Yakışmış gerçekten yerine.Ellerine sağlık. Ben de Akçalı sprey vernik kullanıyorum heryerde. En çok sarf ettiğim malzeme o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genleri ile oynadım Nedretciğim, ağa takılıp habire kafası kopuyordu. Teşekkür ederim. Şimdi bu verniğin üzerine spreylesem olur mu acaba bu sabah o yapışlığı biraz daha iyi bekleyeyim mi iyicene kurusun diye?

      Sil
  3. EVinize güzel bir martı misafir olmuş ne güzel eline sağlık canım bu arada benimde bir sürü kurumuş boyam var ne yapmak lazım onlara bilen varmı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracığım ben de bilmiyorum nasıl tekrar kullanılır hale gelir ama sert fırça ile vura vura beyaz boyanın içnde erittim. Belki mermer bir havanda döverek toz haline getirebilirsin. teşekkür ederim.

      Sil
  4. How nice! I like your shared detail about it! very smart :)

    YanıtlaSil
  5. Ördeği de martıya çevirdin ya, ne diyeyim ben sana, Allah beni eline düşürmesin :))))))

    YanıtlaSil
  6. Sen elime düşersen kolay canımm yaa, kokoş yapardım seni saçında tokalar kulağında küpeler, boynunda kolyeler, gözünde farlar yanağında allıklar dudağında kırmızı rujlar... Dur kaçma daha bitmedi....:))

    YanıtlaSil
  7. Martınız şok şeker olmuş.Yanına arkadaşlarınıda yapmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmak lazım da yapacak adam da lazım Sevgili Sabiha:))

      Sil
  8. ona can,renk vermis ;) Ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Vintage Duygular...

      Sil
  9. ay ne güzel bir yazı, ne güzel bir martı olmuş, ellerine gönlüne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdacığım teşekkür ederim.Bugün baktım da yazdıklarıma ördekle aynı fırtınada aynı kaderi paylaşmışız ikimizin de ayağında sorun:( o kurtuldu darısı beni başıma:)

      Sil