.

.

16 Nisan 2012 Pazartesi

2012 Yılı Dikiş Kutusu ve Müştemelatı Yenileme Çalışmalarının En Yenisinin Yenisi:))

Yorgunum da yorgunum:))) Dağılıp toparlanamamaktan tam toparlanacakken yenilerini ekleyip dağılmaktan dellendim. Malzemelerimden hiç şikayetçi değilim(!) el altında bulunmasını seviyorum çarşı pazar dolaşmak yerine ev içinde dolanmaktan ve yerlerini hatırlayamamaktan muzdaribim sadece. Ne çok el altında malzeme var envanter bile çıkaramaz oldum:))Bu yüzden benim her yıl yaptığım dikiş kutusu ve müştemelat çalışmaları bitip tükenecek gibi değil, hazırlıklı olun bu duruma, bir de halacığım Marmaristen malzemelerime yüklüce bir takviye yapınca yeniden yenilemek, yeni müştemelatlar yapmak elzem oldu. Hiç bir dikiş kutusuna sığamam ben bunca malzemeyle. Yazının başlığı konusunda  ise nedendir bilmem hiç sıkıntı çekmiyorum, bir önceki yazıdan kopya çek, başına ve sonuna ekle, gönder:))Bu sene rotar yapıp 3 ay gecikmeli olarak ele almışım dikiş malzemelerini:) İlki burada, daha öncekiler sanırım 10marifette:)

Gelelim dikiş kutusuna  yapılan müdahalelere ve yeni eklenenlere:)) Ana kutu ve makaralar için yaptığım kutuda radikal değişiklik yok, sadece yapışkanlı kağıtla kapladım.



Düz mukavva kartondan  3 tane çekmece yaptım, Paşabahçe'nin çok sağlam olan kutusunu dışlık olarak kullanarak 3 tane raf oluşturdum,  daha az el altında bulunmasını istediğim makaralar için mini bir dolap oldu bu kutu kullanımı da çok rahat.Henüz kulplarını takamadım daha doğrusu düğme ile mi kulp yapayım yoksa gerçek kulp mu takayım karar veremedim.  Müştemelata 2 tane tava yoğurt kutusu daha ekledim ki birine küçük ve orta boy fermuarları, diğerine uzun ve metal fermuarları yerleştirdim. Bu fermuarları bile boylarına göre ayırmak başlı başına bir iş ve bir tane fermuar aradın mı tekrar dağılması ise kaçınılmaz.  Her bir fermuarın başına kartondan delikli kağıtlar zımbalayıp lastikle bölüm bölüm bağladım ki bir daha kolay dağılmasın, neredeyse bir gece bu tasnif işi ile uğraştım,yer olsa ince bir boruya takmak çok daha kullanışlı olurdu ama olamadı. Lastik, cırt-cırt ve türevi malzemeler için bir kutu daha yaptım. Düğmeler halen karman çorman özellikle koyu renk bir dolu düğmenin ev içindeki akibetleri meçhul:)) Düğmeler bir araya gelince bu çekmeceli mini dolabın aynısı ebatlarında bu kere 6 gözlüsünü yapmayı planlıyorum ki boy ve renge göre ufakta olsa bir ayrım yapabileyim.



 Geldik işin en çetrefil yanına, en azından bu malzemelerin tümünü toplu halde tutacak yeni bir yerleşke lazım. Oturma odamızda ecza dolabı olarak kullandığımız bir kapaklı bölümün neredeyse yüksekliği hiç kullanılmıyor, ince bir sunta parçası keserek 2 göz olan dolabı 3 göze böldüm. Bu tür ince sanırım 7mm lik suntaları kesmek için önerisi olan var mı, kıl testere ile kestim ama çok zorlandım, nerdeyse 9 parmak kalacaktım:)Üst gözdeki 2 kutuyu evdeki ilaçlar için ayırdım birine hap birine solüsyon krem ve mai  ürünleri koydum lakin pek içime sinmedi kutuları da kaplamaları da acaba  ilaçlar için ayırdığım gözü tekrar sunta ile 2ye bölüp altlı üstlü 2 çekmeceye mi dönüştürsem:) Orta göze oje aseton ampul  gibi ıvır zıvırı, en alt göze ise dikiş malzemelerini yerleştirdim, bakalım kullandıkça sonuçları göreceğiz. Şimdilik bu kadar bir de daha önce yayınlamıştım nakış iplikleri işi bitti, daha kurdelalar, danteller, fistolar,kumaşlar var... Yünler var, boyalar var, boncuklar var, payetler pullar var, takı malzemeleri var. Ben dellenmeyeyim de kim dellensin:) Çekinmeyin unuttuğum varsa hatırlatın ağlayacaksam önceden bilerek ağlayayım...
.





29 yorum:

  1. fiammacım aslında çok şanslısın biliyomusun ,bol malzeme bol üretim ilham demek,gel gör yaşadığım şehri, fermuarı bile zor buluyorum :) olsun çok beceriklisin sen ,ne yapar eder derler toplar düzene sokarsın ,kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hobihuzurcuğum bazen malzeme tıkıyor seni, nasıl kullanacağını şaşırıyorsun, yıllarca kullanılmayan malzemeler var üstelik.Hele bir düzelsinler bakacağım çaresine

      Sil
  2. sen epey toparlamışsın, sen dur ben ağlarım:) aynı dertten ben de muzdaribim. dün biraz düzenyeyim diye bi baktım. tuhafiyeci mi, manifaturacı mı? neyim ben nedir bunlar diye çıldıracaktım:) az biraz düzenlendi.
    yaptığın çekmeceleri, yeni düzenini biraz kullan, aradığını rahat bulabiliyorsan demek ki doğru yapmışsın. olmazsa değiştirirsin yerlerini.
    kolaylıklar diliyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asortikciğim, ilaçlar için yaptığım içime sinmedi, genelde evde benden ilaç isterler 2. turda el atabilirim ancak şimdi çok sıcaklar basmadan kumaşları falan organize edeyim dedim. Ben de sana kolaylıklar diliyorum. paylaş sende belki ilham veriri bana da:))

      Sil
  3. Şu güllü kağıt var ya, bir daha bulamadım ondan yaaa :(( Bulursan ban da al olurmu 3-4 tane :)
    Yer bulamadığın malzemeler için sana pratik bir çözüm : Bana getiiiir , ben yer bulurum he he heeeeee :))
    Sevdim kutularınııııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım metre ile satılıyor bizim burada ben de ısmarladım dükkana getiririm dedi adam 20 sinde ineceğim, kaç metre istiyorsun sen onu söyle getirirse paniklemeyeyim. Benim elimde az kaldı bende alacağım bütün bu tür işleri aynı renkle kaplayayım dedim ama baştan akıl edemedim.
      Diğer dediğini de unutma sevdim bu fikri depo aranmayayım boşuna:))

      Sil
  4. HARİKA BİR FİKİR,ELLERINIZE SAGLIK.BENDE HEP BIR TARAFLARDA TOPLUYORUM.İŞE BAŞLADIMMI YINE DAGITIYORUM.
    BENIM BLOGADA BEKLERIM
    http://nulkam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ayn, sanırım Aynur:)) sanırım hepimizde aynı sorun var ama benim artı bir hobi odamın olmaması sorunu var bu yüzden ordan burdan bir malzeme alıp dağıldığımı da farketmiyorum taa ki tıkanıp kabus görmeye başlayana kadar:))

      Sil
  5. Bi boş dur bi:)) Durmadığın gibi poşetlerde bekleyen malzemelerimi de kafama kafama kakıyorsun bu yaptıklarınla:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He heee duracağım canım benim duracağım hatta ara ara elime repete işler alıyorum durmak için:)) poşet poşet başla düzenlemeye öyle daha kolay oluyor bilirim ben:))

      Sil
  6. Ohh ne güzel rahatlamışsındır,ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldenciğim rahatlayamadım daha canım yaa, başka işlerden fırsat buldukça yapıyorum ağır ilerliyor dua ette sıcaklar basmadan bitsin, daha yazlıkla çıkacak kışlıklar kalkacak iş çok yani bana:)

      Sil
  7. çok güzel olmuş.bende vakit ayırıp bi ara derleyip toplasam süper olacak kimin eli kimin cebinde belli değil bi durum söz konusu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fundacığım gözüne batmaya başladığına göre el atma zamanı gelmiş demektir. Ben daha incik boncuklara bulanmadım asıl buzdağının görünmeyen yüzü orası beni korkutup duruyor.

      Sil
  8. Ah Fiamma benim halim ne olacak, hem eve hem ofise sığamadım. Toparlayayım diyorum, bakıyorum daha çok dağılmışım bu arada kutular pek güzel olmuş, yapmaya üşenmesem beni de paklar bunlar ama bu aralar tembelliğimi ilan ettim ya hiç gözüm yemiyor:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tschibo da bu hafta çok güzel mdf kutular var işini görür belki ben de yarın bir gidip bakayıp diyorum belki kutu yapmak yerine dışardan maLzeme ile işleri hızlandırırız:))Yer sorunun yoksa çabuk toparlanırsın can sen:)

      Sil
  9. Süper şeker daha ne olsun ellerine kollarına fikrine sağlık. Sağlıkla kullanasın emiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

    YanıtlaSil
  10. ben ne zaman bu kadar düzenli olacağım acaba? çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhancığım iicene bunaldığında diyeyim ben sana:)))

      Sil
  11. ne çok uğraşmışsın, iyi cesaret valla. Onca malzemeyi yay, onları yerleştirecek mekanı yarat bir de topla.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cesaret mi bilmiyorum Saadetcciğim, malzemeleri bir araya getirmek zor olan kısmı hakikaten bu aşamada her yerden çıkan parçaları bir araya getirirken çok dağılıyorsun, ben hani bir yer yapim buldukça oraya koyayım demedim önce malzemeleri döktüm. Zevkli tek yanı toplanmış halini görmek:))

      Sil
  12. ZOr işler bunlar ama süper çözmüşsün Fiamma' cım. Ellerine sağlık. Kutuları kapladığın kağıt da bir içim su :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl zor olan senin işin canım benim, bizim malzemeler uykudan uyanınca ağlamıyor acıktım diye. Nasıl, napıyor prensesin, yeni bir şeyler öğretiyor mu sana? Kokla benim içinde...

      Sil
    2. Şimdilerde yüzüme şaşkın bir ifade verip a-a dediğimde kocaman kocaman gülüyor :)) Bir de benim ninnilere eşlik ediyor ee ee şeklinde :)

      Sil
  13. Well done my friend..what a beautiful way to organize crafty stash & sewing stuff!
    All the best :)

    YanıtlaSil
  14. Thank you Dear Khadija, I can be never organized with so much material:)) it will be continue:)

    YanıtlaSil
  15. Kutular ne güzel olmuş sevgili Fiamma.Malzemelerini bence önce kabaca gruplara ayırarak toparla,sonra detaylara inersin.(kolaysa sen yap diyeceksin di mi?).Sunta kesmek hele kıl testereyle,büyük başarı Kolay gelsin ne diyeyim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabihacığım, normal bildiğimiz suntadan ince bu sunta kolay kesiliyor ama testerenin arka bölümü yüzünden zor yürüyor başka çare bulamadım. Zaten grup grup yapıyorum tabii bulduklarımı:))Teşekkürler...

      Sil