.

.

1 Şubat 2012 Çarşamba

Sevgi Perdesi: Nereden Nereye...



Bir süre önce blogları gezerken, ki; kendimi çokça iyi hissetmediğim zamanlardı :(, Mahmur Prenses adlı blog arkadaşımızın ''Sevgi Perdesi'' adlı bir etkinlik düzenlediğini görmüş ve katılamamıştım. Geçen bu süre zarfında takip ettiğim blog listemdeki arkadaşlarımın teker teker  paylaşımlarını ve onların sevgi ile ürettikleri işleri  gördüm ve daha yakınen takip etmeye başladım. Taaa ki dün geceye kadar. Dün gece yine son yapılanlara bakarken 1 Mart tarihine kadar aynı etkinliğin  2. etabının başladığını okuyunca sevindim ve ben de katılmak istedim.
2009 yılında daha o zamanlar bloğum yoktu ve  www.10marifet.org 'da da çok yeni bir üyeydim. Sevgili Sesiber katılımı oldukça fazla üyeli ''Elim Sende'' adlı bir etkinlik düzenlemiş ve bloğunda bu güzel etkinliğe çok güzel ev sahipliği yapmıştı. O dönem 5 kişiden oluşan grup arkadaşlarım için çalıştığım ellerden hızımı alamamış ki  bir tane fazla üretmişim. Bu etkinlik için hazırladığım el ile ilgili ayrıntılı resimleri ve bu elin nasıl şekillendiğini ve neden böyle bir el yaptığımı yazımın satır aralarında burada bulabilirsiniz.Etkinlik bittikten sonra o eli ayrıca çerçeveletip yazlıktaki odama asarım derken, unutulmuş kalmış bir kutunun içinde. Ortadaki fazla eşyaları toplarken bu eli bulunca sevindim yazlığa gidecek eşyaların arasına koyup orada çerçeveletmek üzere yeniden kaldırdım. Sevgi Perdesi Projesini son okuduğumda ise o zamanlar sevgi ve heyecanla ürettiğim bu elin bu projede yer almasının ve bir umut olmasının beni  bir oda da yanlız bırakılmasından çok daha fazlasıyla mutlu edeceğini hissettim Mahmur Prenses'in Sevgi Perdesi ile ilgili açıklamasını da okuyunca ve kendisinden de onay alınca bugün arayıp buldum ve proje için verilen ebatlara göre yeniden şekillendirdim ve  az önce de bitirdim:)  Daha önümde 1 Mart'a kadar süre var, dışarıda lapa lapa kar yağıyor, lakin ben dışarı çıkabildiğim ilk fırsatta göndermek istiyorum ki sevgi adına yola çıkılmış bu güzel projede yerini alsın ve hayırlara ve de yeni dostluklara vesile olsun.

Nereden nereye değil mi yolculuk, nasıl su akar yolunu bulursa sevgi de akar yolunu bulur...

28 yorum:

  1. fiammacığım harika bir çalışma çok beğendim.ben de birşey hazırladım ama evden dışarı çıkamadığımdan daha gönderemedim.ev de oturunca amma iş çıkıyormuş.tahta evleri boyadım tavşancık yaptım,kaneviçemi işliyorum,şekerim ne kadar çok iş varmış off yaa yap yap bitmedi.artık sıkılmaya başladım sokaklara çıkıp yürümek istiyorummmmmmmm.kursa da gidemedik.arkadaşlarımı da özledim işte böyleeee fiammacığım

    YanıtlaSil
  2. Ev hayatı böyle Aksungurcuğum, dağılıp dağılıp toparlanıyorsun ortada bazen bir şey yok ama yine de ben ev kuşuyum:)) Kar yarında varmış üstelik yani bu hafta evi sevmeye çalış sen yine de:) Ben de sizlerden özendim zaten bu Sevgi Perdesi Projesinde, çok da severek yapmıştım o elleri ve yazlıkta yapayanlız bırakmaktansa güzel bir sebebi olan bir ele teslim edecek olmak ve sevgiye el vermek fikri dün gece beni heyecanlandırdı.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Fiamma,
    Hep derim, yolu sevgiden geçen herkesle birgün bir yerde buluşuruz diye, bu buluşma o buluşma işte.
    Elim sende projesinden haberim yoktu, bugün gördüm ve eminol içim kaynadı, harikaydı ve umudederim ki devam ederiz ;-) Belki "kalbim sende" olarak...
    Güzel hislerin, çaban, yüreğin, marifetlerin için sağol, sağ ol.
    Mutluluk ve huzurla...

    YanıtlaSil
  4. ben bu ellerden pano yapmıştım. hala koridorda duruyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beninki de koca bir pano oldu, şimdi yatak odamın duvarında. Bir süre dolaştı evde oturma odası ve yatak odası arasında:) Her an belki tek tek panolara dönüştürürüm 2 oda arasında dağıtmak için:))

      Sil
  5. Teşekkür ederim Ecehancığım bu güzel yorumun için, gerçekten güzel dostluklar kuruldu onmarifette ve beni bugün buraya taşıdı. Her geçen gün yeni dostlar kazanmak beni de mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
  6. Elim Sende Projesi zamanlarında ben bu alemlerde değildim herhaldeki haberim yoktu.Senden duyuyorum canım.
    Projeni çok beğendim.Bencede bir duvarda yanlız kalmasından daha hayırlı bir amaca faydası olacak.
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emeldenciğim, teşekkür ederim, o zamanda böyle bir çalışma olma yolunda yorumlar vardı ama sonuçta herkes bir elim olsun da karar kıldı. Süre yeterli benim için yeni bir şey üretmek için lakin bu el bu vesile ile değerlensin ve sevgi de yerini alsın istedim sağolsun Mahmur Prenses de bu isteğimi sevgiyle karşıladı.

      Sil
  7. "Elim sendeeee" demek geldi içimden :)
    Ne güzel bir fikir gelmiş aklına, aklını seveyiiiim :)

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. Tülinin teşekkür ederim, 2009 da yaptıydım ve ben senin de bu projeye destek verdiğini şimdi Dilekciğimin yorumunu okuyunca öğrendim. Merakla bekleyeceğim can, yarın yüreğim sizin yanınızda.

      Sil
  9. Bu proje benim katılmakta feci tembellik ettiğim bir proje oldu. Sürekli aklıma geliyor, sizlerde görüp görüp ne güzel diyorum ama eyleme geçemiyorum. Bunda da vardır bir hayır... Senin el nefis olmuş Fiamma' m. Yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cebimdeki Renklerciğim, teşekkür ederim gerçekten özenerek yapmıştım bu elleri arkadaşlarım için sevgiyle. Daha vakit var bence eyleme geçirir seni de böylesi bol bir zaman:))

      Sil
  10. çok heyecanlandım birden ne güzel iki proje birbirine destek verdi. Gelen sevgi perdesi çalışmalarında ortak bi yön var hemen hemen bir çocuğunda kalp kullanılmış. Bu kalplerde sevgi var ve hayat boyu hiç eksilmesin. Gerçekten çok değerli bu parça benim için iyiki katıldınız. Umarım daha birçok kişi katılır ve dostluklarımız paylaşımlarımız artar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahmur prensesciğim teşekkür ederim. Umarım eline geçince de mahcubiyet duymam bu güzel yorumundan, sevgi ile ürettim ve onu diğer sevgi ile üretilenlerin yanına yolluyorum.

      Sil
  11. Amin diyorum ve beğendim canımcım. Bizde yarın Tülin Sultan ve Nazanımla buluşup projeyeleri buluşturup kargoya vereceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekciğim, ne güzel bak sizin katıldığınızı bilmiyrodum ben iyi oldu takip edeyim yayınlayın ama göreyim bende:)
      Her ikisini de benim için öp yanaklarından.

      Sil
  12. inanmıyorummmm:))bende el yaptım ama böyle değil.tabiki sen çok önce yapmışsın:)bugün kargoya verdim.bakalım.çok beğenmedim yaptıklarımı ama senin el şahane olmuş fiammam.hadi bakalım perdemiz ilgiyle sevgiyle büyüyecek ve şahane olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmuştur Alanaycığım olmuştur. Ben de dün boyutlarını küçültmek için bayağı uğraştım, çok büyük geldi hatta bir ara üzüldüm de Mahmur Prenses bloğunda yazı yazmış ama ben sığdıramayacağım diye panikleyip:)

      Sil
  13. çok güzel benim el becerim yok galiba:( ama çok güzel gözlemciyimdir zevkle bakıyorum resimlere çok güzel.

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederim Sevgili Sİyahkuğu, elbecerisi zamanla yapa yapa gelişiyor, ben de yaptıklarımı sıfır tecrübe ile bodoslama dalarak yapıyorum, kurs görmedim, göremedim, yanlız her daim hobilerim vardı. Bir yerden başlamak istersen yolun açık olsun çünkü gözlem'i sentezleyip eyleme dönüştürmen çok kolay olur senin açından.

    YanıtlaSil
  15. çok heyecanlandım, ben de katılacağım ama düşüneyim, boncuklu bişiler yapmalı:)))

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlık ne güzel olmuş, proje de çok güzel.. 1 mart mıydı son tarih?:)

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Boncukçu bocuk gözlü bembeyaz bir kedi yapabilirsin mesela. Hadi katıl çok sevindim.
    Ecerceciğim, 1 mart son katılım tarihi neredeyse 25 gün var, hadi sende katıl,bu 2. etabı, 2 perde birleşecek mi bilmiyorum ama 2 kanat olsun en az:)) Şöyle eskiden omo reklamında vardı bütün sokağı kaplayan keşke öyle bir şey olabilse:)) Ben mahmur prensesten fazla mı hayal kurdum ne :))

    YanıtlaSil
  18. çok hoş bir çalışma olmuş Fiammacım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. bu güzel elin ve diğer 4 elin beraber durduğu bir proje de bende var ama hâlâ kutuda.
    Açıp baktıkca tek tek seviyorum her iribni. Gerçekten de sevgi ile hazırlamıştık dostluğumuzun imzası olmuştu. iyi düşünmüşsün:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalancığım, bak 2 yıl geçmiş bile üstünden o etkinliğin. Benimde çok içime sindi böyle bir projede yer alacak olması.

      Sil