.

.

11 Şubat 2012 Cumartesi

Kar Adamlar:))



Dün kendimi nihayet sokağa attım postaneye gideceğim diye tutturarak yoksa bırakmıyor evdekiler. Aman Allah'ım ne güzel şey dışarıda olmak. Kapıdan çıkarken beni kardan adamlar karşılayınca da pek bir mutlu oldum. Benim çocukluğum  90 daireli bir apartmanda geçti, bu nedenle kar yağdığında tüm apartmanın çoluk çocuğu toplanıp devasa boyutlarda bahçemize kardan adamlar yapardık, herkes saatlerce çalışırdı, çevredeki bahçelerden temiz kar taşırdık. Daha çok sitenin gençleri , büyükleri kar adamı şekillendirirdi, biz taşıyıcı sınıfındaydık ki el değmemiş temiz kar bulacağız diye kovalarla tepe bayır dolaşırdık. Bazen 2 bazen 3 grup halinde hangi kardan adam daha güzel olacak diye yarışırdık. Kar kalkardı ama kardam adamlarımız öyle sıkı ve öyle sağlam yapılmış olurdu ki uzun süre kalırdı bahçemizde. Bahçemiz içinde küçük bir çam korusu barındırırdı ve özellikle kardanadamların o çamlıkla birleşen gece görüntüsü muhteşem olurdu.  Halen oturduğum site ise çok daha büyük konut açısından ama böyle toplu girişimler neredeyse hiç olmuyor, çocuklar münferit oynuyor abuk sabuk kar topu atmak , birbirlerini kara gömmek(!) karda yuvarlanıp abukça boğuşmak ve böğürürcesine bağrışmak  dışında da kendi aralarında da öyle aktiviteler yapmıyorlar nedense.
Sitenin esnafı sıkılınca kardan adam yarışına girişmişler.Harıl harıl çalışıyorlar. İşte size site esnafının kar adamlarından bir demet. 





23 yorum:

  1. Ben bu sene hiç bir yerde kardan adam görmedim :( Ayrıca 90 daireli bir bina mı? amma büyükmüş yahuu!!

    YanıtlaSil
  2. fiammacığım bu sene kara doyduk.herkes harika kar manzaralarının resmini çekti,sizin kardan adamlarda pek bi yakışıklı şekerim.ne yazık ki ben karda dışarı hiç çıkmadım çünkü çok çabuk düşerim,kırarım bir yerlerimi diye ev de nakış,örgü.ahşap boya üçlüsüne takıldım valla iyi de oldu.öperim ve evde ki herkese selamlar benden

    YanıtlaSil
  3. :))site esnafına bravo.çocuklar konusunda haklısın şekerim.bu hafta en az 20 göz morarması,3 kafa yarılması(zira kar değil buz atıyor sıpalar birbirlerine)cilt tahribatı sayılamayacak kadar çoktu.bu oyun değil bildiğin şiddet ve bundan zevk almaları beni korkutuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanaycığım evet haklısın adını bulamıyorum camdan baktıkça çocukların yaptıklarına ama şiddet dolu kar ile oyunları. Kar topunu sıkıp su ile ıslatmanın başka adı yok. Bir de gömüyorlar kara birbirlerini nefessiz de kalabilirler kalp krizi de geçirebilirler şokla, astım krizi de oluşabilir sonra dövünsün ana babalar:(

      Sil
  4. Sevgili Pelin PA, eğer yolun düşerse Dünya Göz Hast/ Etiler'in yanındaki bina:)) hem 90 daire hem de dublex ve tek giriş:) 5 katlı gel çık için içinden mesleki olarak:)Burada ise halen kardanadamlar erimedi duruyor:)
    Serpilciğim, güzeldi kar manzaraları doyduk mu bilmem ama arkası gelecek diyorlar. Aman çıkma özellikle yokuş diyorsun evde de üretiyorsun nasılsa:)

    YanıtlaSil
  5. benim hiç kar anım olmadı. İzmir'de büyüdüm. Evdeysen, işe gidip gelmen gerekmiyorsa çok eğlenceli bir şey sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir'e kar yağdı yaaa, eeebir tane anın oldu işte bak seninde Saadetciğim. Ben halen oğluşun kızak istemesine gülüyorum 2 damla kar görünce devamı gelir sanıp:) Evet eğlenceli bişi kar da çalışan ve özellikle Istanbul gibi büyük şehirlerde çok zor.Buraya ilk taşındığım senelerde ise azaptı benim için çünkü hacıosman bayırı denen bir yer var hemen donar yol kapanır ve evsiz kalırdım gecenin bir vakti taksi falan çalışmadığı için:(

      Sil
  6. Ada hala kar sayıklıyor. Bugün bahçede otururken biz deniz manzarası olsun diye konuşuyoruz Ada 'ama donmuş deniz olsun' diyor....
    Rusya'ya gitmek de ayrı bir ideali.....

    YanıtlaSil
  7. Şule abla biz hala iş çıkışında yoğun kar olduğunda hem kartopu oynuyoruz. Hemde kardn adam yapıyoruz he he hemde bakanlığın bahçesine. Kar görüntüleri soğuk görünüyor. Seninde canlı bağlantınla bizim ev fokur fokur kaynıyordu canım sevginin sıcaklığıyla. Öptüm seni kocaman kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz zaten hiç içeri girmiyorsunuz ki, bakanlık ta çalışan kadar kardanadam yapmış olmanız lazımdı bugüne kadar:)) Nasıl canlı bağlantı yaptım ama:)) he heee bundan sonra bende varım toplantılarda canlı yayına katılacağım:))

      Sil
  8. buraya kar yağmamıstı biz evde çoluk çocuk dua ettik bu hafta heryer kar içinde geçtiya dualarımız kabul old şükür rabbime biz sıcacık evde kar keyfi sürdük .Rabbim soğukta kalanlarında yardımcısı olsun..lütfen yorumsuz gitmeyin bendende olurmu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Asuman, Yenii izleme listesi oluşturuyorum ama seni ekleyemedim:(Bırak yorum bırakmayı izleyemeyeceğim bile yayını diye üzüldüm:( Neredesin bilmiyorum ama İzmir e bile yağdı kar bu sene.Kar içerde olunca keyifli ama Allah dışarıda olanlara güç versin.

      Sil
  9. Biz de çocukken çok kardanadam yapardık ama malum bu memlekette kar yağmıyor. Bir de ben öyle dengesiz bir çocuktum ki Fiamma' m, karda 3 adım atar 4. de düşerdim. Sürekli yerden toplarlardı beni. :) Haftasonu ben de sokaklardaydım açık hava iyidir iyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cebimdeki Renklerciğim, sizin oraların iklimi gerçekten başka lakin yağmuru feci oluyor. Bu sene İzmir'e yağdı kar seneye belki size de yağar iklimler değişiyor...
      Ben daha bu yıl düşmedim karda ama senden kalır yanım yoktur:))

      Sil
  10. öncelikle o koltuk değnekli kardan adama bayıldımmmm :))))

    cankuş ben hiç kar yağmayanbir yerde yaşıyorum..yalnız buralara gelmeden önce gırtlağımıza kadar kar içindeydik :))) ben hep doğuda yaşadım :)

    geçenlerde burada da bi kar yağdı, herkes şok geçirdi.tabii nerden bilsinler güzel kardan adam yapmayı :))))

    bir çıktım sitenin bahçesineeee..bahçeye 5 tane kardan adam yaptımmmm :)

    ayy bi görsen cankuş ne kadar kocaman oldularrrr :))))

    ondan sonra biraz seyrettikten sonra baktım yağmur yağacak ve bozulacaklar, hemen gittim yanlarına..yağmur bozacağına ben bozayım dedim :)

    her birine
    -YALAN SÖLÜYORSUN ÜLEEEYYNNN!!! diyerek tokadı yapıştırdım..hepsi darmadağın oldu :)))

    kardan adam tokatlamak ne zevkliymiş ya :))))

    çok öpüyorum seni dünyanın sekizinci harikası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkiler de eridi, yani erimiştir:( yağmur yağdı bugün, daha önce söyleseydin yaa ben de gider tokatlardım bizimkileri, hiç denememiştim:))

      Sil
  11. Sonunda birileri yapmış bir kardan adam,günün anlam ve önemini idrak ederek. Sevgiler ve Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pek keyifliydi, ben de özendim bir daha yağarsa ben de yağacağım bir tane:))

      Sil
  12. Bu kış hakikaten kara doyduk...yağarken seyretmesi zevkli ama 1 hafta kalkmadığı zaman hayatı olumsuz etkiliyor.Ne olur artık yağma!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepciğim Pazartesi kar kalktı diye camları sildim bir güzel, her yanım hücre halinde ağrıyor, daha bezleri yıkamadan yağmur başladı, şaka gibi, (Rabbim bayılıyor benimle şakalaşmaya:) ) güldüm geçtim varsın temiz cama yağsın dedim, hiç durmadı dün gece geç saate kadar, gece yatmazdan evvel kendimi ertesi güne hazırladım aman kar olmasında yağmura razıyım bütün gün dışardayım diye. Sabah 7 de bir uyandım, pir uyandım her yer bembeyaz:))) Bu yüzden benden medet ummayın, ben en azından ne olur yağma bile demeyeyim ters tepiyor:))

      Sil
  13. ablacım merhaba :)) epeydir ugramamışım affet olur mu? sana fellah köftesi getiridm bak :))
    ablacım yapıp buzlugada atabilrisin bilmişlik yapmiyim de buzlu buzlu haşlarsan dagılmaz cnm ablam yakın olsak yapardım ben sana nalan ablamıda çagırıdım yerdik:))

    YanıtlaSil
  14. Fiammacım zahmetli iş ama kafa dağıtıyo yavaş yavaş işliyorum renk çok olursa zorluyor biraz beğendiğin resim olursa leylagnr@yahoo.com adresime gönder bende 4-5 doya var içinde varsa açılımını yollarım kollay gelsin sana ama bitince şahane oluyor..

    YanıtlaSil
  15. fiamma ablacım gene ben geldim:)))
    geçen gün duvar kağıdı ile yazı paylşatım yorum yapan herkes senin ne kadar güzel yaptığından bahesetti ama ben kaçırmışımm bulamıyorum da meraktan çatlıycamm hangisi??

    YanıtlaSil