.

.

14 Şubat 2011 Pazartesi

Peçete Transfer Çalışmaları-4 Bir Kesme Tahtası Yolculuğu:)

Böyleydi, böyle olduydu:)
Bu hafta boyalara ve şu  transfer işlerine bulandım. Elime geçen peçeteleri uygun objelerle eşleştirip yenileme yapıyorum. Bunların genel  adına DIY(Do İt Yourself) diyorlar da benimki bu sefer DIY&DIA (Do İt Again) oldu:)) Bir yıl önce mutfakta durup duran bu askılı kesme tahtasını altı yapışkanlı kağıtla kaplayıp üzerine nazar boncukları yapıştırmıştım. Alt yüzeydeki fasulye mercimek gibi malzemelerle yapılan süsleri öyle sağlam yapıştırmışlar ki o an kazıyıp sökmeye üşendimdi ama kağıt kaplayarak yaptığım şey de bir türlü içime sinmedi. Evde tadilattı boyaydı badanaydı derken vedaşalacağım eşyalar arasına girdi bu kesme tahtası da:) Bu hafta ona vedalaşma  töreni düzenlerken hadi dedim bir daha el atayım, bakalım ne olacak? Söktüm çıkardım boncukları kağıtları, kazımaya başladım o kabarıklıkları düz bir zemin ulaşana kadar kazıyıp zımparaladım. Sonra badanadan arta kalan boyalardan rastgele birini alıp boyadım. Boyarken kaymak gibi bir yüzey olsun istemedim fırçayı taptaplayarak pürüzlü bir doku elde edip kurumaya bıraktım. Bayağı eli yüzü açıldı. Şimdi peçete transferine geldi sıra:)) Onu mu yapsam bunu mu yapsam derken yine şişeli olan bir peçete geçti elime..Tek bir peçete devamı yok! Peçeteyi kestim katlarını ayırdım,kesme tahtasına uygun bir şekil verip kestiğim peçete parçalarını düzenledim, transfer tutkalını sürüp kurumaya bıraktım ardından bir de vernikledim. Ohhh rahatladım,  vedalaşalım derken adeta yeniden merhabalaştık :)))
Hadi siz buna bakadurun ben gidip diğer planladıklarımı da bitirip geleyim:)))
Kazıdım, kazıdım,kazıdım...
O zımparalamak için kullandığım  alta görünen
ahşaplı ponza'ya dikkatli bakın, az sonra o da değişecek:)))

İşte olduuuu:)))


9 yorum:

  1. çokk güzel olmuşşş.çok beğendim.emeğine sağlıkk

    YanıtlaSil
  2. tek kelimeyle süper olmuş, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Fiamma canım,artık peçete transferinde acemiyim dersen seni rahatlıkla vurabilirim..O kadar güzel olmuşki..Peçetenin desenide harikaymış...

    YanıtlaSil
  4. Süper olmuş... Çok beğendim. Ellerine sağlık. İyi ki ona bir şans daha vermişsin. Benim eski kesme tahtam da sırasını bekliyor:)

    YanıtlaSil
  5. yeni hali kesinlikle çok daha şık

    YanıtlaSil
  6. OHHH,MİSS GİBİ OLMUŞ..

    YanıtlaSil
  7. bayıldım son haline nazar boncukları çok güzel durmş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Bir de atmayı düşünüyordun öyle mi bu tahtacığı, bak ne güzel olmuş:) Nerden buldun bu kadar uygun peçeteyi, bravo yani, cuk oturmuş, hemide hiç buruşturmadan yapıştırmış hatun, kıskandım yaaa:)) Şimdi neler yapıyorsun, çabuk bitir merak ettim:)

    YanıtlaSil
  9. Banucam, az bekle bugün iş çıkmadı gezdim:)) çabuk olmuyor kuruyor aceleye getirme beni:))
    Sevgili Güzelce ama o değişmeden önce ki hali yoksa yeni halini beğenmedin mi:( ?
    Tülin'in, Adadenizciğim,Pembedüşlerim,Özlemcem teşekkür ederim o güzel yorumlarınıza...
    MarifetliPerim hadi sende yap belki bende ilham alırım yeni objeler için:)
    Nazancığım ama öyle vallahi acemiyim,peçetenin desenini bende sevdim :))

    YanıtlaSil