.

.

22 Şubat 2011 Salı

DiReNiŞ VaR!!!

Geçen hafta kaftanlar, dekupajlar, boyalar derken sanırım evdekilerin sınırlarını iyicene zorladım, hep bir ağızdan dellendiler:( Ben size demiştim sonum iyi değil, bu işlere burada bulaşmayayım diye:( Ama haklılar, çünkü evde durum aynen şöyleydi, bir yanda  büfe, sehpa, etejer üzerlerinde dizi dizi kaftanlar, sihirli kutular, telefonluklar bunlardan bir kısmı biçilmiş dikilmeyi bekliyor, bir kısmının ilk boyamaları yapılmış, bir kısmı boyanacak, bir kısmı da düzeltmeleri yapılıp süsleri takılacak diğer yanda kalorifer üzerinde ahşap boyanmış objeler,dekupajı yapılmış verniklenecekler, balkonda kumaş dekupajları, boya kutuları, fırçalar, ipte kurumayı bekleyen boyaması yapılmış şemsiye kılıfı,sağda solda kırpılmış peçeteler,orta sehpa da tutkal, ahşap boya kutuları, makas, kumaş, silikon tabancası,takı malzemeleri...EE ne var azcık dağılmışım yani isyan etmeseler olmaz mıydı ama durum öyle değil önce ben başlattım herşeyi; oraya gitmeyin, ona dokunmayın, ellemeyin kuruyor, deymeyin boyanırsınız, vernikledim oraya bir şey koymayın, dökersiniz sallamayın, dikkat edin çarpmayın diye diye öyle bir alan daraltması yapmışım ki farketmeden isyan bayraklarını çektiler ve söylenmeye başladılar, hem de destekli, organize bunlar vallahi, ağız birliği etmişcesine birinin bıraktığı yerden bir diğeri başlıyor eksiksiz cümle oluşuyor. Korktum mu? Tabii hayır:)) Toparlandım mı? E birazcık, özde olmasa da sözde:))Hemen elime evde giydiğim beyaz bluzumü alıp tam kalbimin üzerine Signor Linea'yı  nam-ı diğer Bay Meraklıyı ''mesaj içerikli'' çizdim, ütüleyip hemen giyip sessiz direnişe geçtim. Mesaj alındı ama halen duygu sömürüsü yapmaktayım. Bay Meraklı'nın çizgileri beyaz ,bluz siyah olana kadar üzerimden çıkartmayacağım:))))


Kalem kumaş boyası kullandım ama ucu kalın olduğu için dağılma yaptı biraz:(



10 yorum:

  1. çok güzel olmuş ellerinize sağlık iyiki direniş olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Harikasın Fiamma'cığım. Söyle evdekilere yalnız değiller. Herkesin ailesi katlanıyor da onlar niye katlanmıyorlarmış bakalım? Ben epey ''menopozdayım, kızdırmayın'' diye idare ettim de artık kimse yutmuyor. Ben de kendimi salonun bir köşesine sıkıştırdım:))
    Bütün dekupaj çalışmalarını hayranlıkla izliyorum. Çok güzeller. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. hem suçlu hem güçlü olayı olmuş sanki. Aslında şöyle rahatça dağılabileceğimiz hobi odalarımız olsa evde ne iyi olurdu:))

    YanıtlaSil
  4. Benim de bu şemayı bulmam,
    göğsümü kaplayacak kadar büyütmem,
    tüm giysilerime çizmem lazım.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Waterlily,Nedukcuğum,Adadenizim ve Tülinciğim teşekkür ederim direnişime verdiğiniz desteğe:))
    Tülinciğim Sg Linea zaten protest bir karakter gerisi benim uyarlamam sipariş verirsen senin içinde hayalindekini çizebilirim gibi geliyor:)
    Adadeniz'im hobi odasından vazgeçtim daha rahat bir çalışma alanı olsaydı doğrusu hayır demezdim:)))

    YanıtlaSil
  6. Bizim evde direniş, duygu sömürüsü geçmiyor, Solmaz sultan yemiyor, olmadı, ben alışverişe gittiğimde kendisi el atıp toparlıyor, karşı gelmek mümkün değil :)
    O nedenle dikiş dışındaki işler dışarıda yapılmak üzere havaların ısınmasını bekliyor, o zamanda bahçe işlerinden zaman kalırsa tabiii:)
    Ama boyaman, seçtiğin model harika, boyama kalemleri büyük kolaylık sanırım, en kısa zamanda edinmem lazım, benim neyim eksik, ben de boyarım:))

    YanıtlaSil
  7. Beterin beteri varmış desene Banucam:))) Ama dikişte dağınıklık yaratıyor. Dekupaj çalışmalarını merakla bekleyeceğim:)Boyama kalemlerindense kumaş boylarını tercih ederim dağılma yapıyor özellikle penye kumaş üzerinde. Kumaş boyaları ise tam dokuyla örtüşmüyor plastik tabaka gibi kalıyor en azından benim yaptıklarımda veya benim kullandığım markada, ben de başkalarını deneyeceğim naturel bir boyama olsun istiyorum aklında bulunsun senin de bir malzeme bulursan bana da yaz.

    YanıtlaSil
  8. hehe:=) Benim annem de çok çekti benden:) Allahtan evlendim de ikimiz de kurtulduk :) şimdi gönlümce hobi odası kurdum, ev baştan sona bana hizmet ediyor :) Zavallı eşim.. bir koltuğu bir laptopu var o da kucağında:)evdeyken dışarı çıktığımda annem yanımdaki arkadaşımı arar tembih ederdi, ona birşey aldırtma diye:) çünkü her seferinde yün poşetleri, takı malzemeleri kumaşlarla falan dönerdim:)

    YanıtlaSil
  9. Ne olacak bizim halimiz böyle acaba Sevgili Narsistanbul:))

    YanıtlaSil
  10. süpersin fiammacım durum biz de de böyle benimkiler daha küçük olduğundan laf edemiyorlar ben bastırıyorum ama biraz daha büyünce bilemiyorum durumumu bu protesto yöntemini uygulamaya sokarım ben de :)

    YanıtlaSil