.

.

1 Şubat 2011 Salı

Derledim,yeniledim...



Atmadıkça iflah olmayacağım, bunu bile bile niye uğraşıyorsun diye soruyorum kendime. Bugün güya canım hiç bir şey yapmak istemiyordu ama nasıl akşam olduğunu anlamadım. Önce bu kaplumbağa sabunluk geçti elime çekmecelerin birinde,çıplak görüntüsünü pek sevmedim oysa kaplumbağayı çok severim ama soğuk ve çirkin geldi bu nedense üstü birşeylerle kapanmalı diye düşünürken eski adıyla 1 ytl ciden aldığım deniz kabuklarım geldi aklıma, bir küçük balık sabun, bir tuf deniz minaresi, biraz kuru dal, bir tahta gül ile yazlıktaki banyo için bir derleme yaptım. Gidene kadar hepsi dağılır bunların strechle kaplamaya üşendim, deniz kabuklarının durduğu ambalajı itina ile söküp onuda giydirince hazır alınmış gibi oldu:)


:))
Sonra baktım aynı çekmecenin derinlerinde el yapımı haldeki bu kutu dağılmış duruyor, elime alınca daha da dağıldı.Kemik mi fildişi mi pek anlamadım ama el yapımı olduğu kesin, hadi dedim işe koyulmuşken ona da el at. Attım atmasına da japon yapıştırıcısının ucunu açmaya çalışırken öyle bir elime döküldü ki, ellerim bileklerime kadar japon yapıştırıcısına bulandı. 20 dakikamı almadı bu kutuyu yeniden eski haline yakın bir hale getirmek ama 3 saatte temizleyemedim ellerime bulaşan japon yapıştırıcısını, ne aseton kaldı sürmediğim ne ponza taşı sonunda makasla kazıdım adeta halende yer yer kabuklar kaldı:(, ne menem şeymiş yaaa...
Sen misin canı bugün hiç bir şey yapmak istemeyen, ne demişler şeytan azapta gerek:)))

8 yorum:

  1. Hhah,ha...Bu sene yazlığa gidilecek bu durumda:))
    (ben niye seviniyorsam??)

    Üzeri minyatürlü kutu Kapalı Çarşı yı hatırlattı sabah sabah.Fildişinden ,üzeri minyatürlü minik enfiye kutuları satılırdı kuytu dükkanlarda..

    YanıtlaSil
  2. Ahh canım bir bilebilsem gidecekmiyim diye şimdiden.Biz yazlıktan dönerken tam derlenip toparlanıyorum, perdeleri bile söküp, örtüler yastıklar falan hepsini hurclara koyup eski örtüler yayıyorum ve naylonluyorum heryeri. Aslında hata yapıyorum:( 2 yıl önce o sel felaketinde çatı akınca divanlar bile üst üste koydum oda odalıktan ev evlikten cıktı.gecen yıl bu evde tadilat derken ardından da hastalanınca orayı temizletmek 1,5 ay için hiç içimden gelmedi bir sürü de tamir işi var orada, çatıda özellikle yapılması gereken ama bu yıl nisan gibi gitmesekde gidecekmiş gibi açayım istiyorum.Sonra 15 gün gibi bir bodrum yapayım istiyorum.HAvası çok güzel,sakin, 1 hafta 10 gün kaçarım diye düşünüyorum.Sen benim adıma seviniyorsun ama gelirsen ben de çok sevinirim ayrıca:))
    O kutuda fildişi sanırım sanki filin dişi oyulmuş gibi bombeli kısımlar.

    YanıtlaSil
  3. Vay kıyamam. Ben de geçen gün dişleyerek açmaya kalkınca japonu, hem elime yapıştırdım hem de dilime değdi azıcık. İnan dilim büzüştü o noktada resmen. Ellerimi hiç temizlemeye uğraşmıyorum. Vücut azar azar emiyor, yok oluyorlar. Kanser olacağız birşey değil.
    Macera yaşatan eserlerin gayet güzel olmuş. İşe yarar hale getirmişsin. Daha ne olsun? Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ayy asıl sen çok büyük şey atlatmışsın nedretciğim sakın bir daha ağzınla,dilinle yapma. benim ellerim beton dökmüş gibi kaskatı oldu şişenin neredeyse yarısı boşaldı elime, bir de korkup su ile yıkamaya kalkınca iyicene katılaştı yumruk yapmaya korktum açılmaz yapışır diye, bugün halen kazıyorum hıtır hıtır.

    YanıtlaSil
  5. Bak seen, ne işler yapmış, bu aralar dolaplarda çekmecelerde eşiniyorsun sen de benim gibi galiba :)) Ellerine sentetik tiner dene bakalım....

    YanıtlaSil
  6. Özellikle aramıyorum da iş gelip beni buluyor daha doğru Banucam:) Sentetik tineri düşünecek akıl mı vardı bende bir panikledim ki sorma:) neyse coğu gitti azı kaldı.

    YanıtlaSil
  7. Ay fimmacığım ne sinir birşyedir bilirim o japonu çıkartmak. Ben hemen bulaşık yıkamaya başlıyorum, ama en son makasla kazıyorum.Yalnız böyle sakarlıklar beni bulur sanıyordum, bir nebze rahatladım (ne kötüyüm ben ya) ellerine sağlık çok güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Sevdacığım ben de makasla kazıdım ..
    teşekkür ederim

    YanıtlaSil