.

.

23 Şubat 2011 Çarşamba

Bileklikler-1

Kaftanlarla başlayan saray maceralarımı  az çok biliyorsunuz:)) Kraliçeden de, sadrazamdan da, padişahtan da, saray entrikalarından da  uzak durayım derken şu dizi başlamasın mı durduk yerde? İstersen gel de seyretme, kostümler, takılar, mekanlar ve çekim tekniği etkileyici. Hürrem, bir yandan Sülüman ,Sülüman derken kısa zamanda entrikaları ve kuyu kazmayı öğrendi de bir türlü dilini düzeltemedi üstelikte hiç tutamıyor o dilini:)) Senaryodaki o dil sorununu nasıl aşacaklar merakla beklemekteyim. Hürremle birlikte gelen cariyeler akıcı bir türkçe konuşurken Sülüman aşağı Süklüm Ağa yukarı devam ederse kahrımdan ölürüm:))Neyse izleyip göreceğiz orasını, ben işime bakayım.
Ne diyordun ben? Saraydan uzak duracaktım güya ama dizi başladığından beri şu haremdeki cariyeler pek bir içime dokundu. İmrenerek bakıyorlar Hürrem'in git-gel takılarına.Hele o zümrüt yüzük yok mu, dizinin ertesi günü pazar da bile satılmaya başladı kapış kapış. Hatta piyasada  renk ve seçenekte Kanuni'den daha bir cömert davranmışlar, ister sarı altın, ister beyaz altın, ister bakır, taşlarda yakut, elmas vs. vs...
Yüzük yapmam durduk yerde, Hürrem bu ne yapacağı belli olmaz bana da bulaşır sonra,saraydan da malzeme isteyecek halimiz yok ya şöyle elimdeki malzemelerle mütevazi bileklikler yapıp göndereyim hem halen elimde sürünen takı malzemeleri eksilsin hem de oradakiler de sevinsinler dedim:)))
Kaftanların kumaşlarından ve içlerine koyduğum malzemeden uzun parçalar artıyordu. Elbet bir işe yararlar deyip bir kenarda topluyordum şerit şerit.Biraz nostaliji yapayım deyip elimde kalan incik boncukları döktüm ortaya, bir sürü de iğne oyası vardı  ki kimi tek kimi bir sürü ama renkleri itibarıyla kullanım alanı sınırlı.Bu bilezikleri yaparken onları da kah kumaş boyası ile boyayarak kah ham haliyle kullandım.
Sanırım kaftanların yapımına devam ettiğim sürece bu bilekliklerin de ardı arkası kesilmeyecek:)
İşte ilk üç bilezik...



14 yorum:

  1. Ben sana kızayım bari acık!!! o nasıl güzel bileklikler öle hımmm...içlerine ne koydun da mum gibi duruyorlar bakiiim.Aşkolsun ruhum sen benim bilekliklere rakip mi çıkarıyorsun şimdi yani...işin şakası bir tarafa çok beğendim çok.

    YanıtlaSil
  2. Aman efendim haşa ne rekabeti ben takı işlerinden malulen emekliyim,o yaratıcı ellerinize su dökemem ben, öyle geçmişteki beynim üstelik 1-2 oynamamı görüp Hürremleşmeyin lütfen,el oyalıyorum sadece:)) İçlerine çok komik bir malzeme koydum tavsiye ederim. genelde pazarlarda satılıyor masa üstlerine sermek için kalın şeffaf bir şey, cam koymuş görüntüsü veriyor masaya, metre ile alıyorsun metresi 20 ytl civarı. Bir başka malzeme de nalburlarda var üstelik çeyrek fiyatına yere serilen muşamba veya serflex de deniyor, nalburda pazarda satılan malzemeyi de bulabilirsin belki...

    YanıtlaSil
  3. Ayy çok güldüm Mügem:)) ...saray entrikalarından'danın yanına Mügeden de uzak durayım'ı eklesem mi acaba????

    YanıtlaSil
  4. Ama olmaz, kolaj derken hiçbir teferruat görünmez olmuş. Büyültünce de pek büyümüyor. Ben ıcığını cıcığını görmezsem rahat edemem. Çok güzel oldukları fazlasıyla belli. Ellerine sağlık. Harikasın:))

    YanıtlaSil
  5. O malzemeden bende de var.Cüzdan yapabilirim diyordum.Bileklikte iyi fikir.Ama ben seninkilere bayıldım.İğne oyaları, boncuklar çok beğendim, çok..

    YanıtlaSil
  6. Nedukcuğum teşekkür ederim.
    NAzancığım çok kullanışlı olmasına karşın ikame edilebilir bir malzeme, seri kullanılacaksa ve iç malzeme olacaksa pahalı, diğerini öneririm ben sana canım. Fotoğraflarını tamamlayamadıklarım var onlar daha da güzel. Hadi bakalım merak et şimdi:)))

    YanıtlaSil
  7. Amanıııın.... Fiammacım ne hoş bileklikler bunlar, tam saraylara layık, gerçekten çok hoş süslemişsin, zevkli hatunsun vesselam:) Hani deterjan şişeleri de elinde ya sihirli kutular için, biran bilekliklerin içine onların yuvarlak olanlarından kesip koydun zannettim, aslında uymaz mı?

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Banucuğum. Seneler önce yapmıştım ondan halende severek kullanıyorum bu resimdekini. Bak burada bahsediyouz ama o zamanlar plastik şişeli olanların resmini hiç çekmemişim.(http://www.10marifet.org/yazi/fiamma-nin-taki-kutusundan-4)

    YanıtlaSil
  9. Baktım bileziğine:) Becerikli hatuncum onu da yapmış, ellerine sağlık canımcımmmmm....

    YanıtlaSil
  10. Nasıl güzel bileklikler bunlar böyle?
    İstanbul ilham veriyor galiba.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. Fimmacığım valla tüm yorumlara katılıyorum süper olmuşlar, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Tülinciğim Özde konu takı yapımı olunca bir şehir yetmiyor ruhuma Anadoluyu karış karış dolaşmak istiyor yüreğim ama kendimi dizginliyorum inan:)
    Bloğunu her ziyaret ettiğimde beni zeytin gözleri ile karşılayan Bilgeciğin Annesine teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  13. İyi günlerde kullan Tülinciğim, bak yeniler geliyor şimdi,bakalım beğenecek misin?

    YanıtlaSil